Супер удобна начална страница за Chrome!

разширение,Chrome,начална страница

…с адски бърз достъп до любимите ви сайтове!

В следващите редове ще ви представя едно много интересно разширение за Chrome, което ползвам от няколко дена, приличащо досущ на интерфейса на Windows 8 и носещо неговата лекота на работа и функционалност. Благодарение на него ще направите началната страница на браузъра си десетки пъти по-бърза и удобна.

Какво по-точно прави Newtab.us?

След като инсталирате разширението, отваряйки нов прозорец в браузъра, ще се озовете в среда наподобяваща изгледа на Windows 8. Но не затова ви представям Newtab.us.

Причината да ви разказвам за това е, че благодарение на този инструмент ще имате пред себе си бързи бутони към всички популярни уеб услуги, социални мрежи и любими ваши сайтове. Някои от “плочките” не са просто статични бутончета, а динамични прозорци, показващи броя уведомления от различни социални мрежи и услуги (за Фейсбук показва известията, а за Gmail непрочетените писма).

Разбира се, за още по-голямо удобство може да промените разположението на бутоните и да ги наредите така, както ви е удобно. Ако ползвате смартфон Nokia с Windows интерфейс, ще знаете отлично как да се справите с тази задача – идентични са.

Ако искате да преименувате, оразмерите или да смените цвета на бутона, кликнете върху него с дясно копче на мишката. Веднага след това, в долната част на страницата, ще видите удобна лента с най-различни опции – може дори да смените URL адреса на бутона и да добавите линк, който вие желаете – снимката отдолу.

Newtab.us

Ако стандартния набор от услуги, който ви се предлага, след като инсталирате разширението, не отговаря на изискванията ви, има и още възможности. За да обогатите началната си страница има специална директория, съдържаща линкове към още много популярни сайтове и онлайн услуги. Възможно е и да създадете и свой собствен бутон към линк пожелание – бърз бутон към lifehack.bg например.

За да направите това, трябва да въведете името на бутона, да зададете цвета и размера му или да добавите логото на сайта. Може да добавите и линк към RSS канал като плочката тук ще е динамична, което означава, че ще ви показва в реално време колко нови актуализации има по сайтовете, които следите и т.н.

супер разширение за Chrome

За любителите на още по-сериозното персонализиране – може да сменяте още различни неща от интерфейса: различно фоново изображение, цветовата гама на страницата, да промените времето за рефрешване на динамичните бутони и т.н. Настройките могат да бъдат запазени, но за тази цел ще трябва да си направите профил.

Нашата оценка на Newtab.us

Да ви призная, в началото бях малко скептичен и изобщо не мислих да правя материал за това разширение. Но след няколко дена с приложението се усещам как редовно го ползвам и сега вече мога да кажа, че ми е доста удобно, а работата бърза.

Като цяло Newtab.us изглежда успешен опит да се пресъздаде интерфейса на Windows 8 в рамките на Chrome. И благодарение на него тази начална страница се превръща в изключително удобна отправна точка за бърз достъп до любимите ни сайтове и най-важни уведомления. И ако не ви допада да използвате тези бутони в Windows 8, защо не ги пробвате в браузъра си. Лично на мен ми е много удобно!

[su_button url=”https://newtab.us/” target=”blank” style=”flat” background=”#13f865″ color=”#000000″ size=”8″ center=”yes” radius=”0″ icon_color=”#ffffff”]Инсталирай Newtab.us[/su_button]

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак
Отстъпки и подаръци за над 450 лв с годишен абонамент за Мастърхак 
ЕДНОКРАТНА ОФЕРТА
4.8 / 5 от 2000+ човека
ПОСЛЕДНИ БРОЙКИ

Отстъпки и подаръци
за над 450 лв с годишен абонамент за Мастърхак

ЕДНОКРАТНА ОФЕРТА