Как създавам съдържанието в lifehack.bg – моята система, инструменти, трикове, шаблони

🕒 за четене: 18 - 22 мин.

Ако искаш да научиш най-добрите практики от моя опит за създаване на качествено съдържание, ако искаш да пишеш текстове, които мотивират действия - за трафик или за продажби, текстове, които читателите ще кликват и споделят - този материал е твоето ръководство!

Основната цел на всяко мое изречение в този сайт, е да поиска читателят да прочете следващото! - Христо Стоянов

Предстои да ти споделя нещо уникално! Нещо, което не съм споделял с никой друг!

В този материал ще ти разкрия моята лична система за създаване на супер съдържание, такова, което ангажира, такова, което носи трафик и продажби, такова, което превърна тази медия в най-добрата в своята ниша!

Днес lifehack™ е българска марка (да, точно така), превърнала се в символ на полезна информация благодарение не само на постоянството, с което работим по сайта, но най-вече на своето уникално съдържание. Всъщност, когато говоря за това се сещам за нещо любопитно...

Не минава и седмица, в която да не се намери някой, който услужливо да ми пише колко дълги били статиите ни, как нямало кой да ги чете, как никой няма да отдели време да се занимава, как трябвало да пиша много по-кратко съдържание (в новинарски стил) и така вече 8 години.

Ако бях послушал хората, когато ми казваха какво точно искат, сега нямаше да произвеждам автомобили, а щях да развъждам просто по-бързи коне. - Форд

Никога не се вслушах в този съвет...няма и да го направя!

Ако си бях казал: "Добре, щом читателя иска по-кратки статии ще му ги дам.", то сега щях да приличам на всички останали, вече несъществуващи, сайтове, които се опитаха да ни подражават.

Въпреки, че понякога (само понякога) е добре да се вслушваш в своите потребители или читатели, винаги избирай своята уникална посока.

Създавай своя син океан, своята лилава крава и няма да сгрешиш. Или поне няма да бъдеш като всички останали, което е по-лошо от това да се провалиш. Вярвам в това!


Преди да ти разкрия моят стратегически план и начина, по който се работи в lifehack.bg, бих искал да ти предложа един съвет: Не пиши, за да впечатляваш! Пиши да споделиш чувство!

Лично аз не винаги успявам, но се опитвам да следвам това правило.

Ще разделя материала на няколко части:

 1. Първо ще ти разкрия стратегическия план, който използвам за създаването на съдържание - моят супер шаблон за проучване, таргетиране и писане.
 2. Второ, ще ти покажа точните стъпки, които следвам, при създаването на всяка една статия.
 3. Трето, ще отворя за теб моята кутия с трикове и инструменти за писане, от която да си вземеш онази копирайтинг отверка, която ще ти свърши работа
 4. Накрая ще ти подаря и 7 специални шаблона, които да използваш при създаването на своето съдържание (супер полезни са)!

Това, което следва няма да са общи приказки, а екшън списък, който директно можеш да копираш в своята работа и ако се наложи да модифицираш спрямо своята аудитория и начин на писане.

И ако искаш да продуцираш текстове, които мотивират действия - за трафик или за продажби, текстове, които читателите ще кликват и споделят - следващите редове са възможно най-правилното място!

Да започваме...

? СЪДЪРЖАНИЕ на ръководството:


  1. Моят шаблон (с инструкции) за създаване на супер съдържание!
  2. Моят CHECK LIST за създаване на статии + инструментите ми!
  3. Цялата ми база данни от източниците, които ползвам (събирана с години).
  4. Моята автоматизирана система за дистрибуция на съдържание.
  5. Инструментите ми за писане, намиране и редактиране на изображения.
  6. Любимите ми трикове за писане на съдържание!
  7. БОНУС: примери за интро на статия плюс хипнотични команди.
  8. ПОДАРЪК: 7 шаблона за създаване на супер ангажиращо съдържание!
И още много други трикове стратегии и инструменти, които ми помогнаха да превърна lifehack.bg в най-добрия сайт в своята ниша!

Клуб BusinessHACK, част от MASTERHACK | © lifehack.bg


Сподели статията:
нови стари харесвани
elitefitnessbg
Member
elitefitnessbg

Абсолютна класика Иче. Всички твои фенове и ученици трябва по-често да се замисляме какво всъщност ни даваш. Безценен си, БЛАГОДАРЯ ти!

fineluart
VIP член
fineluart

Когато започнеш да четеш този коментар още в началото ще се почувстваш… любопитен да стигнеш до края. В първия момент останах без думи, но после ми хрумна следното: Невероятно е как споделянето на собствен опит обогатява не само аудиторията, но и самия споделящ. Невероятно е и колко примери има за тотално затънали в собствения си хаос от опити за прикриване на практики и как на този фон изпъкват принципни хора, които отстояват идеали. Невероятно е колко малко хора споделят грешките си, камо ли с включени поуки и готови решения за напредък. Изобщо не се учудвам от онези, които 8 години… Read more »

silvina
VIP член
silvina

Уникален материал, благодаря много! Чаках го с голямо нетърпение, очаквах да е много добър, но не е просто това, а направо изби рибата! 🙂 Още две неща мога да споделя относно изображенията: 1. Още един сайт за качествени безплатни изображения: https://www.pexels.com/. Май и него от теб го знам, не помня вече. 🙂 Но не го видях по-горе, явно е бил в друга статия. 2. Когато минах от Windows на Linux, ми се наложи да търся алтернатива на Photoshop и така попаднах на този софтуер: https://www.gimp.org/. Много мощен, има повече от достатъчно опции, за да съперничи на Photoshop достойно, има версии… Read more »

Славчо Панов
VIP член
Славчо Панов

Само като гледам коментарите и ми идва да си ги записвам 🙂 Христо, възхищавам ти се на педантизма – ти си истински пример, че дори и в България може да бъде успешно нещо, дето всички са си мислили че не може.

Анелия Ангелова
VIP член
Анелия Ангелова

Благодаря за споделянето! Започвам я отново.

Стойне Василев
VIP член
Стойне Василев

Невероятно е да надникнеш в тайните на човек, който е отделил страшно много време, за да стигне топ ниво в дадена сфера. Благодаря ти.

LIFEHACK е медия за бизнес и личностно развитие. Ежедневно публикуваме полезно съдържание по теми като дигитален маркетинг, онлайн бизнес, лидерство, предприемачество, мениджмънт, психология и продуктивност.