Необичаен и много интересен текстов редактор за писатели, журналисти, ученици и блогъри

Запази за по-късно

Substance – за креативни, различни хора и творци!

Като се замисли човек какво ново би могло да му даде поредният текстов редактор? Лентата с инструментите е на върха, по средата е областта за редактиране и писане и т.н.

Толкова много софтуер и приложения за редактиране на текст, толкова едни и същи, че начинът на работа с всички тях е дълбоко вкоренен в нашето съзнание и друг начин на работа, по-различен от гореспоменатият просто няма шанс да мине и да се възприеме…може би!

Въпреки това, създателите на онлайн услугата наречена Substance по всичко изглежда, че имат шанс да променят статуквото и да направят всичко по свой си собствен начин!

За да използвате този доста интересен онлайн текстов редактор трябва първо да се регистрирате, след което да си създадете желания документ.

Всеки документ се представя като последователност от отделни блокове съдържание, всеки от които има свои собствени опции и лента с инструменти, които се появяват в непосредствена близост до текста.

Типовете документи в приложението са 5 вида: текст, изображения, заглавия, код /редактора работи добре с повечето програмни езици/ и външен ресурс!

Всяка единица може да бъде свободно местена на правилното според вас място, след което се записва независимо дали съдържа многопластова структура със заглавия и под заглавия.

Някои възможности при създаването на документ директно в браузъра ви:

 • Колективно редактиране, работа в екип. Възможност за съавторство на творбата
 • Експортиране на документа във формати PDF, ODT, ePub и т.н.
 • Публикуване на творбата, каквато и да е тя на мига
 • Вграждане на снимки във вашето съдържание
 • Възможност за коментиране на различни блокове от документа
 • Възможност за търсене и разглеждане на различни творения сред потребителите на приложението

В процеса на работа върху даден документ може да поканите и други хора, сътрудници, като само посочите мейл адреса им и права за достъп – дали да бъде само преглед или да могат и да редактират документа.

В допълнение към това, този безплатен онлайн софтуер за редактиране на текст има вградена отлична система за коментиране, която ще позволява на читателите на съответната творба директно да оставят своето мнение и да създават дискусии около всяка част на документа.

Това ще ви позволи директно, онлайн да събирате мнения на колеги и приятели за вашата или тяхната работа, да надзиравате ученици или студенти, да си сътрудничите с колеги от университета по общ проект или просто да препишете курсовата работа на някой ваш добър съратник по специалност във висшето учебно заведение /не ви давам много морални примери, но вие и без това щяхте да се сетите…/

Можете също да се абонирате за RSS емисията към всеки документ, за да бъдете информирани своевременно за всички корекции и коментари.

Готовия документ може да бъде без усилие публикуван онлайн, за да имат възможност всички, които искате да го видят или да го копират, както и да го експортирате в един от многото поддържани формати.

За съжаление само при запазването на документ под формата на PDF, съдържащ кирилица има проблеми и не се поддържа.

Това което може да направите е да го запазите като текст или в ODT формата и през Microsoft Word да го обърнете в PDF ако спешно ви се налага.

Като цяло текстовия редактор Substance изглежда доста различно и е много интересно приложение за работа с документи.

Удобния интерфейс, проектиран в минималистичен стил и добре оборудван с набор от функции, прави бързо, лесно, приятно и практично създаването и публикуването на текстове, включително статии за вестници, списания, блогове, сайтове, както и резюмета, научни разработки, литературни творби и групови проекти.

Инструментът е напълно безплатен, така че може да го включите веднага в работата и проектите си и да се възползвате от по-различният и продуктивен начин за работа с текст!

Напред към онлайн редактора на текст и документи Substance

 •  
 •  
 •  
 • Ако го сравнявам например с notepad++ определено има предимства откъм възможностите за работа с много хора онлайн, а и не само, тъй като можеш да работиш от различни компютри без да се притесняваш.

  Изглежда полезно, но ще ми трябват доста усилия, че да се накарам да сменя нещо, с което толкова много съм свикнал.

  • Адаш за съжаление това е големия проблем да свикнем да използваме нещо ново и затова доста качествени инструменти не се използват. Но хората сме си такива и това е нормално. Поздрави 🙂

 • 🔰 Влез в клуба

  👤 Вход / Профил

  📗 Библиотека

  🏆 ВИП зона

  🧰 ВИП Tools

  🔥 Facebook група

  📜 Тайните на Мастърхак

  🎁 Подари абонамент

  🔴 За Реклама

  🦉 За Нас


  🔘 Общи условия

  🔘 Права за ползване

  🔘 Privacy Policy

  🔘 Cookies

  🔘 Решаване на спорове


  LIFEHACK е медия за бизнес и личностно развитие, в която се публикува качествено съдържание по теми като дигитален маркетинг, онлайн бизнес, лидерство, предприемачество, мениджмънт, психология и продуктивност.


  Facebook

  📩 office@lifehack.bg

  >