Най-Богатият човек на света – дядо Добри

За добрия пример, Не за църквата!

Има моменти,в които ни се иска да спрем да мислим,а само да чувстваме. Без дори да знаем защо усещаме с цялото си същество, че това е началото на истината.

Все по-малко са тези моменти в забързания сив живот. Все по-рядко си задаваме въпроса кои сме. Харесваме ли се? Харесваме ли света , в които живеем?

Правим ли нещо, за да го направим по-добро място за живеене.

Последният Безсребреник в България: най-щедрият дарител!

Един 99 годишен старец ни накра по свой си начин да се замислим за всичко това. Всеки ден той събира подаяния пред столичния храм’ ‘Св.Александър Невски“ и дава събраното  за градеж на християнски църкви.

Името му е Добри Добрев и е родом от с. Байлово общ. Горна Малина.

Животът на този човек е минал по нивите. Баща му загинал във войната, а майка му ги отгледала сама. Той самия има 4 деца. Всяко от тях хванало своя път както той сам казва.

Никой не може да го разбере. И нима е чудно…

дядо Добри

Нима всеки от нас не се чуди възможно ли е това? Да си нямаш нищо ,а да даваш огромните суми, които събираш за това да върнеш вярата отново в сърцата на хората.

Какво става със всеки от нас когато се докосне до такъв човек?

Какво ли? Сякаш живота ни за миг престава да бъде тъмносива каша. Мъглата от дребнавости се отдръпва и всеки се запитва. Не искам ли поне малко да приличам на него?

Не е ли той всичко, което трябва да е един човек, а не е.

Може би не ни достига смелост,чистота и вяра. Живота е тайна и чудо. Понякога забравяме ,че чудесата са в самите нас! Да си жив и здрав дядо Добри!

Официален сайт на дядо Добри | Страница за живота и делото му във Facebook

Сподели 😍

4
Остави коментар

avatar
2 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
ПЕТРОВАadminАндрей Димитров Recent comment authors
нови стари харесвани
ПЕТРОВА
Гост
ПЕТРОВА

Много се развълнувах и се разплаках от клипчето за бай Добри от с. Байлово. Трогнах се до дъното на душата си! Благодаря на Бога, че има невероятни българи като бай Добри! Има българи в България!

admin
Гост
admin

За съжаление такива хора вече няма………….

Андрей Димитров
Гост
Андрей Димитров

А защо се сещаме да бъдем добри само по Коледа? Кое е това нещо, което ни кара да отворим сърцата си, но само по Коледа?
И след Нова Година всеки пак ще се затвори в собствената си черупка, богатият ще става още по-богат, бедният – още по-беден… всеки ще гледа да прецака другия, защото си мисли, че ако не прецака ще бъде прецакан.
И в крайна сметка се сещаме да бъдем хора само по Коледа. Защо???

admin
Гост
admin

За съжаление си прав! Такива сме, прецаквачи всички. Може би защото всеки гледа в паницата на другия, а не си оправи неговата първо, всеки критикува за нещо, което той самия е правил хиляди пъти! Такива сме си, кво да се прави. Май вече и поне един ден да сме „хора“ е добър вариант.

Весела коледа 🙂

🔘 За Нас

🔘 За Реклама


🔘 Общи условия

🔘 Права за ползване

🔘 Privacy Policy

🔘 Cookies

🔘 Решаване на спорове


LIFEHACK е медия за бизнес и личностно развитие, в която се публикува качествено съдържание по теми като дигитален маркетинг, онлайн бизнес, лидерство, предприемачество, мениджмънт, психология и продуктивност.


Facebook

📩 office@lifehack.bg

Top