Анатомия на перфектния LinkedIn профил!

LinkedIn
Анатомия на перфектния LinkedIn профил!

Имате ли профил в LinkedIn? Ако да, поздравления – вие вече се конкурирате за вниманието на още над 225 милиона потребители.

Отделяйки регулярно по-малко време за изграждането на профила си там, определено бихте могли да се откроите от тълпата.

Това може да стане още по-лесно като следвате съветите, които са ни подготвили в графичен вид от linkhumans.com, както и обобщението им от нас на български малко по-надолу.

Може и да успеете, може и да не успеете да постигнете съвършенство на профила си в LinkedIn, но искрено се надяваме да откриете тук някои идеи за неговото подобрение.

Преди да навлезем в детайли, нека още в началото да видим някои основни неща:

 • Започнете с поставянето на страхотна профилна снимка.

Хората най-напред ще погледнат точно там, тъй като ние хората сканираме визуално преди всичко. А професионално изглеждаща ваша фотография би била страхотно начало в случая.

И гледайте да е нещо сериозно…

За целта помощ може да получите от този → професионален редактор на изображения с брутално много възможности.

 • Поставете най-важното в началото – Summary!

Хората извън вашата професионална мрежа не могат да видят детайлно информацията за вас и тази за връзка с вас, така че не забравяйте да представите най-важното от биографията си още в самото начало накратко в полето Summary.

 • Не занемарявайте профила си – поддържайте го!

Дръжте информацията в профила си свежа, като редовно пускате статуси, споделяте интересно и полезно съдържание.

Присъединете се към групи и следвайте фирми, за да получите релевантна на профила и интересите ви информация.

Междудругото, следвате ли ме в LinkedIn? Не? Ето линк към профила ми там – ще се радвам да се запознаем и в тази социална мрежа!

Е, това беше основа за новобранци!

Нека сега да влезем по на дълбоко и да видим някои основни похвати в детайли, чрез които профилът ни в LinkedIn да изглежда много по-професионално:

Да си направим перфектен LinkedIn профил

Анатомия на перфектния LinkedIn профил | lifehack.bg

Да обобщим данните от инфографиката:

 • Снимка

Както казахме и в самото начало, използвайте професионална снимка!

Гледайте да е изрязана така, че лицето ви да се откроява добре. Поставяйки снимка имате 7 пъти по-голям шанс да ви открият в LinkedIn!

 • Заглавие под снимката

Тук имате шанса да направите добро първо впечатление, така че отделете време, за да го измислите добре. Помислете в какво сте най-добри и го кажете по най-добрия начин. Използвайте и ключова дума!

 • Информация за контакт

Тук поставете вашият професионален мейл адрес, личният ви и служебен twitter профил ако имате такъв. Аз бих поставил и страницата за контакт от уеб сайта ми.

Също така не е лоша идея да персонализирате URL адреса на профила си от опцията Edit contact info – вижте в началото на инфографиката.

 • Вашата активност в LinkedIn

По възможност обновявайте профила си там ежедневно с релевантно на вашата дейност или способности информация. Това е чудесен начин да ангажирате тези, които вече са се свързали с вас с интересно и полезно съдържание.

Промотирайте и това, което правите на вашия уеб сайт, но не прекалявайте както правя аз!

 • Полето Summary

Обогатете краткото си представяне с ключови думи, но и тук не прекалявайте. Пишете за себе си от първо лице, за да изглеждате истински човек с възмжности – такъв, какъвто сте.

В това поле не е лоша идея да включите и информация за контакт – мейл и телефон. Добавете и някакъв вид медийни файлове, за да се откроите наистина от останалите.

Малко хора използват тази възможност да добавят снимка, видео, презентация или свое портфолио!

 • Опит – Experience

Това е мястото, където да добавите настоящата си позиция, минали такива и натрупания на различни длъжности и поприща професионален стаж и способности.

Когато попълвате това поле, бъдете прецизни и не се страхувайте да добавяте детайли.

Възползвайте се от възможността точно в това поле да говорите директно на вашата таргет аудитория и потенциални клиенти – свържете опита си с техни евентуални специфични нужди!

 • Реализирани проекти

Използвайте тази опция в LinkedIn, за да представите ваше портфолио със свършена от вас работа. Представете в детайли проект върху, който сте работили.

Тук отделете време да демонстрирате извършената от вас работа по най-добрия начин – рекламирайте се. Не забравяйте да използвате и линкове към проектите си, за да могат хората да научат повече.

 • Награди и препоръки

Признайте си, че ви става приятно, когато някой ваш контакт ви “ендорсне” така да се каже. Въпреки, че според мен няма особена тежест тази препоръка, не е зле да имате от тях повечко – по пълно стои някак си профила.

Полза от това може да имате и ако уменията, за които ви препоръчват са релевантни на вашите, както и при по-доброто класиране в LinkedIn търсачката.

Относно по сериозните препоръки /recommendations/ – тук нещата са малко по-сложни.

Не е особено лесно някой да ти даде препоръка ей така от добра воля. Доста често наблюдавам хората просто да си ги искат направо от свои добри познати в мрежата.

Не знам доколко това е уместно и професионално, но щом ще се отрази добре на профила ви, защо пък не – две от последните ви препоръки ще бъдат видими в краткия изглед на акаунта ви в LinkedIn.

 • Групи

В тази професионална социална мрежа може да се присъедините в до 50 групи.

Влизайки в различни групи ще ви помогне да се визуализирате по-добре в рамките на LinkedIn, както и ще ви даде възможност за множество професионални контакти.

Опитайте се да влизате в групи, които са свързани по някакъв начин с вашите интереси, бизнес и умения, за да изглежда всичко добре и на мястото си.

Hristo Stoyanov's profile on LinkedIn

View Hristo Stoyanov's profile on LinkedIn

Е, не знам за вас, но аз запретвам ръкави и започвам да се възползвам от написаното тук и от инфографиката по-горе, за да подобря профила си, тъй като в момента не е в особено добро състояние. Ако и вие имате желание да изглеждате професионално в тази сериозна социална мрежа не е зле да направите същото.

А ако имате ваши приятели в LinkedIn, които също биха могли да се възползват от тази информация, защо не споделите статията там чрез бутончето отдолу – така ще обновите профила си с полезна информация и ще помогнете на някой. Благодаря!

P.S. Ако искате сериозно да подобрите профила си и да разгледате всички възможни опции в детайли, хвърлете едно око на подробното ни ръководство за LinkedIn, където ще намерите изключително много информация за вашия по-добър профил!

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак
Повиши фокуса и резултатите в живота, работата и бизнеса си с удивителните 20% за по-малко от 6 месеца...
0
дни
0
часа
0
минути
0
секунди
Пролетна оферта
Специална пролетна оферта
Последен шанс
0
дни
0
часа
0
минути
0
секунди
Специална пролетна оферта