Това основно правило в бизнеса може да ви спечели купища пари, ако го приложите

В ресторанта някои хора си поръчват предястие…

А други дори и десерт.

Но всички поръчват основно.

Ако имате 60 лв за вечеря, можем да ги разпределим така:

  • Предястие – 12 лв
  • Напитка – 12 лв
  • Основно – 24 лв
  • Десерт – 10 лв

Имате само 48 лв в джоба си?

Вероятно ще пропуснете предястието.

Прекалено сте сит в края на храненето?

Ще откажете десерта.

Планирате да поръчате само едно нещо?

Вероятно ще поръчате само основно.

Предястието е звездата на шоуто, а за ресторантите основното ястие е важно, защото от него се печелят най-много пари.

“В повечето случаи приносът за по-големия “марж” на печалбата е е на основното ястие.” – Уилям Х. Бендър, консултант в областта на хранително-вкусовата промишленост

Защо това е важно за хората, които се занимават с бизнес?

На много пазари има “основен продукт“, който консумира по-голямата част от стойността в дадена категория / ниша.

И тук изниква въпроса:

Как някои продукти печелят повече пари от други?

Ето и отговора…

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак
СПЕСТИ 300 лв и вземи 3 нови БОНУСА на стойност 190 лв...
0
дни
0
часа
0
минути
0
секунди

Спести 300 лв и вземи 3 нови БОНУСА на стойност 190 лв...