Продай тялото си! Няма друг начин за успех

тялото си ,успех,продай

Можеш да направиш всичко, което си наумиш. Но трябва да продадеш тялото си!

Преди да продължите, трябва да знаете, че моят подход може да не ви допадне. Не е за всеки. Трябва да си падате куражлии, да сте отворени за нови неща и да сте готови да опитате точно обратното на това, което повечето посредствени „гурута“, бизнеси и предприемачи правят.


Материалът, който съм ви подготвил е малко суров и е възможно да счупи някоя и друга илюзорна представа, която имате за себе си и света. Някои от думите и изразите, които ще срещнете, варират от семпли, логични и проницателни до понякога дълбоко шокиращи. И за да е по-безболезнено, разделил съм статията на няколко части.

И все пак може малко да заболи…

Моля разберете, че моята цел не е просто да ви счупя представите, а да направя така, че да изхвърлите възможно най-много от глупостите, които ви пречат да получите онова, което дълбоко в себе си желаете. Колкото по-бързо сами осъзнаете повече неща лично за себе си и за света, толкова по-бързо ще рафинирате и установите вашето уникално и автентично проявление в света.

Преди да обясня какво точно имам предвид с „Продай тялото си“, искам да ми обещаете нещо. Не използвайте информацията, която ще получите, за да навредите на някого. Сериозно, кажете го на глас, дори и да сте около хора.

Кажете го тихичко – “Обещавам!”.

Ок, след като изчистихме това, време е да започнем.

Първо ще ви дам една предистория, за да установим контекст, след това ще определим някои основи и после вече ще ви кажа какво точно означава заглавието и как да постигнете всичко, което си наумите.

Ще ви помоля да бъдете търпеливи и отдадени на успеха си. Тази серия от няколко статии е за вас, не е за да си чеша егото.


Повечето хора живеят в мизерия основно поради 3 причини.

 1. Не знаят с какво разполагат – продукт, умение, знание, качество, дарба, визия, цел, желание, мечта… (тяло)
 2. Не го представят на света – не говорят за него или не го правят правилно… (маркетинг, комуникация)
 3. И не си искат цената за него – не завършват процепа, не осъществяват резултата… (продажбата)

Кратка история от мен за теб:

Бях етичен, работех здраво, полагах неимоверни усилия, обичах работата си и бях разорен. Разбрах, че няма връзка между това да бъдеш добър човек, да правиш каквото обичаш и да ти плащат.

Обаче…

Има огромна връзка между това:

 • да знаеш кой си и за какво се бориш – да имаш визия
 • да бъдеш добър маркетьор – да комуникираш правилно
 • да бъдеш добър търговец – да знаеш как да си вземеш заслуженото

…и да ти плащат.

Нека ги наречем 3-те стълба на желанията:

 1. Опознай тялото си
 2. Комуникирай правилно
 3. Продай тялото си

Както споменах в миналата статия ние разполагаме с 4 ресурса, с които осъществяваме каквото и да е. И когато споменавам плащане, бих искал да имате предвид, че става дума за тези 4 ресурса: Време, Внимание, Пари и Усилие. Ние плащаме, чрез тях и който купува от нас, ни плаща чрез тях.

Трябва да приемеш обаче, че парите играят важна роля.

Ако парите изчезнат, нещо друго ще дойде на тяхно място, което ще върши същата работа, но ще се нарича по друг начин. Ти трябва да покажеш стойността на това, което даваш и да си искаш цената, защото, мамка му, всеки иска да мине по-тънко и то “с най-добри намерения”.

Просто не са готови да платят истинската цена за това, което знаят, че ще им бъде полезно.

 • Не създават върховния бизнес, а чакат някой да разпознае това, което имат и той да ги изстреля на върха.
 • Не сбъдват мечтите си, чакат някой друг да им ги сбъдне.
 • Не са щастливи, защото чакат онзи, който ще ги направи щастливи.
 • Не създават идеалната връзка, а чакат да се случи.
 • Искат успешен живот, без да се отдадат на собствения си успех.

Ако не съм ви разстроил или не съм заплашил разбиранията ви за света все още, най-вероятно сега ще го направя. Преди да преминем към трите стълба, е добре да си изясним някои фундаментални принципи, които просто трябва да приемем, а не да се борим с тях.

Колко пъти сте чували израза:

„Просто правете каквото обичате и Вселената ще ви възнагради… евентуално.“

Може да звучи хубаво. Но това не е добър бизнес модел и вероятно няма да ви направи пари, да ви осигури повече свободно време, да насочи вниманието ви и да оптимизира усилията.

На Вселената не й пука за теб! Ето защо:

pozdrav

Виж, Вселената си действа според определени закони, те могат да ни послужат, както за успех така и за провал. Просто трябва да сме умни и да ги използваме по правилния начин. Това е все едно да кажеш „гравитацията ме обича“. А сега си представи няколко ситуации, в които не е точно така.

Знаеш ли, че дори даването има определен начин, по който работи. Тоест колкото и да даваш, надали ще ти се върне, ако не го правиш по правилния начин. Още ли има хора, които не са разбрали, че целия свят комуникира, чрез чувства и действия (невидимото и видимото, нефизическо и физическо)? Ако не го правиш с чувство, все едно не го правиш изобщо.

Важи за всичко, мръснико!

Вселената не е нещо, на което да се доверим, че ще се погрижи за всичко. Ние само трябва да й се доверим, че тя работи… и то по определен начин. Вселената няма да се погрижи за всичко. Вселената не ти помага. Тя няма да поеме твоята работа. Тя няма да случи нещата.

Не й се доверявай сляпо.

Вселената може да е голяма кучка понякога и твоята работа е да я изч***ш правилно , по готиния начин, с хубаво чувство. Ако се ебаваш с Вселената и тя ще се ебава с теб, по гадния начин.

С Вселената трябва да се прави любов, ако искаш да видиш любов и от нея. Трябва да я опознаеш, да разбереш какво харесва и какво не. Да намериш горещите й места и да ги направиш свои чести дестинации. Покажи й че си там и че знаеш какво правиш… и не спирай да го правиш.

Най-добрия начин да опиша начина на работа на Вселената е със един от законите й, който е добре познат на всички и това е…

Законът за сеенето и жъненето.

каквото посееш, такова ще пожънеш

ОК, този закон работи винаги и всички знаем, че е така. Каквото посееш, това ще пожънеш. Ако посееш омраза, ще жънеш омраза. Ако посееш любов, ще жънеш любов. Обаче трябва и да си наясно, че ти в момента жънеш онова, което си посял преди. Не можеш да започнеш на чисто, не си хард диск и да се форматираш. Твоите предишни действия ще имат отражение в бъдещето, работата е там да започнеш да правиш повече от правилните действия.

Не изпадай в крайности, надали ще имаш само правилни действия от тук нататък, но може да се постараеш да държиш съотношението правилни и неправилни по-голямо откъм правилните. Тук влиза и закона за инкубационния период. Нищо не става изведнъж, дори и да ти се струва така, то не е така. Всичко си има време, през което узрява.

Ако посееш любов сега не значи, че ще я ожънеш веднага. Но на 100% ще я пожънеш, а дали ще я приемеш, когато й дойде момента, това е друг въпрос. Моят съвет е сей на макс и не се притеснявай. Ако посееш 80% любов и 20% омраза, ще пожънеш същото съотношение.

Това, което искам да кажа е, че Вселената е просто едно мистично място с магични сили (магично – нещо, което знаем, че го има, просто не можем да си го обясним. Пояснявам, за да не издребняват хейтърите, че тези думички ги натискат по бутончетата) и нашата работа е да я опознаем и да работим в хармония с нея, като екип, а не да се опитваме да я хакнем. Няма какво толкова да я мислим или да се опитваме да я разберем.

Има си закони, които работят. Научи ги и работи с тях.


Ок, сега да минем на тези 3 стълба, които споменах в началото. Опознай себе си, комуникирай правилно и продай тялото си.

Цялата идея на тази концепция е, че ти трябва да превърнеш тялото си в един изключителен инструмент, който можеш да продаваш отново и отново с лекота на правилните хора. Или на кратко – да постигнеш всичко, което си наумиш, чрез себе си.

Стълб №1: Опознай себе си. Кой си, какво имаш и за какво се бориш?

опознай себе си

Има 2 типа хора, що се отнася до постигането на каквото и да е:

 • Едните се надяват да ги наемат някъде си на работа
 • Другите се продават там, където те самите искат да бъдат

За да получиш желаното трябва да знаеш кой си, с какво разполагаш и как то може да е от полза за другите, защото нищо няма да се осъществи, ако не са замесени и други хора. Другите няма да се замесят с теб, ако не видят полза от това. Нормално е. Така трябва да е.

Ето какво всъщност притежаваш:

Първо, ти не си твоето име, ти не си твоето тяло, ти не си твоя мозък, ти си нещо там вътре, което управлява това превозно средство с всичките му физически (крайници, органи…) и нефизически (мисли, сетива, чувства…) елементи.

Второ, нашето тяло е един инструмент, към който трябва да се отнасяме като с единственото нещо, от което зависи животът ни. То всъщност си е така!

То си има своите дарби, отличителни черти и тъмни сенки.

Искаш или не, ти си определен човек. Да, можеш да бъдеш, който си искаш, но дали превръщането ти в някой, който не си ще бъде добре за теб?

Смятам, че който и какъвто и да си по природа, твоят най-добър живот ще се разгърне само, когато си себе си. Като доказателство имаме всички истории на хора постигнали общоприетото разбиране за успех, след, което са изоставили всичко, което имат, за да намерят себе си.

След като разбереш, кои всъщност са твоите дарби, остава да се развиеш в това, за което си направен. Не губи време да поправяш нещо, което не е предназначено да работи в твоя живот. Инвестирай всичко в това да направиш силните си страни още по-силни.

Ако развиеш тялото си в продукт, който можеш да продадеш, ти можеш да имаш всичко. Ще имаш актив, който ще ти носи каквото пожелаеш, стига да се грижиш за неговите физически и нефизически елементи. Представи си, че всеки един елемент е свързан със сфера от живота ти. Тръгне ли някой от тях да ръждясва, то очаквай и някоя сфера от живота да започне да ти куца.

Ето как можеш да си ни от полза с това превозно средство:

 • Можеш да ни решиш проблеми.
 • Можеш да ни спестиш време.
 • Можеш да ни помогнеш да сбъднем мечтите си, да изпълним желанията си.
 • Можеш да ни помогнеш да бъдем по-удовлетворени от живота.
 • Можеш да ни научиш на неща, които дори не осъзнаваме, че са ни нужни.

Но за да успееш да го направиш, ти трябва да се продадеш.

Ето какво можеш да направиш сега: стани експерт – Буквално за една седмица можеш да станеш по-компетентен по някой въпрос от 90% от населението и да продадеш това, което те не знаят или нямат, но им трябва. Новата икономика се движи от знанието и съдържанието. В наши дни всеки търси отговори и всеки иска да премине на следващото стъпало.

Каквито и експертни решения да имаш в паметта си и знанията си, дали е за подобряване на живота или разширяване на бизнес, дори да имаш мъдрост, знание, информация или съвет, който да им помогне да направят следващата крачка, независимо каква е тя, дали е да бъдеш по-добър родител, как да си намериш идеалната работа, как да си купиш къщата мечта…

…ти можеш да монетаризираш тази информация.

Представи си, че Ти трябва да свършиш цялата работа, която има да се свърши от полетата, където се бере кафето, през неговото обработване и до транспортирането му в твоите ръце, за да си пийваш така сладко от него. Може би щеше да се замислиш дали ти се пие кафе.

Идеята е, че ти плащаш, за да се свърши цялата тази работа вместо теб. Не ти трябва и да знаеш как се случва и да разбираш процеса, за да се наслаждаваш. За това ще плащат и на теб. Или за да им подобряваш живота или за да им го улесняваш.

Направи това тяло експерт в нещо и го продай. Не е ядрена физика. Просто е въпрос на учене какво да правиш. Това се отнася за всичко. Искаш да станеш супер в нещо? Ами научи се как се прави и започни да го правиш. Как става това? Книжарници, библиотеки, интернет, курсове, консултанти.

Започни да четеш, тарикатче!

четене на книги

Искаш кариера, която подобрява живота на хората и удовлетворява напълно нуждите ти? Настрой си мерника си и иди да я намериш и изучиш. Създай семпъл бизнес и създай рекламата, която ще ти донесе парите. Разбери какви са ти нуждите и си ги задай като цел.

Дълбай дълбоко за твоите мечти и цели, но дълбай дълбоко и проучвай в бизнеса си, за да станат реалност. Наистина е толкова просто. Но никак не е лесно. Ти обаче не искаш да ти е лесно, повярвай ми. Лесното е да се задържиш там, където си, или да се върнеш назад. За да напреднеш си е трудно. Не очаквай нещата да станат по-лесни, ти трябва да станеш по-силен човек.

Искаш идеалната жена или мъж?

Седна ли да разбереш коя е тя/той? Как изглежда, какви навици има, какво поведение, какви черти трябва да притежава задължително? Направи списък с желанията си. После влез в реалността. Какви са шансовете да намериш такава жена/мъж на бързичко? Почти никакви. Тя/той може да не е в твоя град, може да се наложи да опиташ нещо ново, за да намериш този човек.

Може да попаднеш на човек, който покрива желанията ти на 80% и да има 1-2 неща, които те разколебават да си с него. Кажи ги, ако иска да ги промени ок, ако не, приеми ги, ако не искаш, продължавай нататък. Ще ги приемеш ли или не можеш?

Не инвестирай много от времето си в неконтролируемите неща.

Съсредоточи се върху това, върху което имаш контрол – себе си.

Разбери тези пречки чак толкова ли са големи, имат ли шанс да се променят с времето, има ли шанс ти да ги приемеш с времето? Задавай си въпроси, докато не се увериш напълно дали искаш да се отдадеш или не. Ние решаваме как да живеем живота си, но не можем да контролираме външния свят. Само нашето отношение към него. Не дължиш нищо на никой и никой не е длъжен на теб.

Намери хората, с които се чувстваш добре.

Не се опитвай да пренастройваш тези около теб, така че да ти се харесат или ти да им се харесаш. Това е грешна тактика, която води до крехки крайни резултати – отнема много време и във всеки един момент всичко може да се срине. Не се надявай, убеди се.

Не се продавай евтино.

С колко процента изпълнение на целите и мечтите си ще се задоволиш? Смяташ ли че можеш и трябва резултатите ти да покрият 100% от визията ти? Как разбираш, че визията ти е правилна? Пробвай следното – вдигни летвата по-високо, така че резултата, който постигнеш да надмине зададения преди, независимо дали ще покрие 100% от новата визия.

Всичко е толкова семпло.

Ако си извън форма, иди да тренираш и влез във форма. Не използвай силата на игнорирането, за да се самозалъгваш. Един ден ще разбереш, че това е била глупава постъпка, за която може дълбоко да съжаляваш. Виж, следните действия ги правиш така или иначе, просто стани експерт в тях:

 • Научи се да се познаваш и уважаваш повече.
 • Научи се да се маркетираш и комуникираш по-добре.
 • Научи се да се продаваш по-добре.

Следва продължение…

Във втора част ще ти разкажа за едно от най-големите ми лични осъзнавания, които промениха изцяло начина, по който правя бизнес. Благодарение на него, аз не просто имам клиенти, а имам клиенти, които мога да нарека свои приятели. Но за това следващия път…

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак