ВЛЕЗ В КЛУБА
ВЛЕЗ В КЛУБА
бизнес

ReWork: философията, която ще преобърне представите ви за правене на бизнес

? + Аудио вариант за абонати

Може би обичате да работите това, което работите, но не ви харесва шефа. Може би сте отегчени от онова, което вършите и си мечтаете да правите нещото, което обичате и да ви се плаща за това.

Може би си мислите, че  нямате достатъчно време, пари или убеждение, за да започнете нещо свое.

Може би се страхувате да не се провалите? Или пък може би си мислите, че "бизнес" е просто една от онези мръсни думи? Каквато и да е причината, следващите редове са специално за вас!

Новата реалност!

Съществува нова реалност. Днес всеки може да бъде в бизнеса.

Инструментите, които се използват, за управление на дейността вече са лесно достъпни. Технологията, която струваше хиляди, днес може да си купите за няколко долара или дори да използвате безплатно.

В нашето ежедневие един човек може да върши работа като за двама или трима души, а в някои случаи дори за цял отдел.

Неща, които бяха невъзможни само преди няколко години, днес са нормална част от деня ни. Вече не трябва да работите уморителните 60/80/100 часа на седмица, за да си свършите работата (не робтайте, знам че сме в България, но нали говори за нов начин на мислене).

10-40 часа на седмица могат да бъдат достатъчни.

Започването на страничен бизнес, докато ходите на нормалната си работа, може подсигури паричния поток, от който имате нужда. Днес вие дори не се нуждаете от офис, в много случаи дори не ви трябва и склад!

Днес може да работите  от дома си и да си сътрудничите с хора, които никога не сте срещали, с хора, които живеят на хиляди километри.

Ако все още не мислите така - време е да се огледате, за да видите новата реалност. Време е да ре-организирате работата на вашата работа. Време е за ReWork!


Преди да минем по същество, ще ви разкажа предисторията на книгата ReWork, която ще ни вдъхновява за създаването на статиите в тази нова категория. Бестселърът е написан от създателите на най-популярния софтуер за управление на проекти Basecamp - новото име на 37Signals.

А причина за нейното написване според тях е:

"Имахме да ви кажем нещо ново във връзка със започването, изграждането и развитието на бизнес."

Няма спор, че казаното от тях (и интерпретирано от мен) ще разчупи представите ви за много неща: не само за бизнеса, но и за успеха като цяло.

Важно е да се знае, че тази философия не е базирана на научни теории.

Нейната основа е солиден 10 годишен опит, в който авторите преживяват трудни икономически моменти, рецесии, спукване на бизнес балони, мрачни прогнози, които идват и си отиват и т.н.

Въпреки всичко, тяхната компания остава печеливша (повече от 3 млн. души по целия свят използват софтуерните им продукти). Ако някога сте чели Signal v. Noise или сте се докосвали до въпросната книга, вероятно добре разбирате защо им обръщаме такова специално внимание.

А за тези от вас, които тепърва ще се сблъскват с този начин на мислене искам да кажа, че това е нещо много по-различно от досегашния познат на всички модел за вършене на работа и правене на бизнес.

Много хора казват, че не можеш да споделиш тайните си за успех и все още да издържаш на натиска на конкуренцията. Грешка!

Всички казват, че не може да се конкурираш с големите момчета, без да имаш страхотен маркетинг и рекламен бюджет. Казват също и, че не може да успееш с продукти, които правят по-малко от тези на конкурентите. Много хора казват много неща, но Джейсън Фрид и Дейвид Хайнемайер смятат, че всички те са в тотална грешка.

Доказателството за това е именно ReWork - "Конвенционална мъдрост от Джейсън Фрид и Дейвид, които пренаписват правилата на бизнеса.

Техният подход се оказа изключително успешен, въпреки, че в началото всичко звучи контра интуитивно." - Джеф Безос, Amazon

Ще започнем тази нова категория с разчленяването на бизнеса и изхвърлянето на традиционните представи за това какво е необходимо, за да стартирате. След това, с помощта на Джейсън и Дейвид, ще го сглобим обратно.

Ще разберете и защо имате нужда от по-малко, отколкото си мислите, как да създадете продукт, кога да разкажете на света за него, кого, как и кога да наемете и как да държите всичко това под контрол.

Този по-различен начин на мислене със сигурност ще ви помогне да сътворите нещо значимо и да изкарате пари от това!

Да започваме...

0 Comments
Inline Feedbacks
Виж всички

👤   Log In / Профил

🔰   Абонамент за Мастърхак

📗   Библиотека с книги

🏆   VIP зона с курсове

☎️   0878 977 107

==========

🔐   Секретна група

💻   Инструкция за групата

ℹ️   Инфо за клуба

🎯   За Реклама


🔘   Cookies

🔘   Общи условия

🔘   Права за ползване

🔘   Privacy Policy

🔘   Решаване на спорове


LIFEHACK е медия за бизнес и личностно развитие, в която се публикува качествено съдържание по теми като дигитален маркетинг, онлайн бизнес, лидерство, предприемачество, мениджмънт, психология и продуктивност.


Facebook

📩 office@lifehack.bg

Ще ви направим по-успешни и богати от вчера само за 5 мин. на седмица
Ако търсите най-добрите похвати в маркетинга, бизнеса и психологията, трябва да пробвате идеите в този бюлетин
Над 17 000 амбициозни хора всяка седмица го чакат с нетърпение
Постигай целите си 2 пъти по-бързо
100 специално подбрани принципа и инструмента

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак