Как да се отделиш от масите, за да се присъединиш към хората с най-високи постижения!

Мислителите от първо ниво мислят по същия начин, по който останалите мислители от първо ниво правят нещата и обикновено достигат до едни и същи заключения/резултати. По дефиниция това не може да бъде пътя към невероятните постижения. - Хауърд Маркс

В своята невероятна книга "Най-важното нещо", Хауърд Маркс говори за концепцията на мисленето от втори порядък или мислене на второ ниво.

Според него не можеш да правиш същото, което другите правят и да очакваш да постигнеш по-добри резултати. Логично, когато правиш като всички останали ще получиш и същите резултати, които получават всички останали.

Но не е достатъчно и само да бъдеш различен.

Целта на мисленето от втори порядък е да практикуваш мислене, което ще те отличи от останалите. Начин на мислене, който ще ти даде предимство.

Всъщност, повечето хора не желаят да грешат.

Страхуват се, защото това означава, че ще изглеждат като глупаци.

Парадоксът е, че точно това е сериозната им грешка. Със сигурност никога няма да изглеждаш като глупак ако изглеждаш и правиш като всички останали.

Но ти искаш да изглеждаш добре в очите на другите или искаш да бъдеш успешен?

Но как да станеш по-добър мислител в един свят, в който всички останали също са интелигентни и добре информирани?

Да, като мислиш различно. И за щастие, има начин да го правиш.

И да го приложиш на практика.

Точно за него следва да ти разкажа...

  • 270
  •  
  •  
stanev
VIP абонат
stanev

Взимането на решение не се извършва в нашия Ум, то се взима на друго место, в нашето тяло. Функцията на Ума е да направи анализа и да го подаде към тялото за „узряване“ на решението. Самото взимане на решение става без напрежение за последствията, без значение какви са.

fineluart
VIP абонат
fineluart

И все пак, можем да „размърдаме“ ума в посока на задаване на въпроси, търсене на варианти, преценка за възможни рискове и, в крайна сметка, избор на най-доброто решение. Не е нужно да има напрежение (даже напрежението в повечето случаи пречи), но не и да действаме спрямо първата ни хрумнала възможност, заучените действия или разпространените предразсъдъци. Ако превърнем способността си за задълбочени разсъждения в рефлекс, ще взимаме в пъти по-добри решения с лекота.

🔰 Влез в клуба

👤 Вход / Профил

📗 Библиотека

🏆 ВИП зона

🧰 ВИП Tools

==========

🔥 Facebook група

📜 Тайните на Мастърхак

💰 По-изгоден абонамент

🎁 Подари абонамент

🔴 За Реклама

🦉 За Нас


🔘 Общи условия

🔘 Права за ползване

🔘 Privacy Policy

🔘 Cookies

🔘 Решаване на спорове


LIFEHACK е медия за бизнес и личностно развитие, в която се публикува качествено съдържание по теми като дигитален маркетинг, онлайн бизнес, лидерство, предприемачество, мениджмънт, психология и продуктивност.


Facebook

📩 office@lifehack.bg