Как да станеш велик в условията на жестока житейска и бизнес конкуренция

? + Аудио вариант за абонати

Всичко започнало с един комикс.

Като бедно момче в малкото мексиканско селце Палако, Алфредо Киньонес Инохоса се вдъхновявал от историята за Калиман.

Калиман се борел за справедливост и макар да имал супер сили, те били постигнати със здрава работа и дисциплина.

Алфредо прекарал многобройни следобеди в опити да имитира невероятните и невъзможни движе­ния на екзотичното бойно изкуство, което владеел Калиман, за да бъде като своя герой.

Калиман е нещо, от което се нуждае едно малко момче, когато рецесията удари страната му, когато семейството му изгуби бензиностанцията, с парите от която се препи­тават, когато майка му е принудена да изработва облекло­то на проститутките в местния бардак, за да изхранва семейството, когато по-малката му сестра умира от болест, която лесно би могла да се излекува, ако живеят в нормална страна, а не на час от селска клиника в Мексико.

Алфредо искал по-добър живот…

И един ден му се предоставила възможност.

Когато бил на 15, чичо му работел в Калифорния и печелел добре като бригадир в едно ранчо. Алфредо видял своя шанс. Отишъл да помага на чичо си през лятото и работил толкова усилено, че се стопил до 40 кг. След 2 месеца обаче се върнал в Мексико, спечелил достатъчно, за да може семейството да се издържа до края на годината.

Дългосрочният отговор бил очевиден.

Щом искал по-добър живот, щом искал да помага на семейството, трябвало пак да прекоси границата.

Затова Алфредо си направил план.

Зачакал. За­тичал се…

И бързо бил заловен от граничния патрул.

Върна­ли го у дома. Но той трябвало да помогне на близките си. Нима героят му Калиман ще позволи да бъде спрян от граничния пат­рул?

Не. Значи, нямало да бъде спрян и Алфредо.

След много повече приготовления той провел своя план в стил „Мисия невъзможна“, прекосил границата със САЩ и отишъл в Стоктън, Калифорния, където успял да си намери работа и да праща пари на семейството си. Не говорел английски.

Знаел, че това винаги ще му бъде пречка да постигне какъвто и да е успех, затова, въпреки че работел по 12 часа на ден 7 дни в седмицата и първоначално живеел в колата си, Алфредо започнал да посещава вечерни часове в общински колеж. Идвал в час, миришещ на развалени яйца, но редовно бил сред отличниците. Не минало дълго време, преди да получи диплома за полувисше образование. С категорични оценки и насърчението на учителите той продължил в Калифорнийския университет в Бъркли – един от най-добрите в страната.

Търпял дискриминация, защото този път, вместо на развалени яйца, идвал в час, миришейки на рибената мас, която по цял ден изтъргвал на пристанището – но успял да завърши с бакалавърска степен по психология и се дипломирал с отличие.

След като винаги бил живял в Мексико и Калифорния, зи­мите в Кеймбридж му се стрували ужасяващи.

Но в края на краищата Алфредо се научил да се справя с тях, когато влязъл в медицинската школа на „Харвард“.

Не забравяйте:

Той научил английски едва няколко години преди това.

На всичкото отгоре намерил време да се ожени за жената на мечтите си и да стане американски гражданин. На връч­ването на дипломата си носел на ръце 6-месечната си дъ­щеря Габи.

Днес д-р Кю, както е известен, е един от най-видните мозъчни хирурзи в САЩ и по всяка вероятност и в света.

Извършва стотици операции годишно в „Джон Хопкинс“, която често е определяна за една от най-добрите болници в страната.

Има собствена лаборатория и преподава онкология и неврохирургия в медицинската школа. Може да не спасява животи с ритници и юмруци като героя си Калиман, но същия би се гордял с него.

Всичко това повдига наистина важни въпроси:

  • Как беден работник във ферма, емигрирал незаконно от незнайно място, се превръща в един от най-великите мозъчни хирур­зи в света?
  • Как понася трудните условия на работа, лише­нията, дискриминацията и спънките – когато дори не гово­ри местния език?
  • Как прави това, докато повечето от нас не успяват да устискат на диетата си повече от 4 дни или отиват на фитнес веднъж годишно?

Постоянство?

Тази сила на харак­тера е една от основните причини да виждаме толкова различни нива в постиженията на хора с еднаква интели­гентност и талант. Ако се заровите в историята на повечето милионери ще забележите нещо общо по между им – учителите на повечето от тях са хвалели тяхната „надеждност“. Проявявали са постоянство.

И не става дума само за финансов успех.

Проучванията на Анджела Дъкуърт от Пенсилванския университет показ­ват, че децата, проявяващи упоритост, са по-издръжливи физически, по-здрави и по-популярни сред връстниците си!

Алфредо със сигурност е велик човек и страхотен хирург.

Един от най-добрите!

Но как постига всичко това?

Предстои да ви разкрия нещо невероятно…

Пътната карта към величието, която успелите и амбициозни хора използват, за да стигнат до него.

Да започваме…

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак
Отстъпки и подаръци за над 450 лв с годишен абонамент за Мастърхак 
ЕДНОКРАТНА ОФЕРТА
4.8 / 5 от 2000+ човека
ПОСЛЕДНИ БРОЙКИ

Отстъпки и подаръци
за над 450 лв с годишен абонамент за Мастърхак

ЕДНОКРАТНА ОФЕРТА