Как да изчислиш реалната стойност на своето време, за да я увеличиш многократно!

Времето, което изразходваш през деня не е еднакво по стойност и тази простичка истина може да направи голямата разлика в живота ти.

 • Хората, които харчат времето си за по-печеливша работа, печелят повече.
 • Тези, които го прекарват, инвестирайки в другите, имат по-добри взаимоотношения.
 • Тези, които го харчат за изграждането на добър бизнес или кариера като млади, се радват на повече свобода в бъдещето.
 • Хората, които прекарват времето си в работа по обществено полезни проекти, допринасят повече за обществото.

Независимо дали искаш да имаш повече пари, повече приятели или повече свобода – всичко се свежда до това как инвестираш времето си!

Моята цел е да имам повече приятели, свобода и въздействие.

Но истината е, че не мога да имам всичко наведнъж! Затова аз, ти и всички, които се стремят към тези неща трябва да разберем как ефективно да управляваме компромисите с времето си, които правим всеки ден.

Но преди това трябва да знаеш колко реално струва като стойност!

Колко струва един час от времето ти?


Случвало ли ти се е да си харесаш нещо в интернет, да решиш да си го купиш, но преди да го направиш да разбереш, че доставката ще струва повече, отколкото продукта?

И тук идва дилемата: да платя повече за доставка, но да спестя време или да отделя време да купя продукта лично от магазина, но да спестя пари?

От кое да похарча повече – от времето или от парите си?

Истината е, че ако не знам колко пари реално струва 1 час от времето ми, трудно мога да взема правилното решение за този казус.

Вечната дилема: време срещу пари

Всеки от нас има някаква представа за това колко струва времето му.

Ако някой ти предложи да ти плати за някаква работа 5 стотинки на час, със сигурност ще му откажеш. Но ако ти даед 500 лева на час, то най-вероятно ще приемеш.

В единия и в другия край на спектъра е лесно да се разбере дали дадена задача си струва усилията и времето. Но колкото повече се придвижваш към средата на времевата фуния толкова по-малко ясно става дали дадена задача си струва или не.

Ето и няколко показателни примера:

 • Да си купя ли по-скъп билет за полет, който няма прикачване, но да спестя 2 часа или да си взема по-евтин билет с междинна спирка и да спестя 50 евро?
 • Да платя ли на някого да ми събере дървата за зимата и да си осигуря 1 свободен ден или да спестя 50 лева и да отделя време да си ги събера сам?
 • Да се съглася ли да работя с клиент, който веднага ще ми плати 500 лв или да работя по идеята, която може да ми донесе 20 000 лв още следващата година?

Всеки ден правим избори като тези, но повечето от нас базират решенията си на вътрешното си чувство, моментно желание или догадки, без изобщо да знаем колко реално струва времето ни. Всеки от нас си има своята собствена въображаема часова стойност, но много малко хора наистина могат да ти кажат колко точно струва тя.

До преди няколко седмици и аз не бях изключение…

Как да изчислиш колко точно струва времето ти?


В MasterHack ? ще ти демонстрирам на практика доста лесен метод, чрез който ще изчислиш реалната стойност и на своето време.

Първата част на материала е лесна и ще обхване всичко, от което се нуждаят повечето хора. Само за 15 минути тя ще ти помогне да направиш разумна оценка на стойността му. След това ще можеш да вземаш много по-информирани решения на база на една много по-реална стойност, без да се налага да гадаеш.

Втората част на ръководството ще ти отнеме повече време, но пък е доста ценна. Предприемачите и мениджърите ще я намерят за особено полезна.

Чрез нея ще можеш да оцениш очакваната стойност от различните активности, които харчат твоето време, така че да можеш да вземаш по-добри стратегически решения, които ще ти се изплатят в дългосрочен план.

Преди да се потопим в практическата част, важно е да знаеш, че за да е още по-полезно всичко съм ти подготвил и специален екселски шаблон, в който ще намериш примери за всяка стратегия от ръководството и ще можеш да си го попълваш лично за себе си. Чрез него лесно ще изчислиш стойността на своето време (ще го намериш в практическата част).

Ето какво ще съдържа и практическата част:

СЪДЪРЖАНИЕ:


 1. Как да проследиш къде и колко харчиш от времето си?
 2. Как да проследиш колко пари печелиш за времето, което работиш?
 3. Как да изчислиш стойността на своето време – Първи метод!
 4. Как да използваш резултатите, за да увеличиш стойността на времето си?
 5. Как да изчислиш времето си по Метода на увеличаващата се стойност?
 6. Сметни стойността на времето си по метода на очакваната стойност?
 7. Допълнителни фактори, влияещи върху стойността на твоето време.

Към ръководството ⏰

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак
Отстъпки и подаръци за над 450 лв с годишен абонамент за Мастърхак 
ЕДНОКРАТНА ОФЕРТА
4.8 / 5 от 2000+ човека
ПОСЛЕДНИ БРОЙКИ

Отстъпки и подаръци
за над 450 лв с годишен абонамент за Мастърхак

ЕДНОКРАТНА ОФЕРТА