Вижте как да изхвърлите ТВ от живота си завинаги в шест лесни стъпки?

телевизор

Спри да гледаш, почни да живееш!

“Няколко месеца преди да напиша статията “10 причини да се откажа от телевизия” в моя блог”, разказва Celestine Chua, бях изненадана да прочета, че много от читателите изразяват същите чувства и мисли.

Някои от тях са отстранили телевизията от живота си от преди години, а някои други бяха на път към намаляване на гледането на телевизия.

Много от тях споделиха, че начинът им на живот доста се е подобрил, както и неговото качество, след като са намалили или спрели този глупав навик.

Истината е, че когато бях по-млада използвах много често ТВ, особено когато бях студентка си имах определено време през деня, в което гледах всички ток шоута и сериали, ТВ караше живота да изглежда вълнуващо.

След това, въпреки че стана бавно, редуцирах постепенно гледането на ТВ, това беше някак си естествена прогресия в моя живот, тъй като станах по-заета и намирах много повече приоритети в живота си извън ТВ.

Днес, пропускайки това псевдо-удоволствие и прикрит начин за манипулация, аз изпитвам все по-голяма удовлетвореност от живота, а и не на последно място-това ми дава много повече време за себе си, както и да преследвам целите в живота си!

Представете си само, ако печелите по 2 часа всеки ден за себе си….

Сравнете 2 часа гледане на телевизия с 2 часа четене на полезна книга за продажби, ако се занимавате с това или 2 часа да обърнете внимание на любимите си хора.

Повярвайте ми, това наистина ще бъде оценено от тях и ще ви донесе много по-голяма полза от гледането на поредната бомба заложена от талибаните в Афганистан.

Със сигурност правейки това сравнение, ще забележите сами за себе си, че едното носи много по-голям смисъл и удовлетвореност от другото, макар че никак не е лесно да се пречупи един навик, но не е невъзможно.

Ако наистина го искаме, нали?

В края на тази ретроспекция ще кажа, че според мен гледането на ТВ е изключителна загуба на време и ако и вие мислите така и ако искате да правите много по-пълноценни неща, може би ще искате да прочетете до края 6 стъпки как да премахнете този навик от живота си на Celestine Chua!

телевизор

Ако сте готови да хвърлите дистанционното през терасата, ако сте готови да премахнете телевизора от живота си и изберете да правите нещата от живота, които имат много по-голямо значение, ето ви 6 стъпки как да го направите:

Забележка: Всички тези неща, които ще изброя по-долу, съм сигурна, че ги знаете или сте ги чували и друг път. Тук въпросът е друг, както и целта на тази статия. А именно да ви помогнем да се мотивирате да го направите, да видите, че и други са успели и че не е толкова трудно и че ползата наистина е в пъти по-голяма от усилието, което предстои да направите. Все пак става въпрос за вашия живот, не го забравяйте!

1. Заменете вашите активности!

За да се осъществи успешната промяна на някой закостенял навик, е необходимо той да се замени с нещо друго, което да правите вместо него, нещо наистина по-добро…. Ето някои предложения:

  • Стартирайте бизнеса, който винаги сте искали или се запишете на някакъв курс. Тъй като сега ще имате повече време, защо да не стартирате нов бизнес или някаква допълнителна дейност?

Може да си направите и блог в интернет, с който да се забавлявате и да научавате нови неща, толкова много хора вече го направиха!

Това е чудесен начин да изкарате и допълнително пари, да развиете уменията си и в същото време да оползотворите пълноценно времето си!

  • Излизайте повече с приятелите си. Имате ли познати, които не сте виждали отдавна? Вероятно Да!

Излезте и се забавлявайте, създайте си още социални контакти, знае ли човек какво ще му се случи и каква възможност ще му предложи животът.

Стоейки сам пред телевизора, това да стане клони към нула. Можете да се събирате и на закрито, важното е просто да не гледате ТВ. Излезте и се запознайте с нови хора….

  • Вместо да гледате ТВ, правете упражнения, ходете на фитнес. Отидете в залата и направете една страхотна тренировка.

От личен опит мога да ви обещая, че ще се чувствате страхотно, може би малко уморени, но мозъкът ви ще е хиперактивен и ще сте в страхотно настроение. По-добре е от Ани Салич по БТВ. Гаранция! 🙂

2. Спрете абонамента си за кабелната ТВ

Бидейки абонирани за някоя кабеларка и плащайки всеки месец таксата, ние някак си се чувстваме длъжни да гледаме ТВ, за да оправдаем този безсмислен разход.

Ако сериозно искате да премахнете ТВ от живота си, направете тази стъпка. Така не само ще спечелите едно добро парченце свободно време от вашия живот, но ще спестите и малко пари в този процес.

3. Ограничавайте гледането на ТВ всеки ден

Ако искате да се откажете от ТВ, но ви е много трудно от раз да изгасите плазмата, започнете да се ограничавате по малко всеки ден.

Както при всеки вреден навик това помага. След това ще ви бъде доста по-лесно да го ограничите изцяло.

Всъщност минавайки през това постепенно ограничение, вие сами ще видите малките положителни моменти, които печелите от това ограничение.

4. Работете върху целите си докато НЕ гледате ТВ

Дори и това да са само 30 минути на ден, скоро ще забележите доста по-голям напредък в целите, които искате да постигнете.

Това звучи лесно, но всички знаем, че изобщо не е и въпреки това си струва да опитате. През 2007 г. за пръв път започнах да работя върху моята лична цел по 30 минути на ден, включително и моите виждания за бъдещето ми.

След една година бях готова да се откажа от моята ежедневна работа за заплата и да се отдам на страстта си. Днес аз ежедневно тичам около моите бизнес ангажименти и правя това, което обичам на пълен работен ден.

Стартирайте с целите си днес и много скоро ще видите резултатите…

5. Спри да следиш новите шоу програми и сериали

След като реших да спра с гледането на ТВ, аз спрях и да следя всяко ново шоу, което излизаше. А със спирането и на старите шоу програми и сериали, които гледах, окончателно спрях с ТВ

6. Махнете ТВ от погледа си

телевизор

Това е малко като с цигарите, ако са ти пред погледа, е много трудно да устоиш, но ако нямаш ще ти е малко по трудно да запалиш, нали?

Същото е и с телевизора, много е лесно да натиснеш копчето и да започнеш отново. Един от моите читатели преди 5 години спря да гледа ТВ и оттогава отделя много повече време и то качествено на семейството си, състоящо се от него, съпругата му и техния син, играйеки игри, разговаряйки и т.н.

Ако премахването на ТВ ви се струва твърде драстично, просто го сложете далеч от погледа си.

една статия от Celestine Chua, автор на блог за личностно развитие и продуктивност

Споделете вашите мисли. Как е при вас с гледането на ТВ? Имате ли вие някакви съвети за това как по-лесно да ограничим този безполезен навик?

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак