Pixtick — уеб приложение за бележки и анотации върху снимки и скрийншотове

бележки,скрийншотове,Pixtick

Ако някога Ви се е налагало да направите бърз скрийншот, на който да отбележите нещо или пък да поставите няколко анотации, бележки, отбелязвания на изображение, но нямате десктоп програма или пък не Ви се занимава с някоя сложен и тромав графичен редактор, препоръчвам Ви да опитате Pixtick.

Безплатно уеб приложение, което позволява да поставяме анотации върху скрийншотове и дава възможност за редакцията им в удобен редактор.

Може да снимате екрана, след което да ги поставяте в него, за да ги обогатите с пояснителните си стрелки и бележки.

За начало Ви е необходимо да отворите/заредите изображение от своя компютър. Могат да се заредят няколко снимки наведнъж, като те се изобразяват на специална страница, от където вие ги изпращате за редактиране в редактора.

[sws_divider_line]

Вижте още и Skitch → Друг страхотен инструмент, за снимки и анотации

[sws_divider_line]

Това е направено с цел да можете да манипулирате едновременно няколко картинки – например да направите прост колаж или да вмъкнете лого.

Редакторът на скрийншотове съдържа не само най-необходимото за подготовката на илюстрации, но и няколко приятни изненади.

Тук има възможност за селектиране на област с правоъгълник или елипса, рисуване на красиви стрелки, при това не обикновени, а със сенки и текст.

Освен това има възможност за поставяне на облачета с текст, прост текст, бележки  и надписи с молив в режим на свободно рисуване.

Всеки обект в редактираната област може свободно да се премества, да се поставя в заден или преден слой, да бъдат променени размерите и свойствата.

За съхранението на готовата снимка е необходимо да преминем на бутон Finish, да зададем име на файла и да изберем формат ( JPG или PNG) и степен на компресия, а след това да съхраним картинката на своя твърд диск.

Save-and-Export-Images-and-Screenshots

Приятно е, че при съхранение, няма никаква реклама или лого на картинката. Има възможност за изпращане на файл по електронна поща, споделяне в социалните мрежи и разпечатване.

Като цяло Pixtick изглежда много полезно приложение за подготовка на скрийншотове, който ще зарадва всички ползватели, които не са готови в името на няколко стрелки и рамки да губят времето си за усвояване на сложни графични редактори. Може да го използвате във вашите уроци, документи и презентации да обозначите важни места, на които трябва да наблегне вашата публика…

…или да обясните стъпките на нещо важно, за което са Ви помолили.

Не е нужно да инсталирате нито някакъв десктоп софтуер, нито разширение за браузър. Просто отваряте сайта на приложението и действате. Скрийншотовете се заснемат в Windows с бутона от клавиатурата PrtSc или с друга програма, с която разполагате, след което се качват в Pixtick, за да им добавим анотации.

Ако ще използвате бутона в Windows print screen, уверете се, че сте дали разрешение приложението да има достъп до клипборда – отметката се намира горе вдясно с надпис Enable screenshot capture. Препоръчвам Ви да не използвате тази опция, тъй като може да имате проблем с Java аплета на браузъра Ви.

По-добре си правете скрийншотовете отделно, а тук само ги кайчвайте, за да си добавите бележките, стрелките и важните пояснения.

Важно: когато ползвате инструментите за анотиране ще искате да ги преместите или оразмерите. Това може да стане като отново кликнете на опцията, която използвате, за да я изключите и да Ви се активира възможността да я местите или оразмерявате.

Въпреки, че на пръв поглед този инструмент за редактиране на скрийншотове изглежда семпъл и простичък, може да е много удобен за бързо анотиране и обогатяване на снимки. Определено е нещо, което лично аз бих добавил към арсенала си от ефективни, безплатни уеб приложения.

Работи съвършено безплатно и не се изисква регистрация.

Може да изпробвате Pixtick от този адрес

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак

Влез в клуба c голяма oтcтъпĸa и oгpoмни подаръци: 3 мeceцa FRЕЕ
+ най-полезната книга FREE

Еднократна оферта
Последни бройки
Влез в клуба с голяма отстъпка и подаръци: