15 полезни и безплатни програми за Windows

Запази за по-късно
 

Windows не е от най-стабилните операционни системи.

Тя несъмнено има способностите да изкара и най-спокооооойния човек от блаженото му равновесно състояние на покой, причинявайки му масивен нервен срив, придружен от тежка форма на агресия. Съществуват обаче някои малки програмки , които значително могат да облекчат работата ви, като ви спестят зверските нервни изригвания, при които вероятността да изпотрошите всичко е доста висока.

В тази статия ще ви споделя любимите си такива…


#1. Everything замества вградената функция за  търсене на Windows по невероятно продуктивен и удобен начин. Този малък инструмент ще ви позволи да търсите по ключова дума и ще ви показва много бързо резултатите в реално време.


#2. Rambox ще ви предложи да разполагате с повечето от любимите си услуги за съобщения и електронна поща на едно място. Може да използвате една единствена парола за заключване на всички услуги, а интерфейса прави изключително удобна работата с всички услуги за комуникация от един контролен панел.

Някои от поддържаните услуги са: WhatsApp, Facebook Messenger, Gmail, Hangouts, Slack, Hipchat, Skype, MightyText, Zoho Mail и още над 70. Лудница 😎

📝 Вижте още иFranz: любимите ви чатове и мейл услугиг на едно място!


#3. Ditto e усъвършенстван clipboard мениджър, който перфектно ще замести вградения в Windows. Той поддържа пълна история на всичко, което сте копирали и дори на това, което сте използвали, преди да рестартирате компютъра си.

Простичкият интерфейс на програмата прави лесно използването на вече копирано съдържание и ще ви позволи бързо търсене сред данните.

Най-хубавото е, че данните, които се пускат в мрежата от него са криптирани.

📝 Бележка: ако търсите подобен инструмент за Chrome, където да копирате множество неща едновременно, то Multicopy ще ви свърши отлична работа!


#4. Speccy – забравили сте колко точно RAM имаше компютърът ви, или пък искате да хвърлите бърз поглед върху температурата на процесора в момента? Speccy сканира машината ви като ви дава абсолютно пълна информация за всичко!

Speccy
Информацията за личния ми лаптоп взета чрез Speccy

От дънната ви платка, до най-малкия параметър на процесора и видео картата ви, този инструмент няма да скрие никакви данни за всеки един от компонентите на лаптопа или десктопа ви. Впечатлен съм от този малък и безплатен софтуер.


#5. WinDirStat – Всички стигаме до онзи съдбовен момент, когато ни трябва още малко място на хард диска ни, но то вече е изчерпано. И доста често и представа си нямаме с какво по дяволите е зает големият ни хард диск. Познато ви е, нали?

Особено с новите лаптопи, които често нямат повече от 250 GB SSD диск…

disk
Това е картина на част от личният ми хард диск

Е, WinDirStat ще ви отговори на този така важен въпрос. 

Софтуерът ще сканира всички ваши дялове от харда и ще изобрази графично най-големите папки, типове файлове, както и много други данни. С него ще можете да проследите с какво e пълен хард диска ви, вместо да се чудите какво да изтриете.

Добра първа стъпка към почистването на компютъра.


#6. Process Explorer – Windows Task Manager е абсолютно дърво.

Там няма да намерите много информация за всички услуги и процеси, които са стартирани, а да спрете някои от тях не е много бърза и удобна задача.

screenshot_481
Процесите компютъра ми в момента на писане на тази статия

Ако ви трябва инструмент, чрез който да се отървете от блокирана програма или от тежък процес, който тече във фонов режим и затормозява машината ви, Process Explorer е перфектния избор. Софтуерът дава информация какви програми се изпълняват в момента, как е натоварен процесора, колко от него използва всяко приложение и т.н.


#7. Autoruns е супер мощен мениджър за управление на процесите в Windows, който ще ви предложи всички детайли за стартиращите ви програми.

От списъка може много бързо да спрете или деактивирате програми и процеси. Тази програма определено може да направи Windows-a ви да върви по-бързо.


#8. AdwCleaner – сигурно вече имате добра антивирусна програма, която работи през цялото време и ви предпазва. Но тя често не може да хване всичко, особено тези неща, които влизат през браузъра. Полезно е да имате и втори софтуер за проверка. Лично аз не използвам антивирусна и затова този малък инструмент е доста ценен за мен.

screenshot_482

AdwCleaner е добър избор за отстраняване на вредни компоненти, попаднали в компютъра ви, тъй като няма да влезе в конфликт с вече инсталираната ви антивирусна програма. Ако случайно ви се е инсталирала досадна лента в браузъра или друг вбесяващ malware, това е добро решение. Преди да напиша тези редове, сканирах лаптопа ми с този софтуер и за пореден път откри неща, които не трябва да бъдат там. Между другото, безплатната версия на MalwareBytes също не е никак лоша опция за тази задача.


#9. Sandboxie – Да си го признаем: понякога, макар да знаем, че не е правилно, всички ние отваряме съмнителни програми или файлове. Разбира се, тук никой няма за цел да ви съди, но ако ще го правите, защо поне не се защитите. Sandboxie ще ви позволи да стартирате програми, независимо от останалата част от системата ви.

screenshot_483

По този начин, колкото и да са вредни, те не могат да инфектират или да повредят вашата Windows инсталация. Също така, този инструмент е чудесен за тестване на различни приложения /както ми се налага на мен в случая, тъй като пиша статии/, за които не сте убедени дали и как работят. За да сте сигурни, че няма да се разочаровате от поредния софтуер, който инсталирате на компютъра си, използвайте Sandboxie.

Поддържа български език.


#10. VLC – имал съм неприятни сблъсъци с не един плеър. Или няма да четат даден файлов формат, или ще им липсват кодеци, или ще е нещо друго.

screenshot_484

Всеки филмов любител вероятно е изпитал подобен неприятен опит.

И за да нямате повече проблеми от подобно естество, препоръчвам ви VLC плеър, който може да отвори почти всичко, субтитрите зарежда без никакъв проблем.

Ще плейвате и видео клипове директно от Youtube – как става това, вижте тук.


#11. PSPad Editor – Добрият текстов редактор не е нещо, с което може да се отличи Windows! Често ни се налага да редактираме не само текст, но и парченца код, което не е никак удобно да се прави с обикновеният текстов редактор Notepad.

screenshot_485

Това е инструмент, който притежава дори повече от необходимото за редактирането на код, писането на обикновен текст, създаване на макроси и още десетки функции.

Програмата работи без проблем с най-популярните езици за програмиране, може да се вгради ФТП и т.н. Изобщо оборудването е до дупка.

Съвет: може да се търси за специфичен ред код в папки с файлове. Задавате търсения ред и редактора ще сканира локалното копие на папката и то вътре в самите документи.

#12. PrivaZer е безплатен инструмент за дълбоко почистване на системата от нежелани и ненужни файлове, които само затормозяват работата на машината ви.

Благодарение на него ще освободите още място на харда си, ще помогнете на операционната система да диша по-леко, а вас ще държи спокоен.

Това е почистването, което пуснах за целите на статията
Това е почистването, което пуснах за целите на статията

С този софтуер се запознах преди известно време от една статия в популярно онлайн издание, където твърдяха, че Privazer е по-добър от познатия на всички – CCleaner. Не мога да преценя дали това е така, но определено при мен премахна доста ненужни неща.


#15. Glary Utilities е един от най-добрите инструменти за почистване и ускоряване на компютъра, без да му навредите! Този инструмент ми беше препоръчан от нашия приятел Димо Белов и след като го ползвам вече месеци мога да ви уверя, че е страхотен!


Притежава абсолютно всичко – почистване с един клик, управление на диското пространство, почистване на регистри, премахване на програми и други. Програмата има безплатна версия, но ако искате пълната се разтърсете из нета – има я кракната.


#14. SumatraPDF – всеки път, когато искам да отворя PDF файл се сблъсквам с не много леката работа на Adobe Reader. Същия е доста ограничен откъм разпознаване на различни формати – той чете единствено PDF, което е нормално – за това е направен.

Чете и ePub

Но често се налага да четем книги и в други електронни формати. Например в библиотеката на клуб MasterHack много от книгите не са в PDF, а в по-удобния за книги ePub формат. Затова и Sumatra е моят фаворит, когато става въпрос за работа с PDF, ePub, MOBI, CHM, XPS, DjVu, CBZ и CBR, а освен това е изключително лек и не товари.

💡 Съвет: ако ви трябва по-достъпен софтуер за редактиране на PDF-и, вижте Nitro PDF. Той е десетки пъти по-евтин от популярния Acrobat Pro! В немската компания, в която работех заменихме скъпия продукт с тази алтернатива и изобщо не се усети разликата – вършеше ми чудесна работа. А ако се разтърсите из нета ще го намерите и кракнат.


#15. Revo Uninstaller – Ако сте инсталирали повечко програми, то с тази програма ще можете да ги де-инсталирате напълно. За съжаление, вградения в Windows инструмент е меко казано – пълно недоразумение, докато този върши нещата перфектно!

revo
Това е софтуерът инсталиран на собствения ми компютър

Revo  изтрива не само файловете на програмата, но и записите в регистрите, които оставя всеки софтуер. Ако тествате много инструменти и пълните компютъра си с ненужни програми с Revo може да направите сериозно почистване – препоръчвам ви го!

Да, Revo не е безплатен, но в торентите го има кракнат!

💡 Съвет: инсталирайте си Ninite и намерете следващите си любими безплатни програми за Windows за всякакъв вид задачи, медия и офис дейности. От едно място – просто изберете нужните ви приложения и сте готови!

Това бяха моите фаворити, които спасиха много мишки и клавиатури от бърза и болезнена смърт. Надявам се да помогнат и на вас в борбата с Windows.

Със сигурност има още хиляди безплатни програми, които вършат добра работа.

Със сигурност и вие използвате нещо полезно, което си заслужава да се сподели, и което не сме споменали в материала. В тази връзка ви моля следното:

Споделете любимият си безплатен софтуер в коментарите!

Да направим статията още по-полезна – трибуната е изцяло ваша.

 • 263
 •  
 •  
 • Иво каза:

  Благодаря за информацията – много полезна

 • Владо каза:

  Продуктите на IOBIT са много добри. Напоследък често използвам DRIVER BOOSTER – инсталира всякакви драйвери! И то качествени!
  За плеър – Пот Плеър е също перфектен, освен VLC.

 • Венцислав каза:

  Има една много готина,страхотна и уникална програма,която прави почти всичко за прочистването на компютъра,подрдбата в харда,проверки за остарели файлове и неизползваеми,просто е доста фукционална. Tune Up, но мисля че е платена,има известен период на тестване,но е къс,но имате ли я смятайте че много неща ще си оправите по компютъра.

 • Бойко Ботев каза:

  Страхотна колекция. 6 от програмите ги използвам от години и съм много доволен от тях. Качвам си ги при всяка нова преинсталация. 🙂 Любимият ми софтуер е този, който не товари излишно машините.

 • Marina каза:

  Здравейте! Може ли да попитам за програма, която да заключва други програми? Налага ми се да ползвам на служебен компютър „собствения“ ми Viber, а не искам друг да ми рови в нещата:)

 • Лиляна Димова каза:

  Здравейте г-н Стоянов и вс. коментиращи статията, която е много полезна.
  Иска ми се да споделя за моите плеъри, които са няколко, но фаворитите са:
  mpcstar – видео плеър, VLC , Winamp PRO Portable – за всякакви видео и звукови файлове.
  БлагоДаря на Dobromir за 2-те програми, за които ни информира.
  Чудесно е, че тук можем да прочетем по нещо ново, а и при коментарите обменяме опит.

 • Momchil` каза:

  Здравейте! Търся си свястна алтернатива на тъпия скайп за windows7, опитах 2-3 варианта досега – нищо не ми хареса. Какво ще ми предложите?

 • Viktor каза:

  Аз използвам K-Lite Codec Pack. Това е безплатен софтуер който ще ви помогне дори с най- лошия плеар за филми или музика да отворите всичко, аз както го ползвам спънка не съм имал. Тази програма е базирана да чете само видео и аудио формати

 • Дани Маринов каза:

  За почистване аз ползвам Glary Utilities 5 той има функфия за поправка на регистри,дефрагментиране на регистри,почистване на диска,дефрагментиране на диска,деинсталатор,драйвър мениджър,открифа диблиращи се фаилове,оправя преки пътища,има търсачка,може да възтановява изтрити фаилове или да изтрива такива завинаги,може да криптира фаилове,да оптимизира рам,има си таск мениджър,tracks eraser което не го знам какво е и Malware Remover.
  Бих го препоръчал защото има повечето от програмите а и е супер лек също може да се регистрира за про версията безплатно и лесно.

 • Петър Минков каза:

  Благодаря, за всичко….
  Желая, здраве…
  Петър

 • Валентин Такев каза:

  Поредната чудна и полезна статия! Няма друг сайт с повече запазени линкове лично от мен не само по тази тема. Без да съм капацитет бих казал: „Христо е голям професионалист“
  Все повече УСПЕХ в бъдеще!!!

 • Асен каза:

  Daum PotPlayer е видео и аудио плеър, който плейва абсолютно всичко, а не почти всичко и е на български.
  Инсталацията е на английски. Ако компютъра е с БГ уин , автоматически тръгва на български, ако не е, се превключва от опциите на български.
  Кодеците са си в него, но лично за мене си слагам допълнително K-Lite_Codec_Pack

 • vasko bankov каза:

  много ти благодариа за труда който хвърлиаш благодарности за това че ни упатваш да изберем най добрата програма за нашиа линдолс искам да кажа деенсталирането на програми аз исползвам 2-програми total ununstal и Revo Uninstaller тези две програми са най моштните в целиа интернет всички деенсталирашти програми сам пробвал тези двете са най добрите total ununstal остава №1 това го разбрах като по случайност се беше исклучил тока след като вклучих компиотара се отвори прозорец за да ме попита дали искам да продалжа с деенсталирането на програмата за това total ununstal е подобра тиа прави предварително снимка системата

  • И аз ти благодаря за коментара Васко, явно ще трябва да пробвам и твоето предложение за total ununstal 🙂

 • Godlieb каза:

  БЛАГОДАРСКО – СТРАШНО НЕОБХОДИМ ПРИЛОЖЕН ИНСТРУМЕНТАРИУМ – ОСОБЕНО ЗА ЛАИЦИ. УСПЕХИ!?!

 • Dobromir каза:

  Perfect uninstaler по мое мнение е много по – добра от Revo. Лесен за употреба, само в 3 стъпки ( първо програмата пробва с uninstal.exe от софтуера, ако не стане започва да търси останали следи от софтуера и накрая го маха ). Последният път, когато пробвах Revo ми искаше пари. Другата програма, която ще предложа е Recuva – програма за възстановяване на изтрити файлове по погрешка или след преинсталация. Възстановява снимки, документи, филми … всичко

  • Благодаря за ценните добавки Добромир, наистина полезно! Ползвам от няколко години Revo и безплатната версия върши чудесна работа за мен, но въпрос на предпочитание. Поздрави 🙂

 • CVETETO IVANOVA каза:

  здравей Христо!:) Имам спешна нужда от помощ, тъй като вчера успях да сътворя една глупост! Опитах се да си изтегля от руски сайтове IDM програма с ключ, но получих неприятен подарък – една нежелана програма BAIDU (на всичкото отгоре и с канджи), която се разсели по Windows и има две папки в програмните файлове. Сканирах я с Авира и Microsoft Security Essentials – показва, че няма вируси, руткити и т.н. Опитах се да изтрия 2-те папки, но в прозорец се появява, че нямам правата на администратор да направя това (работя на домашен лаптоп и юзера е и администратор по подразбиране). Опитах и през включения в тези две папки деинсталатор – пак не се получи. Сетих се за препоръчваната от теб програма Revo Uninstaller и си я изтеглих и инсталирах. Опитах да изтрия с нея тези две папки, но не ми се получава- уж нещо се изтри, ама като отворя програмните файлове, въпросните две папки си стоят. Моля те, помогни ми!!! Или евентуално да занеса лаптопа на IT специалист (макар и че в момента съм във финансов колапс)? Вече писах по-горе, че познанията ми в тази област са повече от скромни. Благодаря ти предварително!:)

  • Здравей, това което ми идва на ум е да използваш програмата от този списък Process Explorer, с която да намериш процеса, който изпълняват проблемните програми и да ги спреш от там, след което да изтриеш папките. АКо не стане, следва най-баналното – преинсталация на Windows

   • grade каза:

    -:) ‘Инсталлнонстоп“ е кръстен единия ми лаптоп.
    Поздравления за програмите. Y A C ползвам сега за ненужни и зловредни.

    • хаха, това беше добро. Познато усещане и неприятно. Пожелавам ти по-малко такива „упражнения“

 • Georgi Bogdanov каза:

  Здравей, Христо можеш ли да направиш един sreenshot как точно използваш – „Любимата ми функция е, че може да се търси за специфичен ред код в цели папки с файлове“ – в PSPad, тъй като при мен не се получава нещо.

 • Nedko каза:

  Аз за моята работа използвам:
  Notepad++
  POSTMan (extension към Chrome)
  Wireshark
  Putty

 • Mariana каза:

  Някои често използвани от мен програмки напоследък:
  Freemake Video Converter- Използвам го предимно за да конвертирам видеа(музика, лекции и тн) от Youtube в MP3, които да си слушам в движение. Иначе има всички известни формати.
  ABBYY Fine Reader- извличане на текст от „картинка“. Работи перфектно, ако качеството на източника е добро.
  Snipping Tool -режещ инструмент, който напоследък използвам много често(и вместо PrintScreen). Има го на всеки компютър с W7 и W8, но при W7 често е скрит, затова го споменавам.

  • Чудесно допълнение Мариана! За Abby съм с двете ръце, отличен инструмент. Останалите два мисля да ги пробвам. Благодаря ти!

 • Иво каза:

  Да споделя как протече четенето на статията.
  Първата о да …. да и тази … чакай да дръпнем и тази да я прегледаме … о да тази задължително …. adwcleaner това го имам (впрочем след като свърши работата си пускам JRT) и продължаваме … да тази … и тази и последната ме удря ГРЪМ 🙂 супер REVO. Ако има топ 1000 на програми за ползване на Windows REVO е на 1 място !!!
  Поздрави

  • Ооо да, Рево-то на мен също ми е фаворит. Не минава инсталация без него 🙂

   Поздрави и Благодаря

   • Иво каза:

    Да вметна нещо за хората които ще ползват Revo. Внимавайте с триенето на регистрационни файлове защото току що си правих sys.restore на компютъра. Да се ползва с внимание 🙂

 • CVETETO IVANOVA каза:

  Много се извинявам за
  „тъпите“ ми въпроси, както биха се сторили на повечето от вас тук,
  тъй като познанията ми в тази област са незадоволителни, въпреки, че работя с
  РС повече от 15 г . Интересувам се ако инсталирам някои от тези прогреми (AdwCleaner ; Sandboxie; VLC; SumatraPDF ; PrivaZer; Revo Uninstaller) те няма ли да се „бият” с вече инсталирани програми ? Какво трябва да направя?

  И да благодаря
  за хубавия сайт и възможността, която ни дава да научаваме доста полезни неща. Абонирана
  съм за сайта (но в друга моя поща). Привет!:)

  • Здравейте, няма за какво да се извинявате. Никой не е длъжен да знае всичко 🙂

   Не е проблем да си инсталирате въпросните програми – те няма да се „сбият“. Ако някоя не ви допадне, просто я премахнете с Revo Uninstaller

   Поздрави
   Христо

 • мими каза:

  Revo Uninstaller е невероятна програма. Не съм ползвала другите,Но Revo често. Препоръчвам я на всеки…
  Статията е много полезна. Благодаря!!!

 • Много полезна статия! Браво! Обогатих си инструментариума 🙂 Особено с Revo – от доста време търся нещо подобно. Навремето имаше един инструмент на Симантек, но скоро не съм го срещал. И едно инструментче и от мен: IrfanView – незаменима при разглеждане на изображения – лека и с впечатляваща колекция от плъгини.

  • Чудесно предложение. Признавам, че бях забравил за тази програмка. Благодаря ти!

 • Браво и от мен! Благодаря , както на автора, така и за допълнителните програми в коментарите.

 • Kalina Mileva каза:

  Еее, много полезна статия! Супер!

 • NikolaiMinev каза:

  Неслучайно (след този последен софтуер ;)) не мога да се въздържа да не се включа със съвет. Не е лошо винаги да се проверява дали съответната програма няма portable версия. Не всички имат. Но когато такава е налична, първо, е по-лесно за деинсталиране, и второ, (тук да вмъкна любим цитат от готварските рецепти ;)) винаги може човек да си метне на една флашка „предварително приготвената!“ директория и да си ползва програмите на всеки друг компютър. 😉

 • SlimDrivers – ъпдейтва драйверите, CCleaner – безспорно най-добрата програмка, по мое мнение, за почистване на нежелани приложения

  • Пробвал съм, не е за обикновения потребител 🙂 Или поне изисква време за свикване

   • Георги Георгиев каза:

    Ако поставим потребител при равни условия – не е използвал никоя от двете ОС, то кривата на научаване определено е по-стръмна при Линукс. Поне моите наблюдения това показват. Друг е въпроса за парадокса на избора и това кой каква толерантност има към това. 😉

    • Това вероятно е така. Лошото е, че първо потребителя се сблъсква с Windows и после става сложно 🙂 Ако имах поне малки познания по програмиране, вероятно и аз щях да съм на Линукс 🙂

    • Георги Георгиев каза:

     Не мисля, че вече са необходими по-специални познания. Линукс отдавна не е това, което беше преди 10-15 години. Има дистрибуции, които са изцяло графични, приятелски и едно от нещата, които подценяваме обикновено – преведени на български. 😉
     Като добавим възможността да се направи наистина по индивидуален вкус, това много променя ефективността. Да, самото правене отнема време, но това време се отплаща с ефективност.

    • Изкушаваш ме да се пробвам пак 🙂 Признавам, че отдавна не съм си инсталирал някоя от дистрибуциите

    • Георги Георгиев каза:

     Преди време имах съсед. Човекът на практика имаше почти нулева компютърна грамотност. Снабди се с компютър, който беше инсталиран с Mint (ако не ме лъже паметта). След 2-3 обяснения на принципни положения и съвсем малко помощ по първоначалното настройване, той само за месец-два съвсем сам откри как да си настройва десктопа, да си инсталира друг плейър, ако някой не върви и като цяло да си борави със софтуера и да си използва системата. През цялото това време той дори не е видял команден ред, да не говорим за програмиране. 🙂
     Та, идеята е, че след като един такъв обикновен човек може да направи такова нещо, то явно не е много сложно за използване. Ако иска да използва системата и за нещо повече, то сигурно ще му се наложи да попрочете. Но пак, с Линукс има свободата да прочете, експериментира и направи нещо, а не да му се налага да заобикаля системата, за да бъде нещо по вкуса му. 😉

    • Добре де, като е толкова невероятно, защо изключително много повече масови потребители ползват Windows?

     Нито windows е чак толкова зле, нито Линукс е чак толкова прекрасен, айде сега 😉

    • Георги Георгиев каза:

     Поради няколко причини. Най-напред инерция. Удобни за използване (като за обикновени потребители) Линукс дистрибуции се появиха в последните години. До преди това такава алтернатива нямаше.
     На второ място е начина, по който се използват ОС в България. Когато цялата държавна администрация е на Windows (за което ние плащаме доста пари!), в училищата се преподава същото (защото няма специалисти за друго), а Линукс се използва само в специализирани сфери, това налага култура на използването.
     На трето място е липсата на образователна политика насочена към отворения код, каквато има в други държави. Тук също влиза и липсата на Линукс инфраструктура. Ако на един обикновен потребител няма да му се наложи да използва Линкс в работата си, то той няма причина да влага усилия в запознаването си със системата.

     Това, разбира се, няма да продължи вечно и рано или късно ще се случат процесите, които се случват в други държави. 🙂

    • Кофти тръгнаха коментарите тук за битката между Windows срещу Linux.

     И тук ще кажа, че темата е съвсем различна и е за хора, които вече ползват Windows и за софтуер, който им върши добра работа.

     Иначе може да си се аргоментираме до утре по тази спорна тема 😉

    • Георги Георгиев каза:

     Чак пък битка! Има място и за двете. 😉
     От друга страна не сме докарали дискусията съвсем офтопик, защото има доста програми с отворен код, които си битуват съвсем добре и на двете платформи. Аз лично често използвам VLC под Линукс. Това само допълва по-общата тема за ефективни инструменти в десктоп среда. 😉

    • Когато човек без компютърна грамотност започне да използва компютър, сблъсъка с Windows също е огромно предизвикателство.

    • Да де, ама не това е темата на статията!

   • Как да не е за обикновения потребител, като повечето хора са на Linux вече. Android потребителите май не ги броите. Сървърите също. Да не говорим, че и MAC си е чист Linux, но не искат да си го признаят.

    • Васко, никъде в заглавието или в текста не съм написал Windows срещу Linux – кой е по-добър. Темата е съвсем различна.

     Днес между другото ми се мярна някакво новина, че МАС използват в производството си Windows 🙂

    • Няма за какво да се извиняваш, радвам се, че се включи все пак 🙂

   • Федората има БГ – версия и е юзер френдли. Тоест всичко е в интерфейса на БГ език и само некс нексТ некс нексТ ахахах сериозно. Ползвам уиндоус заради работата……….

    • С тези потребителски навици градени с години, късно е за Линукс за мене 🙂

    • NikolaiMinev каза:

     Пак ш’си говорим като излезе Windows 11. 😉

 • 🔰 Влез в клуба

  👤 Вход / Профил

  📗 Библиотека

  🏆 ВИП зона

  🧰 ВИП Tools

  ==========

  🔥 Facebook група

  📜 Тайните на Мастърхак

  💰 По-изгоден абонамент

  🎁 Подари абонамент

  🔴 За Реклама

  🦉 За Нас


  🔘 Общи условия

  🔘 Права за ползване

  🔘 Privacy Policy

  🔘 Cookies

  🔘 Решаване на спорове


  LIFEHACK е медия за бизнес и личностно развитие, в която се публикува качествено съдържание по теми като дигитален маркетинг, онлайн бизнес, лидерство, предприемачество, мениджмънт, психология и продуктивност.


  Facebook

  📩 office@lifehack.bg

  >