Видео или цял плейлист от YouTube профилът Ви – директно на десктопа и много по-леко с VLC

Без повече бавене, забиване и затлачване на браузъра от клипове на Youtube

Знаете ли, че мултимедийния плеър VLC Media е един от най-любимите в света инструменти за възпроизвеждане на видео и аудио – директно на десктопа на компютъра ви? Освен, че поддържа почти всеки видео и аудио формат, също така може и да показва видео клипове от Youtube направо на вашия десктоп, без да се изисква уеб браузър или флаш плеър, за да тръгне видеото.

В тази мини статия ще ви покажа един много удобен начин да си пуснете клип или любимия списък с песни от профила ви в youtube директно от десктопа и всичко това през въпросния VLC плеър. Да започнем с:

Пускане на отделен видео клип от youtube през VLC

Много е лесно, наистина!

Трябва първо да си изтеглите VLC Media Pleyer, след което ще го инсталирате и стартирате!

Със своята лекота лекота и удобство, този плеър вероятно на много от вас ще стане любимо приложение и за други мултимедийни файлове и формати – особено на тези, които ще го ползват за пръв път.

И така, стартираме плеъра и натискаме Ctrl + N, за да ни се отвори прозореца, предназначен за видео стрееминг от интернет, където да поставим URL адреса на видео клип по желание от сайта на Youtube – това е!

Пуснете си цял плейлист с видео от YouTube директно през VLC

Не знам за вас, но тази възможност за мен е страхотна!

Отварям си профила в youtube, избирам си любимия плейлист, копирам Url адреса му, слагам го в плеъра и си гледам другата работа в браузъра, без видеото да ми я затруднява или забавя – но това е накратко.

Важно: При пусакне на цял плейлист от Youtube ще трябва да направим нещо допълнително, а не просто да копираме уеб URL адреса на плейлиста!

По подразбиране безплатния супер дупер плеър VLC поддържа възпроизвеждането само на един URL адрес в даден момент, но въпреки това може да импортирате и цял youtube плейлист в него и да гледате всички клипове в последователността, в която са и в тубето.

Ето и gif клипчето, което направих за целите на статията:

Пуснете видео клип или плейлист от YouTube директно на десктопа за по-добро видео преживяване lifehack.bg

Ето и целият номер ако мога така да го нарека /не става просто с копи пейст на уеб адреса/: запишете този файл на десктопа си като върху линка тук дадете дясно копче на мишката и изберете save link as…

След това отворете инсталационната папка на плеъра и по-точно следния адрес → C:\Program Files\VideoLAN\VLC\lua\playlist и там преместете .lua файла, който току що изтеглихте.

Рестартирайте VLC плеъра и изберете от менюто му Media -> Open Network Stream.

Сега вече поставете и URL адреса на всеки публичен плейлист в youtube, който желаете и се насладете на видеото от него /с канал при мен не става/.

Ползите от гледането на видео от youtube през VLC

Вероятно се питате, защо по дяволите да си пускам youtube през плеър на десктопа?

Чудесен въпрос…

В този плеър, онлайн видеото от youtube ще се възпроизведе, точно както всеки друг локален файл от вашия компютър,

…като същевременно с това ще ви предложи и някои допълнителни ползи, които не са налични в стандартния web плеър на най-голямата видео търсачка.

Сега се сещам за пример, че на мен лично ми направи впечатление доста по-качественото видео, което се възпроизвежда, за разлика от това когато пуснете същото през уеб браузъра и страницата на youtube /и все пак зависи и от самото видео/.

Но да изброим и някои други предимства, от които може да се възползвате ако решите да си гледате/слушате любимите клипове направо през VLC плеъра, докато използвате браузъра за съвсем други неща:

/ако сте с firefox браузър, натоварването и забиването от флаш плеъра ще си го спестите със сигурност/

  • може да изберете да си пуснете видео, докато работите в браузъра си по други задачи
  • може да се възползвате от бутона loop, чрез който да настроите видеото така, че то да се върти нон-стоп /макар, че ако не се лъжа и в youtube има подобна опция/
  • може да променяте скоростта на възпроизвеждане на видеото от youtube и то да работи по-бавно или по-бързо от нормалната му скорост
  • една от най-ценните предимства е, че ще можете доста по лесно да направите снимка на екрана на видеото от всеки кадър или сцена от youtube видеото – Video -> Take Snapshot – но преди това от настройките изберете папка, в която да се запазват снимките.
  • ще гледате youtube клипове без изкачащи прозорци с реклами, които трябва да затваряте.
  • безпроблемно прилагане на видео и звукови ефекти към видеа от youtube, налични в плеъра
  • адски лесно може да пуснете плейлист от youtube, който вече сте гледали през VLC, вместо отново да го търсите във видео търсачката или да отваряте профила си, за да го пуснете – просто запазете целият плейлист на компютъра си.
  • може да си сложите за тапет /wallpaper/ на целия екран видео от youtube

Може да влезете в нашия канал в youtube и да се абонирате за него, за да разберете веднага всеки път щом публикуваме ново видео в сайта!

P.S. Може би ще ви е полезно и интересно да видите още и: 5 Убийствени начина да Изтеглиш Бързо, Лесно и Безплатно любимото си видео от Youtube, както и YouTube – как да добавите свое собствено, супер ефектно лого във вашите видео клипове.

Сподели 😍

7
Остави коментар

avatar
3 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Христо СтояновБориDanielГанчо Петровlifehackerbg.com Recent comment authors
нови стари харесвани
Бори
Гост
Бори

Еха, бях забравила за тази функция на VLC-то! Колко е полезно да се поровиш в стари неща 🙂 Само че сега имам проблем. Не мога да изтегля .lua файла. Дава ми, че не е успешно – забранено. А като последвам директно линка имам съобщение: „You have no authorisation for this page.“ Някакви идеи? Благодаря!

Daniel
Гост
Daniel

заедно с дистанционно за VLC става много добре 🙂
https://play.google.com/store/apps/details?id=org.peterbaldwin.client.android.vlcremote

Kliment Petrov
Гост
Kliment Petrov

VLC е добра програма, но гледането на клипове от youtube е останала настрани като функция (или поне целият процес е доста неудобен). Препоръчвам
VinnPlayer, който е специализиран в гледането на youtube клипове чрез desktop програма.

Ганчо Петров
Гост
Ганчо Петров

Здравейте! Успявате ли да гледате видео с VinnPlayer на PC с уин7?

🔘 За Нас

🔘 За Реклама


🔘 Общи условия

🔘 Права за ползване

🔘 Privacy Policy

🔘 Cookies

🔘 Решаване на спорове


LIFEHACK е медия за бизнес и личностно развитие, в която се публикува качествено съдържание по теми като дигитален маркетинг, онлайн бизнес, лидерство, предприемачество, мениджмънт, психология и продуктивност.


Facebook

📩 office@lifehack.bg

Top