Как да започнеш всичко отначало [план]

[TheChamp-Sharing count=”1″]

? + Аудио вариант за абонати

Задачата на човек е да хвърли мост над пропастта между него и набелязаната цел. – Ърл Найтингейл

Недоволни сте от сегашното си положение?

А какво би станало ако си направите една истинска, болезнено реална самооценка, след което да започнете всичко отначало?

По-надолу ще откриете подробен план за действие, който да следвате по пътя към вашето ново, по-добро начало!

Това е всичко, което ви трябва, за да започнете на чисто

Представете си, че предприемате дълга екскурзия из страната.

Първо определяте крайната точка, а след това върху пътната карта нанасяте най-удачния маршрут до нея.

Всеки ден, преди да потеглите по поредната отсечка, поглеждате картата, за да уточните местонахождението си спрямо целта си.

Жизнената траектория на индивида напомня именно такова пътуване.

Като определите своите ценности, визия, мисия и цели, следващата ви стъпка е да анализирате стартовата си позиция – къде точно ое намирате понастоящем и как се справяте с всичко, което е свързано с целите ви.

Използвайте принципа на реалната оценка

Джак Уелч, дългогодишният изпълнителен директор на Дженеръл Електрик, бе казал, че най-важното качество, което трябва да обладава един ръководител, е „принципът на реалността“. Това е способността да вижда света такъв, какъвто е в действителност, а не какъвто му се иска да бъде. Той започвал всяко заседание, на което е трябвало да се разисква някаква цел или проблем, с думите: „Да видим каква е реалността!

Питър Дракър говори за това качество като за „интелектуална честност“:

Тоест, умение да се виждат фактите такива, каквито са, преди да се предприемат конкретни стъпки към решаването на даден проблем.

Ейбрахам Маслоу пише, че:

Първото качество на човек, който винаги се съобразява с фактите, е способността му да бъде напълно откровен пред себе си.

Ако се стремите да разкриете пълноценно своя потенциал, то нужно е да сте максимално честен по отношение на вас самия и стартовата си позиция, в която се намирате в момента.

Трябва да седнете и да анализирате себе си най-детайлно, за да установите къде точно се намирате в момента. Например, ако решите да намалите телесното си тегло, първата стъпка, която ще предприемете, е да го измерите, за да видите колко е то към настоящия момент.

Оттам нататък непрекъснато ще използвате това тегло, за да преценявате какво бележите – прогрес или регрес.

Ако решите да се занимавате с физически упражнения, първо ще определите от колко на брой ще започнете, а след това с колко ще продължите на ден и на седмица, както и какви и доколко интензивни ще са те.

Важното при това е да бъдете максимално точни. Само на тази основа ще можете да съставите конкретизиран план на тренировките си.

Да го направим…

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак

Влез в клуба c голяма oтcтъпĸa и oгpoмни подаръци: 3 мeceцa FRЕЕ
+ най-полезната книга FREE

Еднократна оферта
Последни бройки
Влез в клуба с голяма отстъпка и подаръци: