Как да прехвърлим контактите си от Facebook в социалната мрежа Google+: Видео урок

Как да прехвърлим контактите си от Facebook в социалната мрежа Google+: Видео урок

Целия интернет, цялата блогосфера се наводни с новини, статии, молби за покани/и аз се молих/ за новата социална мрежа Google+, пряк конкурент на Facebook. Факт: тя набира все по-висока скорост на разпространение сред потребителите на социални мрежи! Всичко става направо лавинообразно….и честно казано малко досадно!

В момента както вече целия свят знае, социалката е в тестов период и достъпа до нея става само чрез покана, а и дори да имате профил там в началото няма да има почти никой освен вече съществуващите ви контакти от gmail.

И докато събирате новите стари контакти може би ще искате да прехвърлите тези натрупани във фейсбук наведнъж, нали?

За съжаление няма пряка възможност да извършите тази така желана от всички нас операция! Facebook и Google окончателно прекратиха сътрудничество месеци назад и нищо няма да бъде в състояние, поне според мен да ни осигурят да видим опция за директно импортиране на контакти от двете социални мрежи.

Но пък ние можем да го направим косвено! Едно от първите неща, за които се сетих веднага след като за първи път влязох в профила си там, беше как да си прехвърля контактите от Facebook профила си в Google+.

Зачудих се как да си комуникирам със същите хора, но този път в новата социалка на Google.  И не след дълго дойде отговора, по-скоро попаднах на него.

моят google+

В тази статия ще ви представя едно бързо видео, което направих, за да ви покажа как много лесно да импортирате приятелите и познатите си от фейсбук профила си в социалните кръгове на Google+.

Както ви е известно Facebook и Google така да се каже не си говорят  и се държат като доскорошни влюбени, които в момента се мразят повече от всичко.

И точно затова все още не са направили, а и не вярвам да направят опция, която да направи въпросната задача много по-лесна с натискането на един бутон например.

И въпреки това със следващото видео ще ви покажа как доста бързо и лесно да свършите тази работа по прехвърлянето на всички или част от приятелите си от фейсбук в новата мода наречена google+

Какво ви е необходимо:

  • Да имате акаунт в yahoo.com
  • Да имате вече профил в google+
  • Да гледате видеото в тази статия

Как да прехвърлим контактите си от Facebook в Google+

Кратко описание на прехвърлянето на контактите ви – Facebook > Yahoo > Google+

  1. Влезте във вашия yahoo профил
  2. Изберете опцията Contacts > Import  Contacts > Facebook.
  3. След като прехвърлите контактите си от facebook в yahoo изберете от бутона “action” опцията “Export All” и запишете файла на компютъра си
  4. След това влезте във вашия gmail профил
  5. Отидете в Contacts и от бутончето горе вдясно “More Action” изберете опцията “Import” и импортирайте файла, който изтеглихте от профила си в Yahoo
  6. Влезте в Google+ профила си и в “кръговете” си ще видите добавените контакти
  7. Разпределете ги както намерите за добре

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак

Влез в клуба c голяма oтcтъпĸa и oгpoмни подаръци: 3 мeceцa FRЕЕ
+ най-полезната книга FREE

Еднократна оферта
Последни бройки
Влез в клуба с голяма отстъпка и подаръци: