Супер удобна начална страница за Chrome!

…с адски бърз достъп до любимите ви сайтове!

В следващите редове ще ви представя едно много интересно разширение за Chrome, което ползвам от няколко дена, приличащо досущ на интерфейса на Windows 8 и носещо неговата лекота на работа и функционалност. Благодарение на него ще направите началната страница на браузъра си десетки пъти по-бърза и удобна.

Какво по-точно прави Newtab.us?

След като инсталирате разширението, отваряйки нов прозорец в браузъра, ще се озовете в среда наподобяваща изгледа на Windows 8. Но не затова ви представям Newtab.us.

Причината да ви разказвам за това е, че благодарение на този инструмент ще имате пред себе си бързи бутони към всички популярни уеб услуги, социални мрежи и любими ваши сайтове. Някои от „плочките“ не са просто статични бутончета, а динамични прозорци, показващи броя уведомления от различни социални мрежи и услуги (за Фейсбук показва известията, а за Gmail непрочетените писма).

Разбира се, за още по-голямо удобство може да промените разположението на бутоните и да ги наредите така, както ви е удобно. Ако ползвате смартфон Nokia с Windows интерфейс, ще знаете отлично как да се справите с тази задача – идентични са.

Ако искате да преименувате, оразмерите или да смените цвета на бутона, кликнете върху него с дясно копче на мишката. Веднага след това, в долната част на страницата, ще видите удобна лента с най-различни опции – може дори да смените URL адреса на бутона и да добавите линк, който вие желаете – снимката отдолу.

Newtab.us

Ако стандартния набор от услуги, който ви се предлага, след като инсталирате разширението, не отговаря на изискванията ви, има и още възможности. За да обогатите началната си страница има специална директория, съдържаща линкове към още много популярни сайтове и онлайн услуги. Възможно е и да създадете и свой собствен бутон към линк пожелание – бърз бутон към lifehack.bg например.

За да направите това, трябва да въведете името на бутона, да зададете цвета и размера му или да добавите логото на сайта. Може да добавите и линк към RSS канал като плочката тук ще е динамична, което означава, че ще ви показва в реално време колко нови актуализации има по сайтовете, които следите и т.н.

супер разширение за Chrome

За любителите на още по-сериозното персонализиране – може да сменяте още различни неща от интерфейса: различно фоново изображение, цветовата гама на страницата, да промените времето за рефрешване на динамичните бутони и т.н. Настройките могат да бъдат запазени, но за тази цел ще трябва да си направите профил.

Нашата оценка на Newtab.us

Да ви призная, в началото бях малко скептичен и изобщо не мислих да правя материал за това разширение. Но след няколко дена с приложението се усещам как редовно го ползвам и сега вече мога да кажа, че ми е доста удобно, а работата бърза.

Като цяло Newtab.us изглежда успешен опит да се пресъздаде интерфейса на Windows 8 в рамките на Chrome. И благодарение на него тази начална страница се превръща в изключително удобна отправна точка за бърз достъп до любимите ни сайтове и най-важни уведомления. И ако не ви допада да използвате тези бутони в Windows 8, защо не ги пробвате в браузъра си. Лично на мен ми е много удобно!

[su_button url=“http://newtab.us/“ target=“blank“ style=“flat“ background=“#13f865″ color=“#000000″ size=“8″ center=“yes“ radius=“0″ icon_color=“#ffffff“]Инсталирай Newtab.us[/su_button]

 •  
 •  
 •  
 • Всичко зависи от работния процес. На мен лично това приложение ми е супер удобно (Христо благодаря ти :)), отколкото bookmark manager-а, защото за всекидневна работа и употреба сайтовете, които използвам са ми много налесно. Но все пак всеки си има предпочитания и изграден начин на работа 😉

  • Да, определено всеки си има предпочитания. Затова и напоследък гледам да говоря повече от личен опит, а не като цяло. Благодаря за включването Георги 🙂

   • Аз говоря за новия Chrome Bookmark Manager, който е много лесен за ползване с миниятюрни картинки на връзките и лист в ляво.
    Даже може да споделяш любимите си връзки от любимата си папка – http://goo.gl/xZMJ9L

    • Лошото му е, че сега разбирам за тази екстра 🙂 Да ти призная, точно това ми трябва, тъй като всеки ден се губя във всичките тези отметки. Благодаря за споделянето!

     P.S. Всъщност, как мога да се сдобия с тази опция. Гледам, че това са твои отметки?

    • Не разбирам въпроса ти. Bookmark manager-а на Chrome, би трябвало да е по подразбиране както го виждаш при споделената от мен папка.
     Ако изпишеш в адрес бара на Chrome chrome://bookmarks/ би трябвало да ти даде новият интерфейс. От там вече (горе в дясно) имаш възможността да внесеш и изнесеш bookmarks, и да споделиш всяка една папка.
     Преди време ползвах Google Stars Nightly, но при едно от обновяванията на Chrome новият интерфейс на Bookmarks дойде по подразбиране и сега вече ползвам него.

    • Ами Google няколко пъти пуска и оттегля от Chrome Web Store това удължение за Хром. Аз имам зипнат последния файл който ползвах преди автоматичното обновяване. Свали си го от http://truden.com/chromestars.zip разпакетирай го, отвори chrome://extensions/ и дръпни разпакетирания файл в браузъра. Това е начинът за инсталиране на удължения, които не са от Chrome Web Store.

    • Намерих папката на новата официална версия на Google Stars, която очевидно е закрита (временно предполагам) от Google.
     Това е което имам след последното официално обновяване на удължението.
     Зипнах я и може да се изтегли от truden.com/gmlllbghnfkpflemihljekbapjopfjik.zip
     Разпакетирай я и я копирай в C:Users[your_username]AppDataLocalGoogleChromeUser DataDefaultExtensions (естествено смени [your_username] с твоето потребителско име), и после рестартирай Chrome.
     Надявам се, че ще работи. Не вярвам удълженията да имат нужда от регистрация, за да работят.
     Обаче трябва да изключиш предишното удължение, което ти дадох. Двете заедно работят, но ще имаш две звездички в адрес бара и не знам какви други усложнения би могло да има.

    • При мен работи, но и на мен ми се е случвало да ми прави този проблем. Имам един скрипт, който не би трябвало да работи на това ниво, но понякога не пуска да се свалят файлове.
     Ето ти временна връзка. Най-долу синьото бутонче – http://truden.truden.com/prikazka-za-gradinata

 • 🔘 За Нас

  🔘 За Реклама


  🔘 Общи условия

  🔘 Права за ползване

  🔘 Privacy Policy

  🔘 Cookies

  🔘 Решаване на спорове


  LIFEHACK е медия за бизнес и личностно развитие, в която се публикува качествено съдържание по теми като дигитален маркетинг, онлайн бизнес, лидерство, предприемачество, мениджмънт, психология и продуктивност.


  Facebook

  📩 office@lifehack.bg

  >
   

  Най-голямото намаление за годината! Вземи 50% отстъпка за най-желания абонамент научи повече