Икони, Символи и Знаци, с които да украсиш своя Twitter, Facebook чат и Съобщения

иконки,twitter,facebook,символи

Трябват ли ти символи? Дост често се нуждаем от тях, защото понякога казват много повече от думите особено, когато става въпрос за размяна на съобщения във Facebook, а и във всяко онлайн съобщение изобщо. Пълните и ясни изречения са добър вариант да ви разберат, но понякога нищо не изразява по-добре емоциите от т.нар. емотикони или символи!

Има много онлайн места, които не поддържат графични символи или картинки с емотикони, когато си чатите или разменяте съобщения. Facebook е добър пример за такава липса! Но това не бива да ви спира да комуникирате атрактивно, по различно и с чувство. Въпреки че нямат опция да си избирате наготово различни символи, усмивки и емотикони, когато си разменяте съобщения, повечето платформи поддържат “Unicode character“, което означава че можете да ги ползвате стига да знаете как да ги изпишете.

Само че мястото, където сте попаднали има за цел да направи нещата по-лесни и по-атрактивни и точно затова в тази статия съм ви подготвил няколко страхотни, безплатни онлайн места, където ще можете много бързо и лесно да се гмурнете в морето от символи, знаци, усмивки и емотикони и да ги претършувате за най-подходящите за вашия следващ разговор по чата във Facebook или която и да е друга чат платформа. Те ще ви дадат възможност само с едно кликване да общувате доста по-оживено и атрактивно. Ето ги и тях:

1. Twitter Symbols

иконки,twitter,facebook,символи

Twitter разчита на всеки знак, тъй като както знаем е ограничен в броя на символите. Twitter Symbols е уеб приложение, което ще ви позволи много атрактивно да украсите вашите туитове и да кажете доста повече чрез символите в него, отколкото думи могат да се съберат в едно туитър съобщение.

Този безплатен уеб инструмент ще ви даде възможност да въведете различни знаци под формата на стрелки, ръце, звезди, зодиакални знаци, математически символи, знаци присъщи за един чат и т.н. За да вкарате символ в съобщението си просто кликнете на него.

иконки,twitter,facebook,символи

Различните видове знаци са разделени удобно в табове и избирайки съответната категория ви се отварят и голям набор от различни символи. Можете да напишете украсеното си съобщение в Twitter директно през този инструмент.

2. TwitterKeys

TwitterKeys

Twitter ни позволява да използваме само 140 знака, но дори и в този кратък интервал, символ или два могат да кажат още повече неща с малкото ни позволени знаци.Тази “Unicode character” карта ще бъде на ваше разположение след като отворите сайта и издърпате текста от сивата кутийка с надписа “TwitterKeys” във вашата лента с любимите ви линкове или си изберете различен символ от наличните от този линк . След което сте свободни да декорирате вашето съобщение в twitter като ги копирате и поставите в съобщението си. Най-хубавото тук е че не е необходимо да давате достъп до допълнително приложение.

3. Facebook Symbols

иконки,twitter,facebook,символи

Facebook Symbols е малка, изчистена карта със символи, върху които можете да щракнете два пъти и да ги поставите във вашия профил, както в коментарите и статусите ви, така и да украсите чата си във facebook. Можете да го използвате и като скриптова отметка в лентата на браузъра си, където са ви любимите отметки-bookmarks/като предходния инструмент/ като просто издърпате и пуснете сайта от съответния надпис-Drag Facebook Symbols to your browser bookmarks toolbar.

иконки,twitter,facebook,символи

4. Facebook Symbols 2

иконки,twitter,facebook,символи

Това е сайт, който съдържа всички символи и емотикон-кодове, които може да очаквате да използвате в Facebook и други платформи на чат клиенти, форуми, мейли и др-огромен избор! Това е една страхотно съставена колекция със Unicode знаци като са удобно категоризирани по отделни раздели. Също така има и още няколко секции в сайта, които също ще ви харесат!

5. CopyPasteCharacter

иконки,twitter,facebook,символи

Изключително удобно! Само с едно кликване върху символа веднага сте готови да го поставите в съобщението си на показ. Кликвайки върху знака по нормалния начин с мишката, той веднага ще се запише в клипборда и след, което ще можете на момента да го поставите в чат програмата си, мейл съобщението си или социалната си мрежа. Има опция да видите съответния символ и чрез неговия html код. Много добър инструмент за символи!

6. TheNounProject: Изтегли и използвай универсални знаци и символи/страхотно качество/

иконки,twitter,facebook,символи

Когато сте в чужда страна/особено ако тя е Япония или Китай/ вие разбирате нещата около вас най вече чрез табелите и символите на които попадате. И за радост доста от тези знаци са универсални и общуването чрез тях е доста лесно независимо в коя част на земята се намирате.

За да се сдобиете с изключително качествени, универсални символи за вашия проект трябва да разгледате онлайн инструмента The Noun Project. Той не се отнася толкова до украсяване на чат съобщения, а по скоро за символи и знаци за обозначаване на различни неща във вашите проекти.

Това е безплатен и изключително лесен за използване сайт, който предоставя универсални, висококачествени знаци и символи, чрез които да предадете вашето послание в проекта си независимо от езика. Хората, които четат текста ви например и са от друга държава, тези знаци ще им свършат чудесна работа.

Сайта разполага с много богата колекция от символи, както и превод на български език. Задръжте мишката върху, който знак искате и ще ви се покажат предложения, които можете да използвате. Кликвате на бутона за сваляне на картинката и вече разполагате с нея на собствения си компютър. Незнам за вас, но на мен този сайт ще ми свърши страхотна работа!

7. NiceEntity: Вземи HTML и Unicode за Символи и Знаци

иконки,twitter,facebook,символи

Поставянето на интересни знаци и символи в текста винаги помага. Все пак въпреки че знаем как изглеждат повечето универсални символи, доста от нас не знаят html кода, който стои зад тях. NiceEntity е уеб ресурс, който ни предлага множество символи заедно с техните HTML и Unicode детайли.

Можете да търсите по категории сред стотиците знаци като някои от тях са: пунктуация, форми, символи за математика и др. Освен по категории може да търсите и сред всичките знаци накуп като изберете да ви се покаже пълния списък с тях.

След като решите кой символ ще ви свърши работа просто копирайте кода на знака и го използвайте по какъвто начин искате. Интерфейсът на сайта е страшно лесен за употреба и доста елегантен, което прави NiceEntity доста полезен, безплатен инструмент.

Вижте още и → Ефектни символи за статусите ви само на 1 клик разстояниe icon-external-link

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак
Повиши фокуса и резултатите в живота, работата и бизнеса си с удивителните 20% за по-малко от 6 месеца...
0
дни
0
часа
0
минути
0
секунди
Пролетна оферта
Специална пролетна оферта
Последен шанс
0
дни
0
часа
0
минути
0
секунди
Специална пролетна оферта