Как работи вселената, за да изпълни нашите желания – моделът на Джо Витале

желания ,джо витале

Ако тази сутрин сте се събудили повече здрави, отколкото болни, значи сте по-благословени от милионите хора, които няма да доживеят края на седмицата.

Ако имате храна в хладилника си, дрехи на гърба си, покрив над главата си и легло за през нощта, значи сте по-богати от 75 процента от населението на света.

Ако имате пари в банката или в портфейла си, значи сте сред 8-те процента от богаташите на земята. Ако имате бодър дух и усмивка на лицето и чувствате истинска благодарност, вие сте благословени, защото почти всички го могат, но повечето не го правят.

Случвало ли ви се е да имате идея за даден продукт или услуга, но да не сте предприели действия? На мен ми се е случвало и продължава да ми се случва, защото  просто се съмнявам.

Може да е било идея за нов сайт, нов вид търговия, нов продукт или въобще нещо, което би помогнало на хората. Задействахте ли се? Ако не, какво ви спря?

Случвало ли ви се е да отправите молба към вселената да направи нещо за вас, но така и не сте получили поисканото? Случвало ли ви се е да визуализирате конкретен резултат, а той да не се реализира? Какви са били последиците от това?

За да разберете как работи вселената, позволете ми да ви разкажа какво се случва между вас и нея според страхотния автор и гуру по личностно развитие-Джо Витале:

  1. Вселената – или всесилният Бог, Божественото, животът, нищото, Дао или каквото вие си изберете – през цялото време изпраща и получава съобщения. Тя ви изпраща вдъхновение, а от вас получава молби и поръчки.
  2. Този диалог се филтрира от вътрешната ви система от убеждения, която ви насърчава да предприемате или да не предприемате действия.
  3. Резултатите, които получавате, са следствие от първите две стъпки. Интерпретацията ви на тези резултати също се базира на личната ви система от схващания и разбирания.

Както виждате на схемата отдолу създадена от Сюзан Бърнс, вселената или Бог, Божественото, животът и въобще всяко име, с което наричате тази безименна сила е готова да по-лучава поръчки от вас и същевременно се опитва да ви изпраща съобщения.

Тази форма на комуникация преминава през филтъра на вътрешните ви (съзнателни и подсъзнателни) убеждения. Крайният резултат е така нареченият ваш живот, ваша реалност. Но ако промените убежденията си, ще получите различен живот, различна реалност.

модела на вселената

Например идеята за създаване на нов продукт или да си направите блог – ето това хрумване е дар от вселената. Но след като обмислите идеята, у вас се пораждат различни изводи и съмнения. Вероятно сте си казали: „Добре, обаче не знам как да я реализирам” или „Откъде ще намеря пари за създаването му?” или „Със сигурност някой вече се е сетил за това” или “Не разбирам нищо от сайтове“.

Всички тези съмнения първоначално са били вътрешни мисли. И тези вътрешни мисли са ви попречили да действате. В резултат на което НЕ сте създали продукта. Много е вероятно в последствие някой друг да го създаде. Ето затова запомнете едно нещо:

„Вселената обича бързите”

Вселената изпраща идеята за нов продукт или услуга едновременно на няколко души и очаква, напълно основателно, повечето от тях сами да се разубедят от осъществяването й.

Успехът отива при онези, който предприемат действия. А какъв механизъм се задейства, когато вие поискате помощ? Вселената е винаги на разположение, готова да слуша и изпълнява. Но често вашите лични ограничаващи убеждения се намесват в опитите й да ви помогне. Представете си например, че искате да срещнете идеалния за вас партньор.

Вселената чува и се опитва да ви насочи към група от хора, сред които бихте могли да срещнете мечтания партньор. Но вие отново се саморазубеждавате, казвайки си: „И преди съм бил там” или „Кой ще ме хареса, като съм толкова….

Вселената за пореден път се опитва да ви помогне, но вътрешните ви разбирания й се противопоставят. Важно е да разберете, че убежденията, които моделират вашия свят и вашия живот, най-вероятно не са на съзнателно ниво. Притежавате както съзнателни, така и несъзнателни или подсъзнателни представи. По-дълбоките, т.е. подсъзнателните, са и по-мощни. Те програмират живота ви.

За да се освободите от ограничителите вътре в себе си, трябва да разчистите именно тези подсъзнателни мисли. Имайки предвид това, моделът на взаимодействие със вселената ще изглежда като на снимката отдолу!

как работи вселената

Казано накратко, животът ни се създава от вътрешните ни убеждения. За да променим крайните резултати, е нужно да променим подсъзнателните си мисли. Точно тази сфера подлежи на освобождаване и прочистване. И нека отново повторя, че именно освобождаването от блокиращите подсъзнателни мисли и вярвания е тайната за привличане на всичко желано от вас. Това му е майката!

Хората се провалят, защото мислят обективно, че могат да постигат резултати, но не знаят подсъзнателно, че наистина могат да ги постигнат. Силно вероятно е дори в този момент подсъзнанието ви да е изпълнено със съмнения относно способността ви да успеете. Ако не бъдат отстранени, тези съмнения ще се проявят в най-решителния момент.  – Уолъс Уотълс


Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак
Отстъпки и подаръци за над 450 лв с годишен абонамент за Мастърхак 
ЕДНОКРАТНА ОФЕРТА
4.8 / 5 от 2000+ човека
ПОСЛЕДНИ БРОЙКИ

Отстъпки и подаръци
за над 450 лв с годишен абонамент за Мастърхак

ЕДНОКРАТНА ОФЕРТА