Grammarly – проверка на правописа на английски език

grammarly

Grammarly – великолепен онлайн (и десктоп) инструмент за проверка на правописа на английски текст за допуснати граматически и лексикални грешки.

Пишем или проверяваме есе на английски, общуваме в чат или форум, водим делова кореспонденция по мейла, пишем статия, приложението автоматично ще провери и покаже допуснатите от нас грешки. Освен граматика, то коригира и лексикални грешки и дори предлага вариант за подмяна на не добре подбрани думи, изхождайки от контекста, като така развива нашия речеви запас!

Ако работата ви изисква да пишете мейли на английски, ако създавате статии на същия език, ако искате да изглеждате сериозно в очите на международните си читатели и колеги, това приложение ще ви помогне да пишете правилен английски.

След инсталирането му, в горния десен ъгъл на браузъра ще се появи зелено кръгче със стрелка показващо, че онлайн проверката вече е активна. Така всеки английски текст, който въвеждате в интернет, ще се проверява за граматични и лексикални грешки.

Grammarly_2016-04-07_22-01-49

Освен за Google Chrome, за който е безплатен, Grammarly е достъпен и за десктоп (платената версия), където се интегрира с Microsoft Word и Outlook, започвайки от версия 2007 година. Удобно за онези от нас, които пишат на английски в Word или Outlook.

Новото е, че вече има и напълно безплатен вариант + платен разбира се. Ето и сравение какво получавате с единия и другия план:

Grammarly

https://www.youtube.com/watch?v=No0IPf98UaQ

  • Професионална проверка на текст в онлайн режим
  • Автоматична проверка на текста за плагиатство в интернет;
  • Разнообразие на текста, чрез предлагане на по-интересен и богат речеви запас;
  • Възможност за създаване на свой собствен речник в панела за управление и бележки с непозната лексика, която срещате в текста;
  • Пълна интеграция на програмата в Microsoft Word и Outlook;
  • Техническа поддръжка 24/7.

ЛИНК  към Grammarly

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак