Как да спрете тези от Google+, които не знаят мейла ви, да изпращат съобщения към вашия Gmail акаунт

Gmail,Google +

Google+ вече позволява потребители да ви изпращат директно мейл, без дори да знаят адреса ви! Ето как да спрете това

От Google преди броени часове обявиха пускането на една противоречива и спорна функция, позволяваща прекаленото сближаване на мейл услугата им Gmail и социалната мрежа Google+

Ако използвате и двете услуги заедно/както го правят повечето активни хора в интернет/, всеки с профил в Google+ вече ще има възможност да ви изпрати електронна поща по всяко време, без дори да знае вашия мейл адрес.

Честно казано към момента не мога да преценя дали тази опция е нещо добро или нещо, което ще наруши спокойствието и ще ни осигури досадници.

За едни вероятно ще е притеснително, докато други няма да имат нищо против.

connections1

Може би тези от нас, които получават ежедневно доста писма, които и без това трудно се обработват, не биха искали допълнителни досадници.

Засега лично аз съм по средата!

И все пак целта на тази статия е да Ви покаже как да деактивирате възможността да ви пращат мейл, без дори да знаят мейл адреса ви ако сте потребител на Google+

Така, че стига с разсъжденията, минаваме по същество, лесно е!

  1. Кликнете на този линк – ще ви отведе в главната страница с настройките на вашата Gmail поща. Ако пък не сработи, влезте в нея и вдясно от иконката с формата на назъбено колелце – изберете Settings, след което отидете в таб-а General
  2. В General скролирайте до секцията “Email via Google+”, кликнете на падащото меню и променете опцията от “Anyone on Google+” на “No one.”
  3. Скролирайте до края на страницата, където ще видите бутона Save Changes, натиснете го, за да запазите промените. Готови сте!

Кликнете върху снимката за пълен размер

A image

Има възможност опцията към момента да не е налична за всеки, но ако не я виждате във вашите Gmail настройки, вероятно не ви е активирана все още.

Когато се случи това, казват, че ще получите мейл от Google, с което да ви уведомят. Лично аз явно съм го пропуснал този момент.

Ако тази опция Ви се струва нелепа – някой, който дори не знае адреса на електронната ви поща да ви изпраща съобщения, приложете горните три стъпки, за да се откажете от нея.

Другият начин е да оставите настройката на “Circles”, което не е лош вариант!

Така ще си гарантирате, че единствените хора, които могат да ви пишат на gmail-a от Google+, ще са тези, които сте добавили в кръговете си там.

При някои по подразбиране се забелязва, че настройката е на “Circles”, но дори и тогава може би ще предпочетете да не ви безпокои никой и да я оставите на “No one.”

Ето и обяснението на Google за тази нова възможност:

Fwd__Gmail_update__Reach_more_people_you_know-600x881

Само защото някой ви е добавил в Google+, не означава, че трябва да му позволите да ви изпраща мейли чрез социалната мрежа на Гугъл – вече видяхте как да го ограничите ако поискате да не го прави.

Това беше една малка, но за някой положителна функция, особено за тези, които не биха били особено щастливи още някой да ги притеснява.

Още полезна информация:

Ако решите да оставите отворена възможността някой да Ви изпраща съобщения от Google+ към Gmail, в кой раздел ще попадат те?

Ако е от човек, който изобщо не познавате и не е в кръговете ви, то съобщението му ще попадне в раздела Social в Gmail. Съобщение от някого, с който сте директно свързан, поставяйки го в един от вашите кръгове, ще попада в главния Primary таб.

Какво се случва ако не използвате Gmail? Ще получавате ли тези съобщения?

От Google казват, че докато не използвате и двете услуги, а именно Google+ и Gmail, няма да получавате подобни съобщения от непознати.

Пример: ако някой, който има G+ ви прати мейл през Outlook.com, въпреки че google знае неговия мейл адрес, това всъщност няма да е изпращане на съобщение чрез тази система.

Вижте още и → Gmail: как да спрете мейла, който току-що изпратихте с функцията…

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак
Работи по-умно, печели повече
Клуб Мастърхак
Инструменти, общност и ресурси, които ще ти помогнат да развиеш бизнеса и да подобриш живота си.
4.8 / 5 от 2100+ човека
Работи по-умно, печели повече
Инструменти, нови идеи,
общност и ресурси