Как да прикачите файл в Gmail поща направо от Box, Dropbox, SkyDrive, Facebook, Evernote…и други?

dropbox,instagram,evernote,gmail поща
Как да прикачите файл в Gmail поща направо от Box, Dropbox, SkyDrive, Facebook, Evernote...и други?

Безспорно, изпращането на файлове по електронната поща е една от най-популярните и често използвани функции в интернет.

Вероятно и Вие сте от хората, на които им се налага всеки ден да пишат десетки мейли с прикачени към тях файлове,? И ако разбира се сте и от милионите, които използват браузъра Chrome – следващите редове ще са от голяма полза за вас.

Използвайки за мейл услуга Gmail, благодарение на това, за което ще ви разкажа по-долу ще имате удобната възможност да прикачите към вашето съобщение и файлове съхранявани не само на десктопа ви или в Google Drive.

Ами ако важни документи, снимки или други файлове са съхранени в някоя друга от най-популярните облачни услуги?

В този случай на помощ идва разширението за Google Chrome – Cloudy

И така, искате ли следващия път, когато трябва да прикачите файл от Dropbox например, в мейла, който пишете да става супер бързо – директно в пощата ви базирана на Gmail?

Четете нататък…

Благодарение на разширението за Chrome – Cloudy, вие ще получите възможността бързо и лесно да изпратите ваши файлове, съхранени в най-популярните облачни услуги, които почти всеки от нас използва, а именно Dropbox, Facebook, Flickr, Instagram, Box, Picasa, Evernote и други – без да напускате пощата си в Gmail!

След като инсталирате разширението, в лентата при останалите, които вече са налични в браузъра горе вдясно, ще се появи нова иконка под формата на облаче.

2013-02-21_12h18_47

Кликвайки върху нея ще отидете в менюто с настройките.

Там ще намерите две колони с възможности, от които да избирате всички облачни услуги, които да използвате. Лявата колона показва услугите, с които разполагате, а дясната – тези, които сте избрали да ползвате.

За да направите една услуга активна, от лявото поле просто я хванете с мишката и я провлачете до дясното, както и обратното също е възможно.

Като инсталирате тази супер полезна добавка за Chrome, веднага след като отворите пощата си в Gmail и изберете червения бутон Compose за създаване на ново писмо.

cloudy

В отворилия се прозорец ще видите долу, в непосредствена близост до стандартния бутон за прикачване на файл, иконката облак, чрез която да работите с тази услуга.

Това ще Ви позволи да прикачите файл от активираните от вас облачни уеб сайтове, но и не само от тях – определено има и други, добри възможности.

Освен файлове и снимки от Facebook, Instagram и т.н., ще може да качвате файлове и от ФТП сървър, както и да записвате директно видео послание или снимка с камерата си, които разбира се веднага да изпратите.

Просто кликнете върху въпросната иконка облак, изберете желаната услуга и ако влизате за първи път по този начин от пощата си, тя ще иска разрешение за ползване.

Дайте достъп и изберете файловете, които искате да пратите – това е!

sdd

И така, ако използвате няколко различни облачни уеб услуги за съхранение на файлове различни от Google Drive и често ви се налага да прибягвате до тях в своята мейл кореспонденция,

…Cloudy е помощник, който ще ви спести време и безспорно ще ви осигури удобство.

Така ще се премахне необходимостта първо да свалите файла си от dropbox например на компютъра, след което отново да го прикачвате обратно в Gmail.

Искрено се надявам, че усетихте огромната мощ и полезност на този инструмент….

Инсталирайте Cloudy на вашия Chrome

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак

Влез в клуба c голяма oтcтъпĸa и oгpoмни подаръци: 3 мeceцa FRЕЕ
+ най-полезната книга FREE

Еднократна оферта
Последни бройки
Влез в клуба с голяма отстъпка и подаръци: