Най-добрите практики в Pinterest: 10 съвета как да оптимизирате вашият профил [Инфографика]

От тази инфографика ще разберете: как организирането на вашите дъски, ре-пинването и добавянето на ключови думи може да превърне част от потребителите на Pinterest във ваши последователи и още…

Като повечето социални мрежи и Pinterest е забавен начин за свързване на брандовете с техните клиенти или просто читатели в онлайн комуникация.

Дори повече от това, дъската с пиновете може да допринесе директно за развитието на онлайн присъствието на дадена фирма, блог и т.н.

Та готови ли сте да използвате Pinterest, за да привлечете повече трафик към вашия сайт или блог?

Предлагам Ви една страхотна инфографика от Zog Digital, която ни оферира 10 от най-добрите практики и съвети, които ще ви помогнат да привлечете още повече онлайн погледи към вашата работа и присъствие в уеб чрез Pinterest.

Ето и накратко някои от основните съвети преди да преминете към графичната им част:

  • План:

Изграждането на стратегия за съдържание, която се съсредоточава около начина на живот на вашите клиенти или посетители.

Пинване на изображения свързани с интересите и стремежите на вашите потребители, а не само на вашите продукти.

  • Поставяне на цели:

Знаете, че всичко, което може да се измери, може и да се подобри. В този ред на мисли е добре да имате ясни цели за вашият профил в Pinterest.

Да сте наясно с това дали искате да увеличите популярността на марката си, да докарате по-висок трафик към сайта си и т.н. Също така е важно да определите как ще следите резултатите си.

  • Актуалност:

Поддържане на вашия бранд в крак с популярните и моментни разговори и дискусии, за да сте актуални.

  • Оптимизиране:

Добавяне на ключови думи към описанията на вашите пинове и заглавията на дъските, за да подпомогнете вашата профилна страница в Pinterest да бъде лесно откриваема чрез търсенето в социалната мрежа.

  • Обвързване:

Ре-пинването, както и да оставяте коментари по пиновете на вашите последователи е страхотен вариант.

Всеки човек обича да му се обръща внимание и да се чувства значим и интересен. Направете така, че взаимодействието в Pinterest да е двупосочно, да се получи като диалог….

Искате още…, хвърлете един поглед към инфографиката отдолу:

/Натисни тук за много по-голям размер./

Ако искате още добри съвети за това как да подобрите профила си в Pinterest, така че да стане по-атрактивен, вижте и заглавията ни:

Хареса ли ви тази инфографика? Може да я споделите директно във вашия Twitter от този линк, да разгледате профила ни в Pinterest и да ни следвате там или просто да използвате останалите социални бутони. Благодаря Ви!

  •  
  •  
  •  

🔘 За Нас

🔘 За Реклама


🔘 Общи условия

🔘 Права за ползване

🔘 Privacy Policy

🔘 Cookies

🔘 Решаване на спорове


LIFEHACK е медия за бизнес и личностно развитие, в която се публикува качествено съдържание по теми като дигитален маркетинг, онлайн бизнес, лидерство, предприемачество, мениджмънт, психология и продуктивност.


Facebook

📩 office@lifehack.bg

>
 

Най-голямото намаление за годината! Вземи 50% отстъпка за най-желания абонамент научи повече