Фантастичен, бърз редактор за създаване и обработка на изображения – директно в браузъра [Picozu]

обработка на изображения,безплатно,picozu

С Picozu може да качите снимка от любимата си социална мрежа или облачна услуга и да я редактирате директно в браузъра си, след което да я върнете обратно + още много неща…

И това далеч не е всичко!

Четете по-надолу за останалите страхотни функции, които притежава този фантастичен редактор за създаване на графични изображения и редактиране на снимки

[sws_divider_line]

Много често в моята ежедневна работа е необходима бърза обработка на снимка, картинка или изображение за по нататъшното и използване в сайта или в социална мрежа.

За тези, които се сблъскват с подобни задачи всеки ден няма никаква необходимост от покупката и инсталацията на специализиран софтуер, с който са свикнали да работят художници, дизайнери и професионални фотографи.

Днес искам да Ви предложа един отличен, бърз редактор за работа с графика директно във вашия браузър, не изискващ инсталация.

Той има собствени разширения за браузъри и ред полезни инструменти, които по нищо не отстъпват на най-добрите безплатни десктоп аналози.

Запознайте се : Графичен редактор за браузър – Picozu

Фантастичен, бърз редактор за създаване и обработка на изображения - директно в браузъра [Picozu]

Ако по-известните сред интернет ползвателите Picnik и PicMonkey работят изключително като приложения за редактиране на снимки (т.е. работа само със съществуващи изображения), то с помощта на Picozu вие ще можете да създавате собствени графични материали „от нулата”.

Редакторът е написан с помощта на HTML5 и CSS3 , така че инсталация на Flash или Silverlight няма да ви е необходима. Истината е, че  преди да го изпробвам бях малко скептичен.

Мислех, че ще работи бавно, ще провлачва и няма да е удобен, тъй като все пак не е десктоп софтуер. Но грешах! Поиграх си няколко минути с инструмента и останах изненадан от добрата му работа и скорост. А разширението за Chrome го прави още по-удобен.

Какво можем да правим с Picozu: най-яките му опции!

Picozu

За да започнем работа, е достатъчно да заредим избраните файлове от компютъра или да изберем папка за синхронизация в едно от следните облачни приложения: SkyDrive, Google Drive, Facebook, Flickr или Dropbox.

Освен това, страхотно е, че можем да включим и уеб камера и с нейна помощ да се създадем снимка, след което да я обработим в Picozu.

Това, което направих аз е може би функцията, която повечето от Вас биха използвали, а именно да свалят снимка от профила си във Фейсбук, да я обработят и да я качат обратно.

Супер бързо стана връзването с профила ми и качването на снимка от там в графичния редактор. Там вече можех да прилагам филтри – наистина много на брой, ефекти, текст, четки, и др инструменти, типични за добър редактор на изображения.

Качването обратно на изображението също става супер лесно и бързо. Това определено са функции, които са изключително удобни за работа директно в браузъра, без да инсталирате каквото и да било на компютъра си като допълнителни програми.

А липсата на флаш като основа за работата му, определено ми допадна!

Още приложението поддържа редактиране на съществуващи слоеве и създаване на нов слой с настройка на графика и ефекти, което прави този редактор браузърен аналог за такива „десктоп” програми , като Photoshop или GIMP.

Потребителят ще намери над 20 + филтри и ефекти.

Picozu

Впрочем, може да се използват четки и други инструменти за редактиране и създаване на графически материали в ръчен режим, ако разбира се не Ви трепери ръката като моята.

За тези , които са свикнали с разширения за браузър, има Firefox разширение или такова за Google Chrome, позволяващо създаването на скрийншот и импортирането му в Picozu и последващото му споделяне в най-популярните облачни услуги и социални мрежи.

В редактора има и вградени инструменти за създаване на фото-колажи и графични плакати. Изобщо яката работа! Какво друго Ви остава, освен да го изпробвате:

Линк към редактора | Разширение за Chrome | Разширение за Firefox

[sws_divider_line]

Вижте още и → 9 от най-добрите инструменти онлайн ефекти и редактиране на снимки

 

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак
Повиши фокуса и резултатите в живота, работата и бизнеса си с удивителните 20% за по-малко от 6 месеца...
0
дни
0
часа
0
минути
0
секунди
Пролетна оферта
Специална пролетна оферта
Последен шанс
0
дни
0
часа
0
минути
0
секунди
Специална пролетна оферта