Dropbox – go FUCK yourself… Привет Яндекс Диск

съхранение на файлове,Яндекс Диск

Най-добрата, безплатна облачна услуга за споделяне, съхранение и управление на файлове идва от Русия…и се казва Яндекс Диск!

[sws_divider_line]

Напоследък се появиха доста облачни услуги за съхранение на файлове, но точно тази в никакъв случай не бива да бъде пропускана,

…тъй като лично за мен тя е да не кажа най-доброто за момента, но едно от най-добрите безплатни уеб приложения за съхранение и управление на документи и други цифрови носители на информация, с достъп до тях където и да се намирате.

Произведението на братушките от Русия, “Яндекс Диск” забива в земята доста от англо-езичните си конкуренти със своите възможности, безплатни опции и вариант за работа с инструмента, от което и да е умно мобилно устройство – независимо дали е Андроид или iPhone.

съхранение на файлове,Яндекс Диск

И докато съвсем наскоро от най-голямата търсачка в света /е, в Русия не е чак толкова голяма нито първа/ пуснаха своя Google Drive, от Яндекс малко преди това стартираха своя разрушителен контра-удар спрямо всички налични до момента облачни услуги.

По своята същност това е безплатно web приложение за съхранение, споделяне и управление на файлове, работещо на любимия ни компютър или мобилно устройство, което следва и подобрява модела на популярния сред милиони Dropbox.

И въпреки, че в момента ползването му става след като си оставите мейла и изчакате за покана, за да се регистрирате, ето какво от корпорация Яндекс обещават на своите потребители и то съвсем безплатно следните неща:

  • до 10 GB безплатно дисково пространство
  • с регистрацията получавате и безплатна поща, подобна на gmail
  • възможност за директен линк към всеки ваш файл – любимата ми опция!

Файла може и да се заключи, за да е само за ваша употреба или да се отключи за споделяне, чрез индивидуален линк за всеки файл – малко услуги имат толкова безплатно място и такава добра функция в добавка.

  • достъп до web версията на приложението през мейл клиента на яндекс /доста е удобен и ако не се лъжа поддържа POP3/ плюс такъв от десктопа
  • инструмента работи под Windows и Mac OS X
  • мобилно приложение за iPhone и Андроид
  • възможност за използване на протокола WebDAV

Може би това приложение е подходящо да се насочи не толкова към моментните ползватели на други услуги на яндекс, тъй като поне в България, хората, които работят с тях не са толкова много, а по подходящо би било да се препоръча на тези от вас, които използват dropbox.

Ползвал съм и двата инструмента и лично за мен руския вариант е доста по-добър – поне за моите нужди, които не са никак далеч от стандартните потребности на всеки нормален интернет потребител, каквито е много вероятно да сте и самите вие.

Също така споделянето на снимки, които току що сте направили с мобилния си телефон става доста бързо.  Фотосите само секунди след като сте ги заснели, вече са в пофила ви в яндекс!

Какво ще ви донесе работата с Яндекс Диск?

[sws_divider_line]

съхранение на файлове,Яндекс Диск

Да видим с какво може да ни бъде полезен руският dropbox?

Предлаганите 10 GB никак не са малко. Можете да качите в облака документи, книги, големи файлове, албуми със снимки.

Всичко това ще бъде достъпно абсолютно навсякъде, където има интернет и от почти всяко по-ново мобилно устройство.

Така че докато има интернет, нещата ви ще си стоят в облака на яндекс, от където ще разполагате с тях във всеки един момент и ще имате и супер удобството да ги споделяте с когото си поискате!

По отношение на функционалността можем да кажем, че яндекс диск е нещо като съчетание от iCloud и Dropbox

Регистрация и ползване?

[sws_divider_line]

В момента услугата за съхранение на файлове в облак Yandeks Диск е в бета версия, и въпреки това лично аз я ползвам от около 2-3 месеца ако не ме лъже паметта и до сега не съм имал абсолютно никакъв проблем.

Когато влезете в уеб сайта на проекта няма да може да се регистрирате директно, но това да не ви притеснява – вие ще ползвате тази услуга!

Трябва само да оставите мейл адреса си в полето и да изчакате да ви пратят покана за регистрация.

Казват, че отнема до 5 дена, понякога повече, но моята доколкото си спомням дойде по-рано!

След това регистрирате се, правите си поща и когато влезете в нея от там ще можете да управлявате папките и файловете си, качени в облачната услуга.

Принципът на работа на яндекс диск е много подобен на този на dropbox, а и няма как да е иначе.

Инсталирате софтуера за windows например, който са направили за работа с облака от Яндекс ако сте с такава операционна система и услугата винаги ще си работи във фонов режим.

Приложението автоматично ще създаде папка на вашия компютър, в която ще можете да копирате файловете, които да бъдат съхранявани в облака.

Като тази папка от компютъра ви ще се синхронизира с профила ви в яндекс за по-голямо удобство. Можете да променяте и местоположението на папката, така че да е там, където пожелаете на компютъра ви.

Така че както казах, след като поставите файл от тази въпросна папка директно от компютъра ви, нейното съдържание така да се каже ще се изпомпа от сървъра на яндекс диск и ще бъде на разположение на всяко ваше мобилно устройство, на което е инсталирано приложението на инструмента, както и на пощата ви там.

настройки на приложението яндекс диск под windowsОтново ще повторя, че версиите на софтуера на яндекс са за Mac, iOS, Windows и Андроид, както и може да се ползва директно през браузър.

Когато е инсталиран на компютъра ви, яндекс диск ще работи незабелязано и няма да отнема много ресурси на машината ви.

В допълнение на достъпността на вашите данни от където си поискате, голямото пространство, което ни се дава, има и още едно предимство!

Можете да ползвате Яндекс Диск, за да работите заедно с колегите си или приятелите си или както аз смятам да направя – да работя заедно с читателите си…

…като имам възможността да им предоставя директен, индивидуален линк към безплатните неща, които поставяме в lifehack.bg за теглене, опция, за която говорих преди малко!

А казах ли ви, че снимките се изобразяват под формата на thumbnail или по-простичко казано, не като файлове, които да се чудите какво изобразяват, а като малки миниатюри, за още по лесно управление и споделяне!

Освен това типично за мен предназначение, вие ще можете директно през пощата си да пращате файлове, документи и изобщо всичко, което държите в облака на яндекс, на вашите колеги, и всички хора, с които взаимодействате – и то не само през пощата!

Представяте ли си колко е удобно това?

Също така съм приятно изненадан от скоростта, с която услугата оперира с файловете – качване/сваляне!

Разработчиците и казват, че файловете се теглят доста бързо, със скорост до 35 мбит/с, което не съм мерил, но никак не е бавно, особено за такъв тип услуга.

съхранение на файлове,Яндекс Диск

В тази връзка, а и не само – яндекс диск ми харесва повече от iCloud и dropbox, които работят по-бавно!

Поддръжката на протокола WebDAV на практика означава, че можете да използвате услугата яндекс диск без официален клиент. Ползването на такъв е удобно, но тук можете да го правите и без него.

По подразбиране Яндекс услугата върви с 3 ГБ дисково пространство за съхранение на данни.

Разбира се това лесно може да се увеличи само за няколко секунди ако просто качите няколко файла и като споделите услугата с приятелите си от Facebook и Twitter.

Като така лесно ще достигнете до 10 GB безплатно, виртуално пространство в една от най-добрите облачни услуги за работа с файлове.

А това мисля, че е напълно достатъчно място в мрежата, в което да държите документите си, книгите си, снимките и дори музиката си.

Струва ми се, че тази облачна услуга за съхранение на файлове ще ви хареса….Ще се радвам да споделите впечатленията си от нея в полетата за коментари….!

Ако искате наистина добра облачна услуга, където да оставите файловете си на сигурно място, за да ги имате навсякъде, да ги разглеждате и споделяте, наистина не пропускайте да опитате Яндекс Диск! Направете го от този линк!

Ако сте фен на облачните услуги за управление и съхранение на файлове или си търсите подходяща такава за вашата работа, силно ви препоръчвам да хвърлите по едно око на следните заглавия:

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак
Повиши фокуса и резултатите в живота, работата и бизнеса си с удивителните 20% за по-малко от 6 месеца...
0
дни
0
часа
0
минути
0
секунди
Пролетна оферта
Специална пролетна оферта
Последен шанс
0
дни
0
часа
0
минути
0
секунди
Специална пролетна оферта