Google Chrome как да възстановим стария изглед на началната страница Tab Page

Google Chrome

Google обнови своя браузър Chrome, добавяйки към него раздел за приложения – както към лентата с отметки, така и към самите ни профили в google+

И докато добавката в социалната им мрежа е нещо много удобно, то новата начална страница на браузъра – tab page и иконката в лентата с отметки, срещна известна съпротива в потребителите, включително и у мен!

Новата начална страница в Google Chrome поставя голямо лого и поле за търсене в центъра на екрана, а сайтовете, които най-често посещавате – измества отдолу в много по-малки прозорци.

Всичко това вероятно изглежда добре за някой начинаещ потребител, който тепърва се запознава с Chrome, но за тези от вас, които редовно го ползват може да е разочароващо, когато опитвайки се да въведат нещо във въпросното поле за търсене, браузъра ги прати чак в адрес бара – на мен направо погледа ми се връзва на джувка от това и не ми харесва!

Не знам за Вас, но аз бих искал отново да разполагам с най-посещаваните от мен сайтове, удобно разположение в големи прозорци на началната страница.


Това беше и причината да потърся решение, благодарение, на което да си върна отново стария изглед на браузъра Chrome, точно така, както ми е удобно и ми харесва.

Сигурен съм, че и доста от Вас ще предпочетат изгледа преди ъпдейта на браузъра, а само след секунди ще Ви покажа и как да си го върнете!


Отдолу може да видите как изглежда новата New Tab Page, както и това безполезно, бутафорно поле за търсене, приветстващо всеки потребител, обновил Google Chrome.

Но така или иначе след малко ще се отървем от него…

A image

За да възстановим предишния изглед на началната страница в Chrome – New Tab page, ще се наложи да си поиграем с един инструмент, вграден в самия браузър, наречен Experimental Devtools Console of Chrome.

И за да направите това, въведете следния текст в адресната лента на браузъра:

chrome://flags

След това разбира се натиснете ентер – ще бъдете отведени в страница, същата, която виждате на снимката отдолу.

Това място, пълно с експериментални настройки ще ви позволи да включвате и изключвате различни опции, които са скрити за потребителския интерфейс на Google Chrome.

Както вече споменах, това е експериментална страница и някои от функциите и може и да не работят така, както очаквате. Но специално тази, за която говорим ние си работи перфектно!

Restore-Chromes-Old-New-Tab_Step1

И за да не се лутате из многобройните непонятни опции тук може да направим следното:

Това, което следва, за да се отървете от недомисления tab page, е да натиснете клавишната комбинация → Ctrl + F, за да си отворите познатата ви търсачка в самата страница…

…и да потърсите за:

Enable Instant Extended API

Заглавието на търсената опция ще Ви се оцвети удобно, за да я намерите бързо. Сега остана само да променим настройката от ‘Default’ или ‘Enabled’ → на ‘Disabled’

Restore-Chromes-Old-New-Tab_Step-2

Изключвайки тази опция, Chrome ще Ви уведоми, че промените ще влязат в сила веднага след рестартиране на браузъра, което може да направи бързо като кликнете на ‘Relaunch Now’. Тази опция ще Ви се появи автоматично, веднага след като направите промяната в настройката!

A image

Това е! Сега вече може отново да си разполагате с по-голямата и по-удобна начална таб страница, от където да имате бърз достъп до най-често посещаваните от Вас сайтове!

A image

Намирате ли този трик за полезен? Споделете в полето за коментари и кажете на останалите чрез бутоните за соц мрежите тук отдолу…

Препоръчвам Ви да видите още и → Board: пълен контрол над всичко, което искаш да вземеш за себе си от интернет и да го колекционираш + разширение за Chrome

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак

Влез в клуба c голяма oтcтъпĸa и oгpoмни подаръци: 3 мeceцa FRЕЕ
+ най-полезната книга FREE

Еднократна оферта
Последни бройки
Влез в клуба с голяма отстъпка и подаръци: