Новите бизнес профили в Pinterest – всичко, което трябва да знаете за тях!

Pinterest,бизнес профили

Имате ли вече Pinterest акаунт, който искате да превърнете в бизнес профил? Убедени ли сте, че трябва да си направите такъв за вашата дейност? Искате ли да знаете какви са новите условия на услугата специално за бизнеса? Знаете ли за новите ресурси, които ни предлагат?

Е, имаме страхотна статия за вас в отговор на тези въпроси!

Четете надолу и научете всичко, че дори и повече – вие малки пининг маниаци…

Както вече може би сте забелязали и вероятно леко сте се раздразнили от заливащата стената ви във facebook новина за последната новост в Pinterest, а именно пускането на т.нар. бизнес профили!

Да, вече можем да разполагаме и с бизнес акаунт в Pinterest, чрез който да прмотираме фирмата и дейността си! И в тази връзка въпрос на време е тази социална платформа да спре да бъде напълно безплатен маркетингов инструмент.

Съвсем наскоро в своя блог, от Pinterest анонсираха, че с новите бизнес профили освен, че ще позволят на компаниите да разполагат със свое място, различно от личните такива,

…но също така и ще създават специфични условия за ползване /Terms of service/, напълно отделна функция от нормалните акаунти на хората като мен например.

Така че вече има два комплекта условия за ползване – такива за хора и такива за бизнес акаунти, но затова по-надолу в статията!

Като повод за пускането на новите бизнес профили, от Pinterest изтъкват като причина доставянето на още по-качествено, целенасочено съдържание от бизнес общността към потребителите. От щаба им казват още:

Хиляди фирми са станали част от нашата общност, доставяйки в нейните рамки страхотни идеи, съдържание и вдъхновение за хората. И дали се промотират красиви дрехи, вкусна храна и рецепти, споделянето на очарователни колекции или продукти на Amazon, много от нас ще бъдат все по инспирирани от връзката между Pinterest и бизнеса. Ние искаме да помогнем на повече фирми, присъстващи в Pinterest да направят още по-лесно пинването и промотирането на продукти от техните сайтове в социалната мрежа. Днес ние правим първата стъпка към тази наша цел с някои безплатни инструменти и ресурси като тези нови бизнес профили.

Преди да продължим: За новобранците в Pinterest, препоръчвам Ви да разгледате подробното ръководство, което направихме за него като кликнете на този адрес!

вижте lifehack.bg в pinterest

Как да превърнем нашия личен акаунт в бизнес такъв? Или как да настроим бизнес профил в Pinterest от нулата?

[sws_divider_line]

бизнес профил в pinterest

Преди да навлезем дълбоко в настройването на Pinterest бизнес акаунтите, важно е да отбележим, че те няма да изглежда много по-различно от личните такива – поне естетически!

Така, че обръщайки личния си профил в бизнес такъв няма да ви отнеме часове допълнителна работа – може да го направите само за няколко секунди.

Ако създавате профил в социалката за първи път, очевидно ще трябва да вложите малко повече време в създаването на дъски и вкарването на изображения, но реалната настройка на профила ви ще ви отнеме много кратък период от време.

И така, може би вече се запитахте: ако бизнес профилите не изглеждат по-различен начин от личните акаунти, защо тогава да си създаваме такъв?

По няколко причини…

Първо, създаването на място за бизнеса в тази социална мрежа е съчетано с наличието на обучителни ресурси, които Pinterest е създал специално, за да помогне на фирмите да успеят в своята мрежа.

И ако искате да продължите да получавате този вид учебно съдържание от тях, ще трябва да се идентифицирате като бизнес!

Второ, тази отдаденост на бизнеса – пускане на акаунти специално за него, създаване на образователни материали и т.н. са сигнал, че Pinterest ще продължи да прави подобрения в начина, по който платформата работи в полза на брандовете.

профил на христо стоянов в pinterest
Така изглежда удостоверен бизнес профил в Pinterest – червеното тикче

Всичко това означава, че е много вероятно множество нови функции да се задават на хоризонта…

Е, няма ли да искате да имате достъп до подобни неща ако имате дейност, която се опитвате да популяризирате и в тази графична социална мрежа?

Да използвате например бутон “Купи сега” в случай, че решат да пуснат такъв, таргетирана реклама или бизнес анализи? Сигурен съм, че ако сте сериозна фирма с ясен поглед към онлайн пространството ще искате да се възползвате.

Но нали се сещате, че няма как да вземете всички тези благини от вашия личен профил, това е сигурно!

Надявам се, че схванахте различията между двата вида профили и причините, поради които трябва или не трябва да си създавате такъв, който да е бизнес ориентиран.

И така, сега нека да продължим с настройката на нашия бизнес профил в Pinterest

Да действаме: Как да преобразуваме нашия личен Pinterest акаунт в бизнес профил?

[sws_divider_line]

Наистина е много лесно! Ето всичко, което трябва да направите:

Стъпка 1: Отидете на адрес business.pinterest.com, и кликнете върху червения бутон с надпис – “Convert your existing account” /снимката отдолу/.

Pinterest,бизнес профили

Стъпка 2: Следва да изберем типа бизнес, с който се идентифицираме, да добавим име за контакт и мейл адрес – “Business Type”, “Contact Name”, “Email Address”.

Pinterest,бизнес профили

При избора на вида бизнес, в който сте, от Pinterest ви направляват кой е най-подходящия за вас като дават в скоби примери, точно до всеки тип дейност.

Също така имайте предвид, че в полето “Име за контакт“, може да бъде всеки и да изпишете каквото си поискате – не се показва публично! За вашия мейл адрес трябва да използвате този на компанията ви.

Стъпка 3: В същата страница от стъпка 2 попълнете следващата секция с име  “Profile Info”.

Pinterest,бизнес профили

Нищо от това няма нужда да се променя, освен ако не създавате за първи път акаунт в Pinterest или не искате да промените вече направеното от вас описание например.

Тази информация е публична и ще се показва във вашия профил и няма да се визуализира по-различно от до преди малко, когато профила ви беше още личен!

Стъпка 4: Все още сме на същата страница!

Превъртете до най-долу до секцията с име “Agreement” и ако желаете /в което се съмнявам/ прочетете условията за ползване, след което маркирайте отметката, че сте съгласни с тях.

Pinterest,бизнес профили

Веднъж след като сте приели условията на Pinterest, натиснете червения бутон най-отдолу с име “Convert Account“, което действие ще доведе до промяна на личния ви профил в бизнес акаунт!

Pinterest,бизнес профили

Това е, готови сте. Казах ви, че е много лесно!

Бележка: Ако за първи път създавате акаунт в Pinterest, стъпките ще са абсолютно същите. С единствената разлика, че в началото, вместо да изберете големия червен бутон с надпис Convert your existing account, ще натиснете линка с червен надпис “New to Pinterest? Join as a business.” /вижте снимката отдолу/. Разбира се полетата ще са празни, тъй като акаунта ще е чисто нов и ще се наложи да го попълните.

Pinterest,бизнес профили

След като сте готови с тази част, ще ви се отвори новия бизнес профил, където ще има имате възможност да разполагате с наличните ресурси, които ще ви помогнат да оптимизирате вашата дейност в Pinterest и евентуално да я подобрите.

Pinterest ще ви преведе през неща като уторизация на уеб сайта ви и ще ви покаже как да добавите бутони към него, които потребителите ви да използват, за да споделят съдържание от сайта ви директно в Pinterest.

Няколко думи за новите правила за ползване на бизнес профилите

[sws_divider_line]

Новите бизнес профили в pinterest идват заедно и с нови специфични условия и правила за ползване, както вече споменахме в началото на статията.

Може да се каже, че тези нови условия доказват, че с внедряването на бизнес акаунтите от социалката се увеличава и многократно значението на учебното съдържание от тяхна страна.

Pinterest,бизнес профили

От Pinterest не само ни предлагат бизнес ресурси, които да ползваме, за да си помогнем в това по-успешно да използваме платформата в нашата дейност, но също така и “превеждат” своите бизнес условия във версия, лесна за разбиране и лишена от сложен, правен жаргон.

Може да прочетете пълните условия за ползване от този адрес, а в следващите редове ще ви предложа два по-важни акцента от тях, които вероятно ще са ви интересни:

  • Съдържанието, което публикувате в Pinterest може да се използва и от други потребители.

Това означава, че те могат не само да го пинват, но също така и да го променят, да го възпроизвеждат, да го показват, да го разпространяват и каквото друго се сетят в рамките на Pinterest.

Ако започнат да правят нещо нередно с него извън рамките на социалната мрежа, това няма да е част от правилата. И в случая Pinterest няма да има нищо общо с това.

  • Pinterest очаква от вас, че съдържанието, което публикувате от трети страни, създателите на което няма да нарушават никакви закони или права на други лица.

Новите Pinterest ресурси и инструменти за бизнеса!

[sws_divider_line]

Наред с всичко останало, от Pinterest пуснаха някои инструменти, които си струва да пробвате, а и те от ствоя страна ще ви помогнат да подобрите представянето си в социалката.

В следващите редове ще ви покажа какво може да използвате, за да ускорите ефекта от присъствието си в Pinterest.

  • Pinterest Case Studies

Един от много добрите опции, от които трябва да се възползвате са казусите, отличаващи няколко фирми, вършещи страхотна работа в Pinterest – бизнеси, които успяват да се покажат там по един уникален начин.

Може да намерите тези вдъхновяващи примери, от които да взаимствате идеи и във вашия бизнес като посетите business.pinterest.com и превъртите страницата надолу с мишката.

Както може да видите, Pinterest разполага с казуси от пет различни организации:

Pinterest,бизнес профили

Когато кликнете върху някои от дадените казуси, характеристиките на това, което конкретната фирма прави най-добре, нейните цели – ще се появят вляво.

В примера на Jetsetter, например се говори за това как по най-добрия начин да:

  • ангажирате публиката,
  • насърчаването към проучването на сайта,
  • използвате групови дъски

Бих искал да ви насърча да проверите и подробно да разгледате всички казуси, за да научите колкото се може повече за това как по най-добрия начин да използвате Pinterest по примера на няколкото фирми с успешно присъствие там.

Потопете се дълбоко в тези казуси, които са достатъчно добри, за да се възползвате от техния пример!

Pinterest,бизнес профили

Най-добри практики в Pinterest

От Pinterest са създали една друга секция в страницата business.pinterest.com, наречена “Какво работи.”, в която е показано какво работи за бизнеса, който се представя в тази социална мрежа.

Тази секция обхваща четири раздела:

  • Разкажете вашата фирмена история,
  • Изградете ваша собствена общност в Pinterest,
  • Как да изпратите трафик към вашия уеб сайт,
  • Как да анализирате вашето присъствие в Pinterest, за да го подобрите

Силно препоръчвам да проверите раздела за изграждане на общност в социалката, която ще ви помогне да получите силна и сплотена мини армия от последователи.

Разбира се и раздела за това как да изпратите трафик към уеб сайта ви е особено полезна, защото в крайна сметка това е една от основните цели на бизнеса в тази платформа.

Там ще научите как с помощта на някои технически инструменти, като Pin бутон за сайта ви и други ще направите вашето съдържание по-лесно за споделяне!

Бутони и Widgets

Говорейки за “технически инструменти“, последната част от ресурсите в бизнес профилите на Pinterest е за това как да вградите бутони и widget-ти, за да подобрите връзката между pinterest и сайта ви.

Тези ресурси също може да намерите най-отдолу в страницата на адреса business.pinterest.com, където ще научите как да добавите Pin бутон в сайта си, бутон, чрез който да ви следват вашите последователи или т.нар. Pinterest follow бутон, както и два варианта на джаджи /widgets/ за вашите дъски.

Pinterest,бизнес профили

 

Доколкото знам, профилните уиджети и тези за дъски са нова функция!

Първите ще ви дадат възможност да вградите код във вашия сайт, който ще показва 30-те най-нови пинове, а вторите също ще ви дадат код, който да вградите, но който този път ще показва 30-те последни ваши пинове от конкретна дъска.

Независимо дали сте нов или опитен пинаджия, прекарайте известно време из дебрите на образователните ресурси, които ни се предосатвят напълно безплатно в новите pinterest бизнес профили.

И разбира се сменете си личния профил с бизнес ориентиран ако използвате тази графична социална мрежа да популяризирате сайта си, бизнеса си, личността си – направете го още днес!

Още полезни материали и инструменти по темата:

[sws_divider_line]

Това беше всичко най-важно, което трябва да знаете за бизнес профилите в Pinterest.

Надявам се да сте имали волята и желанието да прочетете всичко и да се възползвате от информацията и ресурсите, които така любезно ни се предоставят, за да продължаваме успешно да развиваме и популяризираме дейността си в интернет чрез Pinterest.

Е, ще се възползвате ли от новите бизнес възможности на тази социална мрежа?

следвайте Христо в pinterest

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак
Отстъпки и подаръци за над 450 лв с годишен абонамент за Мастърхак 
ЕДНОКРАТНА ОФЕРТА
4.8 / 5 от 2000+ човека
ПОСЛЕДНИ БРОЙКИ

Отстъпки и подаръци
за над 450 лв с годишен абонамент за Мастърхак

ЕДНОКРАТНА ОФЕРТА