ВЛЕЗ В КЛУБА
ВЛЕЗ В КЛУБА
тяло ,пари

Продай тялото си – операция пари [ финал ]

Запази за после

След страхотния успех на първа и втора част от поредицата на Иво Димитров – “Продай тялото си“, в която ви запознахме с неговата силно мотивираща, смислена и реална философия за успешен живот, дойде ред и на третата последна глава от тази “запалваща” серия от статии:


Твоята задача №1 от тук нататък (след като си човек, който ще използва това за добро) е да прибереш парите вкъщи. Тук ще говоря за парите, но ти можеш да ги замениш и с друго. Ако става дума за връзка, може да е любов, приемане, грижовност, вдъхновение… просто нека е онова, от което наистина имаш нужда, за да продължиш да бъдеш партньора мечта и нека човека отсреща е наясно с това.

Просто замени думата пари, с която и да е дума и нещата ще добият смисъл.

Правиш това, което правиш заради много причини, но парите и удовлетворението трябва да са причините, без които да не правиш нищо. Нямам предвид, че трябва да ги вземеш на момента, но те са като критерии, заради които правиш каквото правиш. Ако виждаш, че няма да ги получиш нито в краткосрочен нито в дългосрочен план за работата, за която ще свършиш, по-добре не прави нищо.

Бъди честен с хората, кажи им, че това не те устройва. Нека си намерят друг!

Защото ти си тук да служиш, не да слугуваш.

Парите решават проблеми, които нямането на пари създава.

Ти си човекът, който знае как да прибере парите вкъщи. Щастието, благосъстоянието и здравето в дома ти зависят от теб. Не прави нещо, което не произвежда пари и удовлетворение. Затова…

Отдай се докрай

Как да се превърнеш в един от великите в твоята сфера, един от майсторите? Първата и най-важна стъпка е да се отдадеш изцяло! – Грант Кардон

Според мен, най-доброто посвещение е да се отдадеш на това да се превърнеш в успешно човешко същество. Да се отдадеш според мен е да се посветиш на нещо и някой. Да се превърнеш във фанатик по темата, да бъдеш на 100% там, където трябва, и когато трябва. Спираш да се замисляш и извървяваш целия път.

Възможно е да спреш и да се оглеждаш за други опции, но разбери, че опции винаги ще има. И перфектните не смятам, че някога ще се появят. Само може да си мислим, че е така. По-скоро перфектната опция се създава с времето. Просто хващаш нещо, към което имаш силен интерес и чувства и започваш да го дооформяш, докато се доближи до перфектната за теб форма.

Веднъж отдадеш ли се на партньор в живота си, спри да се оглеждаш за нови партньори. Взимаш каквото имаш и изкарваш колкото можеш от него. Можеш ли да намериш някой по-хубав, по-умен или по-щастлив? Вероятно, но това не е отдаване. Отдаването значи, че си вътре до края, спрял си с оглеждането и правиш човека, към който си се отдал най-хубавият, най-умният и най-щастливият.

Въпросът е добре да избереш кой ще е този човек!

Помисли – какво трябва да притежава като същност, а не като постижения?

Един човек може да е много успешен, но както се казва – да е при добри стечения на обстоятелствата. Ако всъщност му вземеш всичко, убиеш нишата, в която е успял и го оставиш без контакти, той дали ще може да се върне на пистата?

Това за мен е успешен човек.

Може би ще попитате: какво включва това понятие…

За мен това означава да се превърна в човек, който винаги ще намери начин, независимо от всичко и този начин ще бъде в хармония с мен и най-важните за мен. Трябва да мога не просто да постигна каквото искам, а да мога да го постигна отново и отново. Не искам да се надявам, а да знам, че ще успея.

Старая се да съм човек, който като му изтръгнат от ръцете всичко, което има (дневници, записки, книги, компютър, клиенти, сайт, пари и т.н.) да мога спокойно и уверено да създам всичко от нулата за рекордно време и да продължа да се надграждам, без да преживявам кризи и т.н.

Трите най-важни качества, които смятам, че трябва да развивам ежедневно, за да постигна това са:

  1. Да знам кой съм и къде отивам – първа част
  2. Да мога да се маркетирам – втора част
  3. Да мога да се продавам – чети нататък…

Яснота, умение за комуникация и изкуството на действието. Така бих обобщил качествата нужни за постигането на този резултат.

ВНИМАНИЕ! Следващата стратегия не е за всеки:

strategy

Ако искаш да постигнеш нещо, отдай целия си живот на него още сега, без да ти пука дали другата седмица ще искаш нещо друго. Идеята е, че човек никога не знае. Ние не знаем къде отиваме, само знаем къде се надяваме, че ще стигнем.

Можеш да знаеш, вярваш и разчиташ единствено на себе си, че ще осъществиш твоят живот мечта, също и на Вселената, че работи по определен начин.

Това, което ти трябва не са нови тактики, нито нови методи. Това, което ти трябва е да вземеш решение и да действаш спрямо него.

Никой не те учи как да управляваш конкретно тази връзка, как да менажираш точно това семейство, как да развиеш точно този бизнес. Може да не сме перфектни и да започваме леко залитащи, но намираме начин.

Предприемай масивни действия. Само те ще те изкачат на следващото стъпало.

С масивните действия никога не можеш да сбъркаш, ако знаеш, че това, което правиш е правилното нещо. И знаеш, че това, което правиш е за абсолютното подобряване на обществото и знаеш, че всеки път, когато някой ти дава пари, тези пари са по-малко от стойността, която им даваш. Тоест те получават 20 пъти повече стойност от тази, която са ти дали, като пари или нещо друго. Тогава ще си неудържим.

Ако знаеш, че това, което имаш или правиш ще излекува световния глад, щеше ли да е проблем да предприемеш масивни действия и да привлечеш нужния брой хора, за да успееш да го приложиш? Не мисля, че би било проблем. За да си толкова убеден в това, което правиш, просто го продай на себе си – продай го наистина добре.


За вдъхновението и мотивацията

Мотивацията трябва да идва от вътре. Вие трябва да се мотивирате сами. Мотивацията са вашите вътрешни и дълбоки причини да правите това, което правите.

Вдъхновението вече е това, което идва от вън, което можем да го почерпим от сайт като lifehack.bg, от някой човек, организация, природата или от където и да е.

Консултирам моите бизнес клиенти така – Не търсете хора, които са се вдъхновили от вашата идея, след което да се налага да ги мотивирате постоянно.

Намерете хора, които са мотивирани да правят това, което трябва, а вие само ги вдъхновявайте от време на време. Истината е, че никой, освен вас не може да ви мотивира. Можем само да се вдъхновяваме един друг.

Моето послание за финал:


success

Спрете да купувате каквито и да е трикове, техники, методи и какво ли още не, преди да разберете каква е вашата страст, преди да сте положили основите. Отлагането на намирането на страстта и онова, което наистина обичате да правите, може да продължи до живот, докато се опитвате „първо да си нагласите живота“. Животът ви ще започне да се наглася едва, когато положите основите върху, които това да стане.

Намерете вашата страст, опознайте и развийте вашата идентичност.

Тогава няма да има сила или пречка на тази земя, която да ви спре. Отдайте се в намирането й, а след това градете с пълни сили. Ще го правите, без притеснението, че всичко може да се срине един ден или че всичко ще е било напразно.

Запомнете: бъдете много внимателни какво казвате след „Аз съм…“, защото това е вашата идентичност.

Всички искат да направят нещо веднъж и то да носи резултати цял живот.

Но когато стане дума за това, че ще се наложи да отделите от 2 до 5 години в създаването на нов живот, кариера или бизнес, тогава се включва страха от промяната, страха, че това, в което инвестирате ресурсите си вече няма да е релевантно. Парадокс.

Концентрирайте се върху това, което ще ви носи дългосрочни резултати.

Аз лично искам да създам тяло, което да ми позволи, когато реша да мога да си взема бизнеса, жената и децата и да се преместя, където поискам – да мога да живея и да пътувам, където пожелая.

Само хората, които правят нещо най-вече за пари се сблъскват с главоболия. Но знай, че няма да имаш пари, ако не правиш това, което правиш и за пари.

Накрая искам да завърша с цитат от “Обществото на мъртвите поети”:

„Отидох в горите, защото
исках да живея смислено.
Исках да живея задълбочено и да изсмуча
целия костен мозък на живота.
За да разгромя напълно всичко,
което не е живот.
Така че като тръгна да умирам,
да не открия, че не съм живял.“

Обичай себе си и продай тялото си. Направи от него една здрава основа върху, която да стъпи животът ти. Животът, който заслужаваш.

Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Inline Feedbacks
Виж всички

👤   Log In / Профил

🔰   Абонамент за Мастърхак

📗   Библиотека с книги

🏆   VIP зона с курсове

☎️   0878 977 107

==========

🔐   Секретна група

💻   Инструкция за групата

ℹ️   Инфо за клуба

🎯   За Реклама


🔘   Cookies

🔘   Общи условия

🔘   Права за ползване

🔘   Privacy Policy

🔘   Решаване на спорове


LIFEHACK е медия за бизнес и личностно развитие, в която се публикува качествено съдържание по теми като дигитален маркетинг, онлайн бизнес, лидерство, предприемачество, мениджмънт, психология и продуктивност.


Facebook

📩 office@lifehack.bg

По-умни и по-богати от вчера само за 5 мин. на седмица
Инструменти и похвати за амбициозни експерти и предприемачи. Изпращан всяка седмица до 17 000+ човека
0 лв за сега. Може да бъде платен в бъдеще.
По-умни от вчера само за 5 мин. на седмица
Изпращан до 17 000+ човека
Идеи и похвати за амбициозни експерти и предприемачи.
0 лв за сега. Може да бъде платен в бъдеще.

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак
-50% ОТСТЪПКА + пълен достъп до всичко →
10
дни
10
часа
10
мин.
10
сек.
Най-желаният абонамент за Мастърхак с -50% ОТСТЪПКА + пълен достъп до всичко