Брандирайте вашият Pinterest профил с един простичък, но доста ефектен трик

Pinterest

Този трик към момента не е актуален заради новите профили в Pinterest, но пък съм Ви подготвил съвсем работещ такъв плюс видео обяснение от мен. Вижте го от статията Брандирайте Pinterest профила си с един простичък, но симпатичен трик [UPDATED]

Накъдето и да погледне човек тези дни в интернет пространството, навсякъде изниква името на най-популярната в момента социална мрежа Pinterest. И това е съвсем нормално, защото в момента това е хитът на пазара…както се казва.

Отваряш Facebook профила си, стената пълна с пин-чета, отваряш RSS четеца си – пълен със статии от рода „Как да си докараш трафик чрез Pinterest“, „Как да правиш маркетинг чрез Pinterest“, “Как да правиш бизнес там“ и т.н.

В това няма нищо лошо, не ме разбирайте погрешно. Просто става малко досадно. Но след тези мои думи може би ще се запитате: Ами ти? Защо сега също правиш статия по темата след като се дразниш?

Веднага отговарям: Правя я, защото попаднах на доста интересен и доста лесен за осъществяване трик от сайта mashable.com, който също напоследък не спира с новините около тази здраво избухваща социална мрежа.

Трик, който не мога да се сдържа да не споделя с вас.

Правя я, защото при мен това, което следва да научите по-надолу се получи доста добре и смятам, че урокът в тази статия ще направи доста ефектна и вашата стена с дъските ви в Pinterest – особено ако имате нещо за рекламиране като марка, сайт, бизнес или всичко накуп.

Е, нека сега да ви покажа как да хакнете дъската си в Pinterest

[sws_divider_line]

Pinterest

Първото нещо, което ще ни е необходимо е приложение, което да нареже снимката ни на 9 равни, квадратни части.

Инструментът, който ще свърши тази работа бързо, лесно и безплатно и който ще използваме тук, се нарича PicSlice.

Но преди това изберете си главното изображение, което ще се показва на цялата стена. То трябва също да е квадратно /в моя случай това е логото на сайта/.

Ако сте си харесали снимка, но тя не е с квадратна форма, може да използвате онлайн приложението Pixlr, което е безплатен, експресен фото редактор с доста полезни инструменти, включително този, който ни трябва и да си нарежете изображението.

Хубавото е, че с него може директно в браузъра още докато четете тази статия да свършите работата по оформянето на желаната снимка в правилна квадратна форма.

След като оразмерите снимката и я изрежете /тя може и да си е квадрат, който няма нужда от подрязване/, отидете в споменатия по-горе инструмент PicSlice.

Pinterest

Това е безплатна услуга, която ще нареже вашата снимка на 9 равни части, точно колкото ни трябват за целите на този Pinterest трик.

И все пак ако сте Photoshop нинджа, може да разрежете снимката си на 9 равни части, използвайки инструмента Slice tool, но за целите на този урок аз лично предпочитам по-горе споменатия безплатен инструмент, който ще направи това автоматично.

И така, да кажем, че сте лаик и нищо не разбирате от Фотошоп и решавате да използвате PicSlice. След като го отворите остава да качите избраното от вас изображение в него.

Избирате бутона Choose File/или както е при мен “Разглеждане”/, след което намирате снимката от вашия десктоп и накрая натискате бутона Upload, като изображението ще се качи в приложението.

От там избирате опцията Slice picture, намираща се точно над каченото от вас изображение, както се вижда на снимката отдолу.

Pinterest

Въвеждате и в двете полетата цифрата 3 за вертикално и хоризонтално нарязване на кутийки и избирате бутона Generate.

В края на работата ви с тази уеб услуга за нарязване на снимки остана да съхраните получeния резултат.

След като нарежете основната си снимка на 9 равни парчета ще можете да съхраните всяко едно от тях запазвайки го по отделно на компютъра си или може да изберете опцията да ги изтеглите всичките в един ZIP архив, както направих аз.

Pinterest

Всеки от деветте файла ще бъде автоматично номериран с нещо от рода на 1-xsxc6CSE9N.

Да преминем към хакването на рекламната ни дъска в Pinterest

[sws_divider_line]

Преди да продължим с хакването на самата дъска и с настройване на ефектното изображение, чрез което ще брандираме вашия профил, искам да ви кажа нещо важно за този урок.

В дъската, в която ще поставим тези 9 малки части от снимката, която нарязахме не бива да поставяте други изображения, тъй като ще се наруши целостта на основната картинка, която ще настроим така ефектно да ви представя.

Тоест това е дъска, предназначена само за реклама на вашата марка и не трябва да пин-вате в нея други изображения освен тези, които ще са част от стената.

Когато я създадете, тя ще се нареди на последно място, но за да се вижда първа, най-отпред на профила ви, точно до снимката ви както е при мен, просто натиснете бутона за ре-аранжиране на дъските и я поставете на първо място.

И така, отидете в Pinterest и създайте нова дъска чрез бутона Add. След това в новото табло трябва да качите нарязаните 9 малки изображения, които подготвихме по-рано.

Pinterest

Горе от менюто на вашия профил в Pinterest изберете отново Add, след което кликнете на Upload a Pin, за да качите снимките на вашата рекламна дъска.

Pinterest

Много от вас може би вече си задават съвсем логично въпроса „Как да подредим снимките?“, тоест в какъв ред да ги качим.

Ето го и отговора: избирате бутона „Choose File“ или „Разглеждане“ както е при мен и започвате да качвате снимките отзад напред.

Pinterest

Тоест, започвате от снимка номер 9 и завършвате със снимка номер 1, за да се получи правилната комбинация и да се образува главната голяма снимка, която да ви презентира.

Pinterest

Ето и нашата нова рекламна дъска…

[sws_divider_line]

И така, накрая трябва да имате чисто нова дъска с 9 малки изображения, които да образуват завършен монтаж от красотата на вашия профил и марка.

Това е цялата работа по създаването на нашата дъска, която се надяваме по-успешно да представя профила ни в Pinterest.

Pinterest

Може би малко по-подробно описах този наистина елементарен, но доста ефектен трик за Pinterest, но има хора, които не са толкова в час с компютрите и интернет и затова останалите моля да ми простят обстоятелственото обяснение.

Не забравяйте да пуснете по един линк към профилите на вашия Pinterest, за да видим при вас как се е получило. Ще очакваме да ни покажете какво точно сте създали…

Ако все още нямате профил в Pinterest или го използвате от съвсем скоро препоръчвам ви да погледнете подробното ръководство, наречено: Новата мода Pinterest: Всичко, което трябва да знаете за него, описващо в детайли настройките и начина на употреба на тази социална мрежа.

За най-нетърпеливите

Още не сте се регистрирали в Pinterest? Не ви се чака? Ако е така, не се колебайте да си оставите мейла в полето за коментари на Facebook тук под статията/само там/, за да ви изпратя покана и веднага да станете част от това страхотно място.

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак

Влез в клуба c голяма oтcтъпĸa и oгpoмни подаръци: 3 мeceцa FRЕЕ
+ най-полезната книга FREE

Еднократна оферта
Последни бройки
Влез в клуба с голяма отстъпка и подаръци: