Разбери къде се намира детето или жена ти в реално време с Trusted Contacts

проследяване в реално време

Google пусна приложение за Андроид наречено Trusted Contacts, чиято цел е да ни информира къде се намират близките ни, като ни предоставя информация за тяхното местонахождение в реално време. С него може да следите и жена си!


За да проследите къде се намира детето ви например, телефоните и на двамата трябва да имат инсталиран Trusted Contacts. Ако малчуганът закъснее например, приложението може да му изпрати съобщение: Къде си, добре ли си?

Как работи: след като бъде инсталирано, приложението ще поиска разрешение от другата страна да бъде проследявана в реално време нейната локация, а тя от своя страна може да пуска и да спира тази опция, когато прецени.

Така детето или друг ваш близък може да автоматично да споделя къде се намира в реално време. Ако вас ви следят чрез него, може да откажете да споделите местоположението си, но ако не го направите до 5 минути, то автоматично ще покаже къде сте. Така имаме възможност да знаем къде се намират близките ни в случай на спешност или друга необходимост.

Ако пък батерията падне, приложението ще изпрати на другата страна последната локация, засечена преди да изгасне телефона.

проследяване на местоположение в реално време

Когато споделяме местоположението си доверения контакт ще получи известие – отворете Google Maps и вижте точката, която се движи по картата.

Ако тръгвате от работа към вкъщи и искате съпругата ви да знае къде сте (има хора, които си споделят тези неща), можете да споделите с нея. Тя ще види в реално време колко далеч от дома сте. Това може да ви отърве от съобщения като “вземи мляко от магазина”, след като вече сте пред входната врата.

проследяване в реално време

Харесва ми идеята, че ако съм в ситуация, в която не мога да говоря по телефона или не мога да пиша смс близките ми хора няма да се притесняват и да ми търсят обяснение като се прибера. Те ще знаят къде съм, дори да не мога да отговоря поради някаква причина, като спешен случай, инцидент или работа.

По същия начин можете да разберете дали родителите ви, които живеят в другия край на града са добре, ако не вдигат телефона.

Разбира се, това може да е нож с две остриета!

Съпрузите и партньорите лесно могат да злоупотребяват с това, като шпионират своите “жертви” и тайно ги принуждават да споделят местоположението си по всяко време, така че да бъде проследяван всеки техен ход.

За целта може да инсталирате приложението на телефона на съпруга или съпругата си, докато е в банята и да дадете всички необходими разрешения на приложението на “жертвата”, без тя да разбере (спрете и нотификациите).

Същото е и с родителите и техните деца!

Използвайки технологии от такъв тип за проследяване, вие показвате недоверие към тях, така че внимавайте – ако ще го правите, нека бъде скришно. И все пак може спокойно да го използвате за тяхната безопасност.

Най-добрата част:

Ако решат да го използват срещу вас, вече знаете как да се предпазите или просто ще сте наясно как да контролирате информацията за локацията си.

Минимални изисквания: Android 4.4  | Очаква се скоро и за iPhone

Trusted Contacts за Андроид от Google Contacts | Официална информация

Бележка: Ако сте с iPhone, много добра работа за същата цел ще ви свържи приложението Find My Friends.

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак