ВЛЕЗ В КЛУБА
ВЛЕЗ В КЛУБА
Почистване на реклами и вируси от Windows

Как да оптимизирате Windows и да се отървете от досадните реклами

Запази за после

Всеки от нас рано или късно се сблъсква със ситуация, в която компютърът започва да забива,  да се държи странно и да ни върти номера. Нека видим какви са причините за това и как да се преборим с тях ефективно.


Как да почистим компютъра си от досадните реклами?

Скоро сте си купили компютър или лаптоп. Радвате се супер много – програмите работят, слушате музика, сайтовете се отварят за няколко секунди. Минава малко време и от скоростта не остава и следа, RAM паметта се изчерпва, а вие сте бесни.

И това не е всичко… За да зареди операционната система са необходими 10 минути, отвсякъде изскачат рекламни прозорци, нови програми, някои сайтове спират да зареждат или изглеждат странно.

Ако това ви е до болка познато, значи компютърът ви е заразен с реклами. Някои недобросъвестни компании подсигуряват своите продукти с цял арсенал от различни рекламни модули, които се държат като вируси.

Вируси не в буквалният смисъл на думата и затова проникват през всички системи за безопасност. Трудно е да премахнем тези натрапници самостоятелно.

Създателите им съзнателно предотвратяват това използвайки различни сложни технологии за маскиране и автоматично възстановяване.

Разбира се, има добри решения за този проблем:

AdwCleaner  e страхотен инструмент, който буквално за няколко минути може да ви отърве от много проблеми. След като свалите програмата и се съгласите с условията за ползване, пред вас ще се появи следния прозорец.

cleaner

Натиснете бутона Scan. След няколко минути приложението ще представи резултатите от търсенето на рекламни модули във вашия компютър.

Обърнете внимание, че AdwCleaner открива и премахва не само самостоятелно вредни приложения, но и онези, които паразитират в браузъра.

Натиснете бутона Clean и изчакайте, докато програмата завърши работата си.

Имайте предвид, че компютърът ще се рестартира и ще затвори всички програми, затова предварително запазете всичко необходимо.

Веднага след рестартиране на вашия компютър трябва да усетите промяната.

След като се отървете от многобройните паразити, вашият компютър ще може най-накрая да си отдъхне свободно и да започне да работи като нов.

Важно: Не забравяйте от време на време да повтаряте поцедурата, за да поддържате операционната си система в добро състояние.

Как да почистите компютъра си от боклуци

Освен рекламните и шпионски приложения, бързата работа на компютъра може да е възпрепятствана и от претрупаната опрационна система.

С течение на времето Windows може да събере много временни файлове, остатъци от изтрити програми, дублиращи се файлове и други излишни неща.

Да се отървем от тях можем по два начина.

Като начало пуснете вграденото приложение за почистване на твърдия диск. За това въведете в търсачката cleanmgr и натиснете върху първия получен резултат. Пред вас ще се появи приложението Disc Cleanup, което ще сканира компютъра за ненужни за операционната система файлове и ще ви предложи да бъдат изтрити.

windows

В следващия прозорец трябва да отбележите всички ненужни файлове и да ги изтриете. След няколко минути операционната система ще се освободи от всичко, което се е събрало по време на работата.

В някои случаи описаните мерки могат да са недостатъчни. Тогава трябва да прибегнем към друг начин – популярното приложение CCleaner.

Просто пуснете приложението и то ще ви даде списък с файловете и папките, които безопасно могат да бъдат изтрити. След това натиснете бутона Почисти.

Буквално за няколко секунди вашата ОС ще бъде почистена от всички онези файлове, които забавят работата й. Изпълнявайте тази операция няколко пъти месечно и вашият компютър ще е като нов.

Кои са приложенията, които използвате, за да оптимизирате работата на вашия компютър. Споделете с нас.

Задължително вижте още и: 

  1. ТОП 15 безплатни програми за Windows – лек против нервна криза
  2. 120+ безплатни приложения и софтуер за вашият windows
Subscribe
Notify of
guest
8 Comments
Inline Feedbacks
Виж всички

☎️ 0878 977 107

🔰 Стани член на клуба

👤 Вход / Профил

📗 Библиотека

🏆 ВИП зона

🌀 Поднови абонамент

==========

🔐 Секретна група

💻 Инструкция за групата

ℹ️ Инфо за клуба

📺 Обиколка на Мастърхак

🔄 Автоматичен абонамент

🎁 Подари абонамент

⭐️ Отзиви за клуба

🎯 За Реклама

🦉 За Нас


🔘 Общи условия

🔘 Права за ползване

🔘 Privacy Policy

🔘 Cookies

🔘 Решаване на спорове


LIFEHACK е медия за бизнес и личностно развитие, в която се публикува качествено съдържание по теми като дигитален маркетинг, онлайн бизнес, лидерство, предприемачество, мениджмънт, психология и продуктивност.


Facebook

📩 office@lifehack.bg

Възстанови паролата:

Вход за клуб
Мастърхак
9 месеца абонамент на цената на 6 или общо -45% ОТСТЪПКА + пълен достъп до всичко!
9 месеца абонамент на цената на 6 или общо -45% ОТСТЪПКА + пълен достъп до всичко!
Привет, аз съм Христо
Веднъж в седмицата, само за 5 минути ще научаваш  идеи, стратегии и тайни, все още непознати за останаиля свят!
15 000 човека всеки път го чакат с нетърпение
"Всеки път, когато отворя този бюлетин, умът ми се взривява от идеи."
“Бюлетинът ви е чакан миг на яснота в гъстата мъгла в пощенската ми кутия!”
1
2
Най-полезният имейл бюлетин на български - включи се ▼
15 000 човека го чакат с нетърпение
"Когато го отворя, умът ми се взривява от идеи."
Чакан миг на яснота в гъстата мъгла в пощенската ми кутия!”
1
2