Как работи една от най-добрите бизнес стратегии на всички времена [методът на Форд]

Обичайният начин да правиш бизнес не е най-добрият начин. Хенри Форд

Странно е, но случаят на Форд не се изучава в университета.

Въпреки това си струва да обърнем внимание на детайлите от историята му, защото дори и днес тя е ценен урок за всеки амбициозен предприемач.

Когато е на 45 години Хенри Форд вече е успешен индустриалец и това му дава достатъчно самочувствие да заеме смела позиция, която ще шокира света.

Поетият риск не само му носи огромно богатство, но го прави и водещ предприемач за своето време и един от най-уважаваните и влиятелни хора в света.

Какво толкова е направил ли?

нови стари
pechevvess
VIP член
pechevvess

Странно, но аз съм учил метода на производство на Форд, 1999 г в Института за управление и администрация, Нант, Франция. В България може да не се преподава, но другаде – да. Учил съм го съпоставен с този на Тойота. Това са двата метода, стълбове в организацията на производството. И оттогава си спомням, че е базиран на непрекъснатото масово производство, дори да се получи фабричен дефект, то продължава и се търси реализация на автомобила на по-ниска цена. Докато при Тойота се произвеждат само качествени автомобили, т.е. поточната линия спира при появата на дефект до отстраняването му. Произвежда се само бройката автомобили… Прочети всичко »

🔘 За Нас

🔘 За Реклама


🔘 Общи условия

🔘 Права за ползване

🔘 Privacy Policy

🔘 Cookies

🔘 Решаване на спорове


LIFEHACK е медия за бизнес и личностно развитие, в която се публикува качествено съдържание по теми като дигитален маркетинг, онлайн бизнес, лидерство, предприемачество, мениджмънт, психология и продуктивност.


Facebook

📩 office@lifehack.bg

Top