Ключово правило в бизнеса, което може да ви спечели купища пари

Предястие ли е бизнеса ви или основно ястие?

В ресторанта някои хора си поръчват предястие…

А други дори и десерт.

Но всички поръчват основно.

Ако имате 60 лв за вечеря, можем да ги разпределим така:

  • Предястие – 12 лв
  • Напитка – 12 лв
  • Основно – 24 лв
  • Десерт – 10 лв

Имате само 48 лв в джоба си?

Вероятно ще пропуснете предястието.

Прекалено сте сит в края на храненето?

Ще откажете десерта.

Планирате да поръчате само едно нещо?

Вероятно ще поръчате само основно.

Предястието е звездата на шоуто, а за ресторантите основното ястие е важно, защото от него се печелят най-много пари.

„В повечето случаи приносът за по-големия „марж“ на печалбата е е на основното ястие.“ – Уилям Х. Бендър, консултант в областта на хранително-вкусовата промишленост

Защо това е важно за хората, които се занимават с бизнес?

На много пазари има „основен продукт„, който консумира по-голямата част от стойността в дадена категория / ниша.

И тук изниква въпроса:

Как някои продукти печелят повече пари от други?

Ето и отговора…

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак
Минималистът
Всеки вторник споделям дигиталните лостове, инструментите и нестандартните прозрения, които ми помагат да печеля х 30К+ на месец, без да прегоря!
Дигитални лостове, AI инструменти и нестандартни прозрения
Минималистът