Нова програма на Инстаграм в помощ на родителите.

Социалните медии не са просто начин на живот на нашите деца. Те често са техния живот. Виж как да си спестиш излишното драматизиране относно контрола върху достъпа до социалните мрежи на твоите деца. Как да разговаряме правилно с тях?

Инстаграм даде старт на нова родителско – ориентирана секция към своя Well Being site today , която представлява Ръководство за родители за Инстаграм .

Съдържанието е изградено на база полезна информация за родителя за настройките за сигурност и контрол на съдържанието. Също така има кратки бележки за разликата между публичен и личен профил и как се блокират акаунти. Може да хвърлите по един поглед на съдържанието, защото може да се окаже, че тази информация не е била известна за вас и детето ви и не сте предполагали, че съществуват такива опции. 

 Не е съвсем лесно да управляваш настройките за сигурност. Компанията предлага и няколко тийн акаунта, служещи за подходящи ролеви модели и прави опит за насърчаване на разговор и обсъждане на онлайн живота на нашите деца. Сайтът тепърва ще бъде дообработван, но пък е красиво оформен и носи доста добре поднесена информация. Явно е желанието на компанията да помогне на родителите в навигацията в онлайн света.

Instagram има дълбок ефект върху социалния живот на тийнейджърите, от една страна положително, но също и отрицателно. Да, те могат да си общуват с приятели и да публикуват моменти от техния “куул” живот, но същите тези мрежи може да ги накарат да се почувстват зле или  да доведат до тормоз.

Може да не сте фен на такъв тип социални мрежи, но със сигурност вашите деца са. Те често споделят доста лична информация, а наша цел е да ги предпазим без да нарушаваме личното им пространство. Бъдете доброто ченге.

Можете да разгледате ръководсвтото от тук :

https://wellbeing.instagram.com/

източник: The Verge

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак

Влез в клуба c голяма oтcтъпĸa и oгpoмни подаръци: 3 мeceцa FRЕЕ
+ най-полезната книга FREE

Еднократна оферта
Последни бройки
Влез в клуба с голяма отстъпка и подаръци: