ВЛЕЗ В КЛУБА
ВЛЕЗ В КЛУБА
успешен живот,промяна на ценности

Как да почистиш психологическия грим, който не те прави щастлив – пътеводител за лични ценности!

Повечето хора не са наясно какво искат да правят с живота си – дори и след като завършат училище, университет, дори и като си намерят работа и започнат да изкарват прилични пари. Нещо повече, хора със собствен бизнес също затъват в тресавището на "смяна на целите" по-често отколкото се сменят сезоните.

Доста хора посягат към книгите за личностно развитие, които ги „учат“ как по-добре да постигат целите си, но много малко от тях засягат въпроса какви цели трябва да са на първо място. И този материал е именно за това:

Говорим за ценностите, но не само това, което са, но и защо.

И по-конкретно:

  • Защо считаме определени неща за важни, когато всъщност не са!
  • Какви са последствията от това, че се с всички сили се стремим към, тези неща, които реално не са важни за нас?
  • Кои лични ценности са полезни, кои вредни и защо?
  • Как можеш да промениш това, с което се заблуждаваш, че е важно, за да изградиш твоето мечтано ново Аз – 5 стъпки за промяна на вредните ценности!

Започваме с един ужасяващ период от човешката история и още по-ужасяваща личност, които имат пряка връзка с това до какво води изборът на ценности.

Името на Хитлер се свързва неизменно с най-лошото, което се е случвало на човечеството – изтребление на милиони в името на безумна идея на един единствен човек.

Да погледнем личността му от друга гледна точка, може би малко неочаквана:

  • Открил е своята цел, когато е бил на 20 години, следвал я е неотклонно, подхранвал е живота си със страст и е вдъхновил милиони други хора.
  • Започвал е деня си в 5 сутринта с йога упражнения, отделял е 5 минути да прегледа пресата и е бил способен отлично да се фокусира върху амбициозните си цели.
  • Бил е вегитарианец и въпреки постоянната си заетост с осъществяването на плана за завладяване на света, е намирал време да стимулира креативността си – всяка седмица е прекарвал по няколко часа да слуша опера и да рисува пейзажи.

Освен, че показват неговата невероятна продуктивност и влияние, тези факти ни насочват и към една много важна тема:

Постигането на успех в живота не е толкова важно колкото нашата дефиниция за успех!

Ако дефиницията ни за успех е ужасяваща като тази да доминираш в света и да причиниш смъртта на милиони, то тогава упоритата работа, поставянето и постигането на цели, дисциплинирането на ума се превръщат в нещо лошо.

Ако оставим настрана ужасните неща, които е сторил Хитлер, то може да се каже, че той е един от най-успешните хора в световната история, сами създали себе си. От неуспял човек на изкуството става човек начело на цяла държава и най-могъщата армия в рамките на 20 години. Мобилизирал е и вдъхновявал милиони, работил е неуморно и е бил силно фокусиран върху целите си. Повлиял е на световната история като никой друг.

НО: Цялата тази работа е в услуга на налудничави, ужасно разрушителни цели. И десетки милиони човешки живота са паднали в жертва на погрешни ценности!

Ето защо, когато говорим за самоусъвършенстване, не можем да пропуснем ценностите.

Не е достатъчно да израснеш и да станеш по-добър човек. Трябва да дефинираш какво означава по-добър човек. Трябва да решиш в каква посока искаш да израстваш, защото ако не го направиш тогава съсипваш живота – своя и на другите.

Много хора не го разбират - обсебени са от това да са щастливи, да се чувстват добре през цялото време. Не схващат, че ако ценностите им не струват, то да се чувстват добре ще ги нарани повече, отколкото да им помогне. Ако най-голямата ценност на един човек е да пийва по баровете, то това да се чувства по-добре ще направи живота му по-лош.


Следва да ти разкажа за неща, които не са никак захаросани!

Вярвам обаче, че ще те накарат да се замислиш.

Разчитам на това не само заради целият този пътеводител за лични ценности, който създадохме, не само заради 5-те ни стъпки за промяна на ценностите, но и заради невероятната история на чернокожия блус музикант Даръл Дейвис, който накара 200 разярени членове на Ку-клукс клан да станат негови приятели.

Да започваме пътуването към твоето ново аз...

0 Comments
Inline Feedbacks
Виж всички

👤   Log In / Профил

🔰   Абонамент за Мастърхак

📗   Библиотека с книги

🏆   VIP зона с курсове

☎️   0878 977 107

==========

🔐   Секретна група

💻   Инструкция за групата

ℹ️   Инфо за клуба

❤️   Отзиви за клуба

🎯   За Реклама

🦉   За Нас


🔘   Cookies

🔘   Общи условия

🔘   Права за ползване

🔘   Privacy Policy

🔘   Решаване на спорове


LIFEHACK е медия за бизнес и личностно развитие, в която се публикува качествено съдържание по теми като дигитален маркетинг, онлайн бизнес, лидерство, предприемачество, мениджмънт, психология и продуктивност.


Facebook

📩 office@lifehack.bg

Постигай целите си 2 пъти по-бързо!
100 специално подбрани принципа, софтуера и инструмента ▼
Постигай целите си 2 пъти по-бързо
100 специално подбрани принципа и инструмента

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак
100 подбрани инструмента:
Изтегли - БЕЗПЛАТНО
Изтегли - БЕЗПЛАТНО
100 специално подбрани принципа и инструмента