Рисувайте ваши собствени дигитални картини в богатата творческа среда на Sketchbook Pro

рисуване на таблет

Перфектния софтуер за рисуване – FREE!

В тази статия ще Ви представя може би най-добрия софтуер за ръчно, дигитално рисуване на компютър и рисуване на таблет. Този инструмент се нарича Sketchbook и разбира се има безплатна и платена версия, която е с много повече функционалности. Е, думичката Pro след наименованието на програмата тук в заглавието не е случайна – в края на статията ще можете да изтеглите абсолютно пълната версия напълно безплатно – просто не е нужно да имаме рожден ден или някакъв друг повод, за да ви предлагаме непрекъснато страхотни неща….

Но преди това скъпи мои креативно настроени творци, чийто ръка вече трепери в очакване да нарисува нещо красиво, нека видим накратко за какво и как може да използвате този адски професионален инструмент за рисуване Sketchbook Pro.

[sws_divider_line]

Хората винаги са адаптирали технологиите спрямо своята креативност и в тази насока компютрите не правят изключение.

Онова голямо нещо, което се появи в началото като гигантски калкулатор, се превърна в устройство за комуникация, извършване на важни офис задачи,

…а както ще видим и по-надолу в статията – в инструмент за създаване на произведения на изкуството!

С виртуалния скицник Sketchbook, може да нарисувате абсолютно каквото си поискате с помощта на мощните инструменти под формата на различни четки, моливи, фулматстри, цветови гами и т.н., заложени в него.

Приложението е сравнително простичко. На мен ми трябваха десетина минути да му свикна.

Изчистено е от всякакви разсейващи елементи от интерфейса му, професионалната версия на Sketchbook ще ви осигури чист десктоп рай под формата на дигитално платно, върху което може да освободите въображението си без никакви морални задръжки.

Въз основа на създаване на редица произведения на изкуството, които съм виждал, сравнени с този безплатен софтуер за рисуване, този същия е напълнен до пръсване с възможности.

С адски много химикалки, четки, моливи и цветове, всеки лесно може да намери своя стил и да изрази фантазията си върху бялото виртуално платно.

Sketchbook Pro – интерфейсът

[sws_divider_line]

Sketchbook Pro - интерфейсът

Sketchbook се опитва да пресъздаде поведението на молива, писалката и четката върху хартията в цифров формат и ако използвате таблет /което в случая е задължително ако искате да се получи нещо/ ще се убедите в това.

След като инсталирате и отворите приложението за пръв път, ще се сблъскате с празно бяло платно, заредено единствено с мощните инструменти на програмата.

И въпреки, че хич не са малко лентите с инструменти /вижте снимката отгоре/, те са подредени по изключително естетически и приятен начин и имат за цел просто да получите цвета, молива или фигурата, които са ви необходими.

В сравнение с  Photoshop, Sketchbook Pro се фокусира само върху една дума – минимализъм, както и насочване единствено върху вашите творчески способности.

Добре е да се каже, че менютата и лентите с инструменти са проектирани да работят с възможно най-малка намеса от ваша страна.

Добре е да се отбележи също и, че тези менюта са разработени по-специално за таблетите и писалките на Bamboo, с каквито съм и аз в момента, докато пиша тази статия.

dragИ въпреки, че може да работите с мишката или тъч-пада на лаптопа си, този софтуер е препоръчително да се използва заедно с таблет, за да се пресъздаде още по реалистично усещането, че наистина рисувате.

Менютата работят с уникалната си кръгла форма и функция влачене и пускане /вижте снимката от ляво/.

Например ако изберете иконка от менюто и задържите с мишката, ще ви се появят серия от други иконки около курсора ви, така че да можете да изберете една от тях.

Това е и мястото, където ясно си личи, че тази програма е предназначена наистина за работа с таблети.

Вярно е, че в началото може би ще ви е малко неудобно и странно, но след известно време начинът на работа с дигиталния скицник ще ви стане като втора природа.

movesizeРазположени по този начин, самите менюта заемат много по-малко място на екрана, въпреки, че опциите хич не са малко.

А така вие ще разполагате с още по-голяма видима площ на платното си.

Освен това всички преоразмерявания и други екстри се обработват от софтуера по начин, близък на този на кликването и влаченето с мишката.

Например, ако използвате инструмента move/resize за местене и преоразмеряване, ще ви се появи кръгло меню на екрана с опции, от които може да избирате/вижте снимката в дясно/.

След като кликнете, ще може да преместите обекта си някъде наоколо по платното, за да промените позицията му или да увеличите размера му в процентно измерение.

За какво може да ползвате Sketchbook?

[sws_divider_line]

Казват, че Sketchbook е софтуер за рисуване и нищо повече… Но аз не съм много съгласен с това.

Какво ще кажете ако хора като мен, правещи нещо като обучителни статии го използват и за анотации, за обяснения, насоки и т.н., сещате се, нали?

Така, че приложението му зависи единствено от ограниченията на фантазията ви.

Разбира се тук няма да намерите инструмент за манипулиране на снимки, обогатяване на фотографии с ефекти или пък да създавате откачено сложни композиции.

Точно защото Sketchbook не е заместител на Photoshop.

Вижте още и: Супер атрактивни ефекти за вашите снимки плюс адски полезни инструменти за тях [PhotoCat]

Въпреки това може да използвате тази професионална версия, за да пренесете цялото изкуство, загнездило се в съзнанието ви върху белия дигитален лист…

…или пък просто да го дадете на детето си да Ви нарисува смешни мустаци на снимката ви от последното семейно събиране!

С няколкото различни четки, от които може да избирате, елегантния молив или пък креативния фулмастер, вашите произведения /да се молим да са на изкуството/, ще могат да се разгърнат в пълния си потенциал.

Вижте клипчето по-долу – ще се побъркате като видите какво може това чудо…..

Тук наистина няма нещо, което да ви задържи да не вложите цялото творчество, което се крие във вас, стига да не е миниатюрно, колкото моето….

Цветовете може да избирате от палитрата, така че ще имате възможност да смесвате и да избирате каквото си поискате като цвят.

Освен това “шайбата” с четките ще ви позволи освен да ги сменяте, но и да променяте размера им.

Може да се каже, че рисуването с това приложение и таблет е лесно и безпроблемно, а софтуерът предлага невероятна чувствителност на натиск.

Също така Sketchbook Pro поддържа и известните във Фотошоп слоеве, което ще ви позволи да надграждате всяко произведение в отделни части, които да редактирате /в първоначалния екран не се виждат и трябва да ги изкарате от менюто/.

Добрата новина тук, ако сте фен на работата със слоеве, е че в безплатната версия Sketchbook Express са позволени до 6 слоя, а тук с професионалната, която вие читателите на lifehack.bg ще може да изтеглите – няма подобни и други ограничения.

В заключение

[sws_divider_line]

sketchbookpro6_1

Е, парадокса при мен е, че имам таблет, но изобщо не мога да рисувам.

Дано при вас да липсват подобни усложнения и да имате възможност да се насладите изцяло на този софтуер за дигитално рисуване.

Няма съмнение, че Sketchbook ще е солидно програмно обезпечение за тези от вас, които искат да влязат малко по-надълбоко в дигиталното изобразително изкуство.

Разбира се както казахме и по-горе в статията, тук единственото ограничение е вашият ум и въображение, но ако се напънете и насочите съзнанието си към него, може и да се получи нещо сравнително красиво.

Е, какво мислите? Ще ни нарисувате ли нещо? Ако да, моля споделете го в полетата за коментари….

Изтеглете пълната, професионална версия на дигиталния скицник Sketchbook Pro!

P.S. Когато свалите файла с инсталацията, в него ще видите и папка наречена Crack. След като инсталирате софтуера използвайте кейгена в нея, за да активирате пълната, платена версия, която е без ограничения – това е!

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак

Влез в клуба c голяма oтcтъпĸa и oгpoмни подаръци: 3 мeceцa FRЕЕ
+ най-полезната книга FREE

Еднократна оферта
Последни бройки
Влез в клуба с голяма отстъпка и подаръци: