32 сайта, които ще сритат заспалия ти, web задник!

съвети за блогъри,безплатни ресурси,wordpress,безплатни съвети
Запази за после

Имаш блог? Или искаш да имаш такъв? Или пък желаеш да развиеш онлайн бизнес?

[sws_divider_line]

Всичко, което ти е нужно, за да бъдеш добър блогър и да имаш шанс за успешен е-бизнес е точно тук! Да бъдеш успешен изисква непрекъснато да се учиш. Да се учиш от най-добрите. Точно за това и тук ще намерите невероятни сайтовете на блогъри, които би трябвало да четете редовно, ако имате блог и искате той да се отличава от останалите.

Ако пък не искате, останете си посредствени… ваш проблем.

Хората, чийто блогове ще изброя, излагат своите изключителни талант и знания в съдържанието на собствените си сайтове, обновявайки ги редовно.

Тук съм изредил може би едни от най-добрите сайтове със съвети за блогъри и успешни предприемачи, които никак не е лошо да преглеждате редовно. Аз самият често, но не достатъчно се спирам на тях и винаги намирам нещо ново и полезно.

За съжаление или за радост ценната информация в тези сайтове е на английски, НО щом аз се оправям с това и мога да извлека полезна информация от тях с моят лош английски, значи и вие можете. Ако никак не го разбирате този език, съветвам ви да използвате преводача на Google. Все нещо ще извлечете от него, че дори и повече! А освен това понякога си харесвам статии от долу-изброените сайтове и ги качвам на български тук!

Доста от изброените сайтове са с променен, подобрен дизайн, но снимките, които съм сложил са от предния им външен вид, за да ги разпознаете ако случайно някога сте попадали на тях и са ви харесали, но не сте си ги запазили!

Подредбата, която съм направил по-долу на тези убийствени ресурси не предполага някакво класиране, а просто произволно изреждане на тези наистина добри блогове, които със сигурност ще ви помогнат по пътя да станете успешен блогър или собственик на сайт, носещ ви пари или удоволствие както в случая.

Надявам се в тази статия да намерите наистина невероятни сайтове. Сигурен съм, че ще са ви от полза…

Think Traffic

thinktraffic

Страхотен сайт! Такъв е, защото има различен подход и гледна точка за това как се гради трафик. В него ще намерите съвети, които ще разберете лесно и ще ви даде реални примери, от които може да се поучите.

The Launch Coach

the-launc

С този си сайт Дейв Наваро ни отвежда на следващото ниво като ни учи как да започнем онлайн бизнес и как да продаваме продукти все едно няма да има “утре”.

Този сайт е голям ресурс за това да се научите как да печелите все по-голямо онлайн присъствие и да развиете успешен уеб бизнес!

ViperChill

viper

Глен Алсоп ви учи как да изградите голям трафик, да получавате стотици коментари /аз май ще трябва да попрочета тоя блог заради тия коментари/, да съберете много последователи чрез сайта си в twitter, както и да натрупате голямо количество RSS абонати.

Авторът на ViperChill, както и аз ви съветваме, когато се учите, да го правите от някой, чиито постижения са очевидни. А този, както и останалите сайтове в списъка са точно такива.

Ако имате нужда от още поощрения да разгледате този блог ще ви кажа, че това хлапе е бил онлайн социален мениджър за марки като Land Rover, HP и Nissan само на 18 години! Изродче, а…?

Mars Dorian

mars

Ако сте уморени от четене на все същите стари и скучни глупости за онлайн маркетинга или личната търговска марка, Марс Дориан е вашият човек.

Много повече от обикновен блог, страхотно, свежо съдържание и дизайн, както и много добър стил на писане. Марс е сменил стария дизайн на сайта си с още по-добър.

Тук искам да вметна едно лично отклонение!

Напоследък се чудех дали да сменя дизайна на lifehackerbg.com. Но разглеждайки доста популярни сайтове, включително и този на Марс Дориан се убеждавам, че повечето клонят и оформят дизайн подобен на нашия така, че скоро няма да го сменяме, явно сме си актуални 🙂

Fuel Your Blogging

fuel

Този сайт осигурява консултации по всички аспекти на блогването и писменото съдържание на сайта ви. Характеризира се с кратки и свежи мнения в статиите.

Голяма част от съдържанието му е създадена от Брандън Кокс, който заслужава специално внимание!

IttyBiz

bizz

IttyBiz сайтът спокойно може да мине под лозунга “Маркетинг за бизнеса без маркетингови отдели”, какъвто е и слоганът на сайта.

Блогът се поддържа от Наоми Дънфорд – истинска нинджа на социалните мрежи и на блогосферата.

CopyBlogger

blogger

Мисля, че този сайт изобщо няма нужда от представяне! Кой не е чувал за CopyBlogger? И има защо. Причината да бъде включен този блог в списъка, е че той наистина е добър източник на информация за всяко ниво!

В този сайт са включени невероятни целеви теми като: Landing Pages, SЕО, Копирайтинг 101 и още…Страхотен блог, не го пропускайте

Social Media Examiner

social

Това е един сайт доста често посещаван от мен. Има наистина полезна информация, особено за Facebook. Съдържа консултации за социални медии за делови хора.

Много подробни и обширни постове с много примери и задълбочени анализи. В този блог можете да получите наистина авторитетна информация за вашия онлайн маркетинг в социалните мрежи от автори като Денис Уейкман и Мари Смит

The Hubspot Blog

hubsp

В Hubspot се говори най-вече за блогове, SЕО оптимизация на сайтове, социални медии, анализи на трафик и др.

Това е блог към основния сайт на компанията, която има редица безплатни и платени онлайн услуги, свързани с измерване качеството на вашия блог като трафик, присъствие в социалните мрежи и др.

Convince & Convert

converse

Страхотен блог за онлайн, социален маркетинг. В него ще намерите изключително полезни материали как да подобрите вашите социални профили, да подобрите бизнес-фен страниците си в Facebook и т.н.

Този сайт е може би малко повече за напреднали потребители, които имат някакъв опит! Блогът се поддържа от Джей Баер, консултант по социални медии и стратегии!

Kikolani

kiko

Този блог се отличава със страхотни съвети за блогове и социални медии. Кристи Хайнс не се страхува да споделя с нас много ресурси, полезни линкове и ръководства!

Famous Bloggers

famous

Този блог напълно оправдава името си и абсолютно го заслужава. Един от любимите ми е! Такъв е, защото предоставя много качествено съдържание от известни и опитни блогъри, предоставящи ни полезни консултации, чрез статиите си.

Характерно за този блог е, че постовете са дело на доста автори и по този начин наистина ще попаднете на добри, различни гледни точки относно успешното блогване и печелившия онлайн бизнес.

TopRank

toprank

Може би най-известният блог за онлайн маркетинг в света! Този сайт може би е един от малкото, които трябва да имате в своя арсенал от качествени източници на информация за социалните медии.

Темите му обхващат SЕО, социални мрежи, съдържание за маркетинг, ПР и др. Този блог е в ТОП 5 на AdAge Power150! Наистина си струва…

Search Engine Journal

search

Трябва да призная, че не чета много за SЕО оптимизацията за търсачки. Разчитам главно на ново, уникално и качествено съдържание от добри източници за позициониране на сайта ми!

Но този блог е един от малкото англо-езични, които посещавам на тази тема, защото тук съдържанието е лесно за разбиране от обикновени човешки същества.

В този сайт също може да се намери качествено съдържание за социални медии, както и други полезни теми!

Още супер предложения…

Seth Godin

godin

Freelance Folder

freelance

Chris Brogan

chris

Freelance Switch

freelan2

Quick Sprout

quick

Six Pixels of Separation

pixels

ProBlogger

blogpro

Men With Pens

pens

Daily Blog Tips

dayl

Smart Passive Income

smart

Social Triggers

soctr

Mashable

masha

Sitesketch101

scet

Entrepreneurs-journey

jorney

Quickonlinetips

quicck

Edwardboches

edward

The Anti-Social Media

the-anyi

Сега е ваш ред…

[sws_divider_line]

Както обикновено се получава, в този вид списъци с най-доброто от най-доброто винаги има нещо, което сме пропуснали. Особено тук, когато става въпрос за добри сайтове с качествено и полезно съдържание.

Сигурен съм, че има още много професионалисти и добри уеб места, гъмжащи от страхотни ресурси и доставящи ни качествено съдържание, които не съм включил в тази статия.

Така че защо не ми помогнете, като добавите и вашите любими сайтове и блогове в полето за коментарите и така да направим тази статия с най-добрите и уникални сайтове с най-добрите съвети за вашия блог, бизнес или сайт!

Заповядайте, вие сте…Кажете от къде черпите идеи и вдъхновение, за да бъде вашият блог уникален. Вие сте наред…

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак