Още 13 страхотни начина да използвате WD-40

използване ,WD-40

Не се среща често препарат от битовата химия, който да има своя страница във Facebook и множество фен сайтове, нали? Вероятно вече сте се досетили, че става дума за популярният сред милиони обикновени хора и професионални майстори – WD-40.

Неговата формула и до ден днешен се пази изключително внимателно, но това не пречи ние ежедневно да използваме уникалните му свойства.

Всички знаят, че WD-40 може успешно да се използва за смазка на ключалки и панти, разхлабване на гайки, премахване на ръжда, отключване на ключалки, почистване на резби. Мотоциклетистите го ползват и за всички ремонтни дейности по мотора – там този препарат е невероятен помощник /ако сте сменяли накладки, вече знаете това/.

Но възможностите на това универсално средство не спират до тук.

Още 13 полезни приложения, където WD-40 също може да помогне

 • Разделяне на „заседнали” чаши

заседнали чашиКакво да правим ако няколко чаши са се заклещили една в друга? Може , разбира се да използваме сила, но това може да бъде сложно ако чашите са от тънко стъкло. Затова просто пръснете WD-40 и почакайте малко докато смазката проникне. След това дръпнете леко и освободете чашите. Не забравяйте след това хубаво да ги измиете.

 • Сваляне на заседнал пръстен

заседнал пръстенНашите тела имат способността да се увеличават и смаляват, като често правят имено първото. Ако в един прекрасен момент забележите, че пръстенът ви не може да бъде свален от пръста ви, то се възползвайте от нашето вълшебно средство. Няколко капки от тази смазка и пръстена леко ще се плъзне надолу, без усилие и болка.

 • Унищожаване на хлебарки и предпазване от насекоми

12105410-13-Amazing-Uses-for-WD40-04-slАко вие безрезултатно сте изпробвали всички средства за борба с домашните насекоми то защо да не дадете шанс и на WD-40? Просто впръскайте спрей на первазите и рамките на вентилационните решетки и касите на вратите. Внимавайте да не вдишате от това вещество и пазете малките деца.

 • Премахване на дъвка от косата

12110744-13-Amazing-Uses-for-WD40-05-slТакава ситуация не се случва често, но ако се случи се превръща в истински кошмар. Добре залепена дъвка е трудно да се разплете, а да режете коса не е препоръчително, затова взимаме и нанасяме WD-40. Разбира се при това е необходимо да пазите от попадане в очите. След известно време дъвката ще може лесно да бъде отстранена с помощта на гребен.

 • Премахване на драскотини от пода

12112816-13-Amazing-Uses-for-WD40-06-slОт каквото и да е направен вашия под рано или късно по него ще се образуват многобройни драскотини. Може да ги премахнете с помощта на WD-40. Нанесете тънък слой, изчакайте няколко минути, а след това почистете одрасканите места с помощта на четка.

 • Премахване на петна от чай

За да премахнете петна от чай от плота нанесете малко от веществото на гъбичка или влажна кърпа и енергично потъркайте зацапаното място до пълното му изчезване.

 • Почистване на тоалетна чиния

12113901-13-Amazing-Uses-for-WD40-08-slНа рафтовете в магазина стоят цели редове с различни средства за постигане на белоснежен блясък на тоалетната чиния, но нашия вълшебник и тук може да се справи отлично. Напръскайте повърхността с WD-40, минете с четката, а след това измийте.

 • Водоустойчив спрей за обувки

12114749-13-Amazing-Uses-for-WD40-09-slВашите зимни обувки или ботуши могат да се превърнат във водоустойчиви, ако нанесете върху тях слой от спрей WD-40. Той действа като бариера за проникването на вода, а така вашите крака винаги ще са сухи. Имайте предвид, че не всяко покритие може правилно да отреагира на подобно третиране, затова е по-добре в началото да поекспериментирате на по-малък участък.

 • Почистване и възстановяване на номера на колата

12120441-13-Amazing-Uses-for-WD40-10-slНомерата на колите бързо започват да ръждясват и да губят своя първоначален вид. За възстановяването им ще помогне този уникален спрей. Почистете номера от мръсотията нанесете от спрея, потъркайте добре и табелката ще заблести като нова. След такава обработка номерата на колата дълго време ще са защитени от появяването на ръжда по тях.

 • Предпазване на прозорците от замръзване

12025021-13-Amazing-Uses-for-WD40-11-slНе можете да повлияете на времето и да пропуснете студа. Затова пък можете да нанесете слой от WD-40 на външната страна на стъклата и тогава вашите прозорци ще бъдат чисти и няма да замръзват.

 • Отървете се от гнездата на осите

12025324-13-Amazing-Uses-for-WD40-12-slОсите много често правят своите гнезда под стрехите на покривите на вашата къща или прозорец. Такова опасно съседство не може да не ви напряга, затова е по-добре да се справите с този проблем по от рано и да напръскате с WD-40 във всички ъгли. Осите никога повече няма да направят гнездо там.

 • Премахване на кучешки екскременти

12025928-13-Amazing-Uses-for-WD40-13-slИма много неприятни моменти в нашия живот, но почистването на релефната ви подметка на обувките ви от неудачна стъпка в нещо миризливо – това вече е нещо гадно. Освен, че мирише ужасно, не може и да се почисти лесно. Остава само да прибегнем към помощта на нашия универсален препарат. Напръскайте, оставете за няколко минути, а след това просто измийте с вода.

 • Премахване на следи от лепило

12031740-1366544607_9240-620x387-520x324Ако не сте били внимателни при използването на лепило и сте изцапали с него обкръжаващите го повърхности или пръстите на ръцете си, то за да се отървете от лепкавата смес отново използвайте WD-40. Той лесно разтваря и премахва дори много силни лепила и то практически, без да оставя следи.

А кое е вашето любимо приложение на WD-40? Използвате ли го?

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак
Повиши фокуса и резултатите в живота, работата и бизнеса си с удивителните 20% за по-малко от 6 месеца...
0
дни
0
часа
0
минути
0
секунди
Пролетна оферта
Специална пролетна оферта
Последен шанс
0
дни
0
часа
0
минути
0
секунди
Специална пролетна оферта