Защити детето си в интернет! Ограничавай го ако се налага, следи го с кой се свързва във Facebook

защити,facebook,дете
Запази за после

Наблюдавай какво прави твоето дете във facebook!

[sws_divider_line]

В ерата на социалните мрежи, където тяхната популярност достига рекордни височини, децата сега, повече от всякога са уязвими към интернет заплахите.

Социалните мрежи и по специално Facebook са напоследък основен източник на измами и поведения с престъпни елементи от хора търсещи своите потенциални виртуални жертви,

…като понякога се стига до там, че те се превръщат и в съвсем реални такива.

Поради тези факти би следвало и да съществува много по-голяма загриженост сред родителите, които би трябвало да полагат все по големи усилия, за да предпазят децата си от педофили, крадци на профили и изнудвачи и други подобни най голямата социална мрежа.

Супер шпионинът – Social Monitor

[sws_divider_line]

Безплатният софтуер Social Monitor е Facebook приложение, което може да прави мониторинг на важно съдържание от facebook профила на детето ви, което от своя страна да ви помогне да установите дали то комуникира с някакъв неподходящ източник, целящ да му навреди.

Това включва не само криминалните елементи, но също и включва и групи, приятели, снимки, видео и т.н., все неща които могат да разпространят определено съдържание, което да не е подходящо за деца.

Основни характеристики накратко:

  • Уверявате се, че детето не публикува никаква лична информация
  • Проверка на новинарския фийд на вашето дете, статуси и новини, които пуска
  • Мониторинг на интересите на вашето дете, активностите му
  • Проверка на съдържанието на всички страници, на които детето е фен
  • Проверка на снимките, видеото, музиката, книгите и ТВ програмите, които споделя вашето дете
  • Проверка на профилите на всички приятели във Facebook на вашето дете

За да стартираме използването на програмата, натискаме първото бутонче вляво с човечето наречено “Add Child” или “Добави дете”, за да стартираме мониторинга на дадения facebook акаунт

facebook social monitor

Ще получите запитване какъв вид мониторинг желаете да изпълнява програмата.

В нормалния режим ще ви се показва информация от всеки от вашия facebook списък, така че вашето дете ще трябва да бъде добавено към списъка ви с приятели.

От друга страна можете да използвате и пълния режим на програмата, чрез който ще получите много по подробна информация от един акаунт, но за да ползвате този режим за наблюдение на детето си ще е необходимо да въведете паролата за неговия facebook профил.

Докато на някой това може би изглежда като нахлуване в личния живот, от друга страна е някаква гаранция, че вашето дете е защитено.

А до каква степен ще е защитено по този начин зависи изцяло от вас и вашия анализ на данните, които отчита този безплатен софтуер.

Той може да ви покаже различен вид информация за активностите на детето ви, но не може да предприеме действия в негова защита, това може да направите само вие.

И въпреки всичко, ако искате да следите детето си по-дискретно, ползването на програмата в “нормален режим” може да бъде подходящо.

facebook social monitor2

Веднъж след като сте дали разрешение за достъп на приложението, изберете потребител от съответния списък с приятели, за да наблюдавате (това е за режим Normal Mode).

В режим Full Mode няма да ви изисква програмата да селектирате приятели от списъка, но както споменахме и по-горе ще ви е нужна паролата за акаунта на детето ви за социалката.

Мисля че много по-добре от мен знаете какъв е начина да му я вземете, нали?

facebook social monitor3

След това вие веднага ще започнете да получавате информация за избрания потребител.

Всички потенциално опасни думи се оцветяват в червен цвят, като думи които може би означават съдържание само за възрастни.

Например ако вашето дете хареса или както се казва “лайкне” някоя фен страница, която е със съдържание предимно за възрастни или се присъедини към такава група, тази активност ще бъде показана също в червено.

Същото се отнася и за статусите, които пускат приятелите на детето.

Освен това ако вашето дете сподели видео или песен с така да го кажем по интересно съдържание, то ще се покаже в списъка също с червен цвят.

В пълния режим на програмата дори изпратените съобщения и друга лична информация ще бъде сканирана за опасно съдържание и ще можете да ги прочетете.

За да проследите оцветената секция можете да кликнете на линка, който ще ви даде програмата към нежелания източник.

facebook social monitor4

За още по добра и прецизна настройка на програмата натиснете иконката Settings. Там ще ви се появят две секции.

В първата може да определяте вида на съдържанието, което да наблюдавате-например съдържание, което е лайкнало детето, новинарски емисии на приятелите му и т.н.

В другата секция Stop Words можете да добавяте специфични думи/за съжаление само на английски/, които допълнително системата да наблюдава и да следи при активността на вашето дете.

facebook social monitor5

Въпреки, че програмата може и да засече някои думи, които по същество са свързани просто с игра или филм като Mafia Wars или Lethal Weapon, в други случаи информацията свързана с тези думи може да бъде доста по тревожна.

Ето защо този безплатен софтуер за мониторинг на FacebookSocial Monitor е доста полезен инструмент за родителски контрол на информацията която облъчва детето ви във Facebook.

Можете също да следите не само един профил, а множество такива ако имате две деца например ползващи най-голямата социална мрежа.

За да получите по-подробна информация, може би е добре да попитате детето ви дали ще разреши ползването на това приложение в акаунта си, така че да можете наблюдавате скритата информация всеки път натискайки бутона Check-макар че се съмнявам да ви разреши ако го попитате.

Естествено, че някое болно мозъче може да реши да прави мониторинг не само на детето си, но и на жена си/мъжа си и то не за лоши думички и съдържание, а за да види активностите, макар че този инструмент не е направен за това, но все пак…

…филтрирате желания от вас човек и следите само това, което той публикува, коментира и т.н.

facebook social monitor6

Програмата има един на пръв поглед сериозен недостатък: не работи с думи на български, но може да я използвате за следене на доста други неща!

Но това означава, че само няма да ви оцветява опасни думи на БГ език, докато мониторинга си важи с пълна сила. А и да не забравяме, че децата в наши дни са доста напред с езиците и в употребата на чуждоезични простотии!

Но в случая единствено няма да виждате бързо думи като секс, наркотици и т.н. изписани на бг език, но при по сериозно наблюдение на доклада, който ви изкарва програмата веднага ще засечете тези думи, защото той наистина изкарва абсолютно всичко от профила на детето ви, особено ако ползвате пълния режим.

Така че това не се оказва кой знае какъв недостатък, а и аз сам се уверих докато я тествах.

Този инструмент ни предоставя в едно удобно място цялата активност от даден фейсбук профил бил той на нашето дете или на някой друг/разбира се зависи от режима и дали имаме паролата на този, който искаме да наблюдаваме/

Като различните видове дейности били те харесвания, снимки, статуси, коментари, съобщения, видео и др са подредени удобно в един прозорец, лесни за мониторинг, вместо да се лутаме в и без това ошарения с безсмислени неща фейсбук!

Безплатният софтуер за защита и наблюдение на социални мрежи,  Social Monitor работи без проблем на Windows XP, Windows Vista и Windows 7.

Изтегли безплатно Social Monitor

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак