ВЛЕЗ В КЛУБА
ВЛЕЗ В КЛУБА
коригирай ,безплатно ,програма ,Poetica ,редактирай

Пиши, редактирай, коригирай, отбелязвай бързо и лесно с Poetica

 •  
 •  
 • 1

Запази за после

С безплатната програма за писане Poetica не само ще въвеждате и редактирате текст, но и ще отбелязвате всяка наложителна поправка. Това ще позволи на литературни редактори, преподаватели, ученици, блогъри, писатели визуално да маркират грешките, които е направил авторът или самите те са допуснали.


Преди компютрите, писателския труд изглеждаше съвършено различен. Първо авторът ръчно пишеше своите текстове, а след това ръчно ги редактираше: разместваше думи, премахваше излишното, добавяше коментари, драскаше много.

Многобройните корекции, драсканици и бележки объркваха текста, а визуално да се проследи целият ход на работа върху произведението ставаше трудно. И въпреки всичко, този начин на писане си имаше своите предимства! След това се появиха компютрите и процеса на писане стана доста по-лек, но отново не чак толкова нагледен.

Авторите на Poetica решиха да върнат в настоящето стария начини на работа. Техният онлайн редактор ще ви позволи не само да набирате и редактирате текст, но и да направите много по-явна всяка нанесена от вас поправка или смислово изменение.

poetica1

Важно: освен да създадете чисто нов документ, може да качвате и файлове в .doc и .txt формат, след което да ги редактирате директно в Poetica. След това може да изтеглите завършения документ в .doc, .html и .txt формати.

За тази цел редакторът има няколко оригинални инструмента.

С тяхна помощ ще може да отбелязвате и коментирате всяка дума или фрагмент от текста, да направите вмъкване, да разместите думите, да зачеркнете сричка, буква или изречение. Но най-важното е, че всички направени от вас корекции ще се изобразят така на екрана, както ако ръчно ги бяхте направили с молив в ръка. Историята на направените от вас промени ще се покаже в удобен панел, разположен в ляво, където ще можете да преглеждате хронологията и да се откажете от всяка поправка.

Тук се намира и вграденият чат, който ще ви бъде от полза при съвместна работа с колеги. Всеки текстов документ в Poetica ще може да бъде споделен чрез покана по електронната поща или чрез създадения линк към него. А финалният вариант на текста ще бъде достъпен за съхранение (изтегляне) в различни популярни формати.

Browser_window

Ако искате да получите обратна връзка от преподавателя си, мениджъра си, работодателя си и т.н. за текста, който сте написали, просто кликнете на големия син бутон, разположен горе вдясно. Ще се отвори прозорец (снимката отгоре), в който въведете мейла на получателя и му напишете съобщение.

poetica

Онлайн текстовият редактор Poetica определено ще ви бъде от полза в случай, че искате да демонстрирате не само окончателният вариант на статията, есето, контролното по литература, черновата, но и всичките етапи от работата си над нея.

С тази програма за писане на текст литературните редактори, блогъри, създатели на уеб съдържание, преводачи и преподаватели ще могат визуално да покажат своите поправки и бележки, което ще помогне на автора следващия път да избегне допуснатите грешки.

Важно: може да инсталирате Poetica директно в WordPress сайта си като плъгин. Така, ще разполагате с всички яки инструменти на услугата в редактора си за статии.

Препоръчвам ви обаче да ползвате този плъгин само за нови сайтове, тъй като премахва форматирането на вече направените ако в тях превключите в режим Poetica.

Edit-Post-‹-lifehack

[su_button url=”https://poetica.com/” rel=”nofollow” target=”blank” style=”3d” background=”#0495CD” color=”#ffffff” size=”8″ wide=”yes” center=”yes” radius=”2″ icon=”icon: pencil-square-o” icon_color=”#ffffff”]Към Poetica[/su_button]
[su_box title=”ТОП 5 на най-доброто в lifehack.bg за редактиране на текст:” style=”soft” box_color=”#ffffff” title_color=”#8b8b8b” radius=”2″]

Вече писахме за някои от най-ефективните безплатни услуги за писане, редактиране и анотиране на текст. Препоръчвам ви да разгледате ресурсите отдолу и да се възползвате от тях:

 1. ТОП 17 инструмента за управление на проекти
 2. Draft – чудесно решение за всеки, който пише и редактира текст
 3. ZenPen: минималистичен, безплатен онлайн текстов редактор
 4. Skitch – супер софтуер за анотации, текст и снимки на екрана
 5. Quip: удивително красив и адски полезен текстов редактор
[/su_box]
 •  
 •  
 • 1
Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Inline Feedbacks
Виж всички

☎️ 0878 977 107

🔰 Стани член на клуба

👤 Вход / Профил

📗 Библиотека

🏆 ВИП зона

🌀 Поднови абонамент

==========

❤️ Секретна група

💻 Инструкция за групата

ℹ️ Инфо за клуба

📺 Обиколка на Мастърхак

🔄 Автоматичен абонамент

🎁 Подари абонамент

⭐️ Отзиви за клуба

🎯 За Реклама

🦉 За Нас


🔘 Общи условия

🔘 Права за ползване

🔘 Privacy Policy

🔘 Cookies

🔘 Решаване на спорове


LIFEHACK е медия за бизнес и личностно развитие, в която се публикува качествено съдържание по теми като дигитален маркетинг, онлайн бизнес, лидерство, предприемачество, мениджмънт, психология и продуктивност.


Facebook

📩 office@lifehack.bg

Възстанови паролата:

Вход за клуб
Мастърхак
Всеки вторник зареждаме над 15 000 човека с идеи, стратегии и инструменти, още непознати за останалия свят.
Всеки път, когато го отворя, умът ми се взривява от идеи. - Станислав Стоянов
Без спам. Само най-полезните идеи, които носят пробив
Получавай най-полезното съдържание на имейла си
Безплатно е!
Всеки вторник зареждаме над 15 000 човека с идеи, стратегии и инструменти, още непознати за останалия свят.
Идеи, които носят пробив - директно на имейла ти
Всеки път, когато го отворя, умът ми се взривява от идеи. - Станислав Стоянов