Как да създадеш дома на бъдещето – двете устройства, с които да започнеш!

Запази за после

⏱ за четене: 7 – 8 мин.

Вълнувам се! Причината е, че в тази статия….

  • Ще ти разкажа за футуристичните си преживявания през последните няколко дни.
  • Ще те срещна с важна част от дома на бъдещето, но в сегашно време.
  • Ще ти покажа кои са двете устройства, с които да създадеш свой собствен футуристичен дом.
  • Ще разбереш и как да използваш ТВ и телефон в едно – като център за невероятни визуални преживявания, удобство и висока продуктивност.
  • Вълнувам се, защото ще ти разкрия цял един нов свят!

Всичко това само след минута! Но преди това:

Представяш ли си…

Няма да ти губя времето с техническите характеристики на новите джаджи на Samsung (те и без това страхотно са ги обяснили в сайта си)! Този материал е по-специален. Причината да го направя беше по-различна и много по-лична от тази, за която си мислиш.

Историята на моя опит със Samsung:

Имало едно време един човек на име Христо. Всеки ден той ставал рано, за да отиде на работа, а веднага след нея не сядал да си почива, а запретвал ръкави над малкия си, но успешен бизнес.

Христо ползвал доста приложения.

В едните си водел бележки, в други проверявал сметки и пишел стратегии, а през трети управлявал комуникацията на целия бизнес. Стабилната работа на тази еко система била важна за него. Може би ще се учудиш, но Христо не обичал единствено да работи. Той обожавал да гледа и филми! А другото му любимо занимание било да се наслаждава на заснетите от него клипчета, в които улавял безценните мигове, прекарани с дъщеря му. С времето старият телефон на Христо започнал да издава багажа. Работата, която вършел през него ставала все по-тегава и “забиваща”, а клиповете, които правел на малката Деа все по-некачествени и накъсани.

Един ден на Христо му писнало! Той категорично решил, че е време за нов мобилен инструмент, през който да продължи да си върши работата и да управлява бизнеса си и едновременно с това да му носи наслада. Заради това започнал да проучва. Неговата най-голяма потребност била стабилна връзка между телефона и останалите му любими устройства. По онова време най-удачния вариант му се сторил технологията на Samsung и софтуерът на Google. Затова избрал именно тях. Минала се повече от година. И въпреки споровете с колегите (на кой телефона му е по-добър), Христо не съжалил за избора си, защото, защото през цялото това време, освен многократно повишената продуктивност и десетки изгледани филми, той вече можел да си припомня големите стъпки в живота на дъщеря си не през невзрачния и бъгав стар телефон, а през екрана на мощното си Galaxy…

Тази история е съвсем реална! Тя беше моят начин да те запозная с личните си впечатления от Samsung! В редовете до края обаче ще ти разкажа за нещо доста по-впечатляващо…

____________

Първи впечатления от Galaxy S8 – екранът и скоростта са невероятни….

Всеки, който се докосне до новото Galaxy S8 бързо ще забележи невероятния екран, супер бързия процесор и интелигентността на умния Bixby, да не говорим за новия Premium TV MU 7002, чиято картина е толкова реална, че докоснеш ли го с пръст ще се почувстваш все едно се пренасяш отвъд…екрана.

Тези неща при Samsung са традиция и затова няма да се спирам подробно на тях.

Впечатли ме обаче друго:

Изпълнената с цифрова любов и човешки удоволствия стабилна връзка, която може да се получи между тези две устройства – перфектната двойка за създаването на един рационален и емоционален дом на бъдещето!

Остани до края и виж какво точно имам предвид:

На върха на пръстите

Samsung Connect + Galaxy S8 + MU7002 = Internet of Things


Каква е идеята на дома на бъдещето?

Просто е – уредите в него да ти спестят време, да ти осигурят удобство и да мислиш, колкото се може по-малко за тях, докато ти служат. За целта трябва да ги държиш под контрол от едно-единствено място. А какво по-добро място от върха на пръстите ти! А днес кое е най-любимото място на върха на пръстите ти? Разбира се, екрана на мобилния ти телефон!

Какво означава Samsung Connect + Galaxy S8 + TV MU 7002?

Отговорът: телефонът, който свързва дома ти!

Със Samsung Connect на моя тестов Galaxy S8 можех да имам контрол над интелигентния си дом, независимо къде се намирам. За целта в колекцията ми от домакински уреди просто трябваше да добавя още прахосмукачка и хладилник. С приложението можеш да зададеш и свои персонализирани команди и да управляваш няколко устройства наведнъж като телевизора MU 7002, Bluetooth слушалки, аксесоари, smart продукти за домакинска употреба или други умни устройства. Всичко това се случва от едно място – от върха на пръстите ти – директно през екрана на Galaxy S8.

А най-добрата част е:

С S8-цата определено можеш да подчиниш своята футуристична крепост!

През нея имаш възможност да я управляваш още по-интелигентно като зададеш свои собствени правила или т.н. спусъци (ако си чувал за if then to that – IFTTT, знаеш за какво говоря). Това ще направи не само ТВ, но и останалите ти Samsung устройства много по-умни и по-ефективни!

Имах още една магическа пръчка в ръката си!

Всемогъщото дистанционно на Samsung Premium TV MU 7002 – One remote ми даде възможност да изпробвам управлението на още няколко джаджи от марката (дори и с глас). С двете устройства в ръцете си, определено изпитах силата, която могат да ни дадат домовете на бъдещето!


Полезно: Как да свържеш всички smart устройства Samsung с Galaxy S8? Най-важното е всички да са “закачени” в единната домашна Wi-Fi мрежа. Почти всеки дом вече има Wireless рутер, така че свържи телефона и ТВ например за него. Така ще можеш да ги управляваш, независимо къде се намираш!

Как да влезеш във Валхала-та на киноманите

Комбинацията между Galaxy S8 и MU7002 – върхово визуално преживяване


Сетивата празнуват…

Само така мога да опиша кинематографичното преживяване, което изпитах от комбинацията между тези две устройства. Въпреки че по отделно и двете предлагат страхотна визуална наслада, то за мен връзката между S8 и MU 7002 значи много повече от просто страхотна. Защо?

Видеотека в ръката ти, кино в очите ти!

Какво означава това?

Преглеждах приложенията на Netflix и Stremio през моя тестов Galaxy S8, за да си избера филм, който да си пусна от телефона, но да гледам през ТВ. Защо бих го направил точно така?

Защото преглеждането на каталога със сериали и филми е много по-удобно през телефона, особено сега с новия много по-голям дисплей на S8. Така бързо мога да видя повече инфо за филма, да прегледам трейлъра и т.н. След това просто го “каствам” през MU 7002 и се потапям в света на киното.

Бележка: не забравяй преди това да вържеш и двете в домашната Wi Fi мрежа!

Истинската сила на камерата на S8 се вижда през екрана на MU 7002!

Звучи като таен код, нали?

Какво имам предвид: вече мога да се наслаждавам на клипчетата, които си правим с дъщеря ми не само на кристалния безкраен екран на Galaxy S8, но и на голямото дигитално платно на Premium TV на Samsung, където може да се види истинската мощ на камерата на новия телефон.

Сега всяко мултимедийно съдържание, което съм записал или качил на моя S8 мога да свържа за секунди с телевизора MU 7002 и да го гледам и слушам още по-приятно от там.

Mobile tv mirroring – клонирай телефона на ТВ си!

Това е една от възможностите, които ми допаднаха най-много!

Причината: ако четеш редовно lifehack.bg, знаеш, че напоследък правя доста ръководства за социалните мрежи. Често обаче съм изпитвал затруднения да демонстрирам Facebook или Instagram през приложенията на телефона. Това е особено важно за моя ВИП клуб, тъй като ще ми даде възможност да демонстрирам знанията си и в доминиращата вече мобилна среда.

Свързвайки Galaxy S8 и MU 7002 чрез функцията Mobile TV mirroring лесно клонирах екрана на телефона върху екрана на ТВ. Така вече можех да демонстрирам как работя на различните мобилни приложения.

Разбира се, ти можеш да използваш тази функция за много по-различни неща!


Полезно: всичко това става с приложението Smart View, чрез което може да гледаш мултимедийно съдържание от телефона на телевизора. Можеш още да използваш Galaxy S8 и като дистанционно за MU 7002, както и да играеш игри от телефона на ТВ!

Dex + Galaxy S8 + MU7002 = мощен компютър!

Гледай бележките от Evernote-а си по телевизията! Виж голямата картина:


Телефонът, който се превръща в компютър!

Ако имаш Galaxy S8 и вече си открил страхотното удобство на мултитаскинга при работата с приложенията, то вероятно си мислиш, че повече няма накъде…

Грешиш! Ако Samsung Dex и Galaxy S8 са на бюрото ти, а MU 7002 е окачен на стената ти (как звучи само), то само за минута можеш да трансформираш тези устройства в нещо като домашен Волтрон или както му казвам аз – Dex-трон – мощен компютър за работа.

Това определено звучи като част от дома на бъдещето, нали?

https://youtu.be/aqWtiITdLcY

Представи си… Прибираш се, вадиш S8-цата си, която само след секунди се свързва с ТВ и безжичната ти клавиатура, за да се превърне в компютър, достатъчно мощен, за да посвършиш малко важна работа, без да се налага да отваряш лаптопа си или да включваш десктопа си.

Полезно: дори и да си го включил към Dex станцията, освен компютър, той ще продължава да си бъде телефон – ще получаваш обаждания и т.н. и всичко това достъпно от големия екран на мощния ти телевизор! Ако пък гледаш таен клип и чуеш някой да влиза, само извади S8-цата от Dex станцията и за по-малко от секунда картината от телефона ти ще спре.

Един специален бонус от мен:

5 супер трика, които открих, докато тествах Galaxy S8!


  1. Можеш да разделиш екрана си на две и да правиш две различни неща – едновременно!
  2. Smart Select – Rectangle – чрез тази опция можеш да правиш персонализирани скрийншотове на екрана на Galaxy S8. Освен целия екран, можеш да снимаш точно определена част от него. И забележи: освен да добавяш текст към скрийншота, можеш и да извличаш текст и да го превръщаш в PDF.
  3. Secure Folder – можеш да си направиш тайна папка в телефона, до която само ти да имаш достъп. В нея ще можеш да съхраняваш снимки, мейли, телефонни номера – дори и приложения (не е ок жена ти да знае, че си си инсталирал Tinder, нали).
  4. Power Save Mode – върши страхотна работа! Въпреки че животът на батерията в S8-цата е изключително дълъг за такъв тип телефон, то можеш да я удължиш още като влезеш в настройките на батерията и изключиш тези приложения, които харчат най-много!
  5. Любимото ми! Finger Print Guesture – това е сензор на гърба на телефона, точно до камерата, който ако приплъзнеш с пръст ще ти се отворят нотификациите на телефона. Трябва да го изпробваш, за да разбереш удобството, за което говоря…

Това бяха голяма част от преживяванията и емоциите, които изпитах, забавлявайки се с тези две нови технологии, докато правех любимите си неща. И след всичко изпитано уверено мога да кажа, че историята, която ти разказах в началото най-вероятно ще продължи.

Не знам за теб доколко си готов да поканиш бъдещето в дома си, но аз определено нямам търпение да го направя…отново!

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак