Top 5 отлични E-Commerce плъгини за WordPress-безплатно!

e-commerce,безплатно,wordpress,плъгини

Интернет все повече навлиза в нашия живот и става неизменна част от него, поне това е така за всички нас, активните хора.

В тази връзка да се направи онлайн магазин стана изключително лесно и всеки от нас може да го направи без да има каквито и да е познания в програмирането и правенето на сайтове.

Достатъчно е само да си инсталирате обичаната от мен wordpress платформа и да я снабдите с някой от страхотните плъгини за онлайн търговия.

Всичко става изключително лесно и достъпно за всеки, решил да навлезе в дебрите на е-търговията и да стигне по още един креативен начин до своите потенциални потребители.

Може би сте чували за стотиците добавки разработени за wordpress и се чудите, коя точно да използвате. Ако сте объркани на кой точно инструмент да се спрете за да развиете вашия онлайн бизнес и за да ви помогнем да продавате още по лесно вашите продукти, в тази статия ви предлагам топ 5 на най-добрите e-commerce плъгини за wordpress:

1. Ecwid

[sws_divider_line]

ecwid

Ecwid e безплатен плъгин за WordPress. Това е пълна и завършена шопинг, e-commerce система, която е изключително лесна за интсталиране и още по-лесна за поддържане.

Има достатъчно опции, за да направите продуктите ви да изглеждат и да се представят на вашият сайт както намерите за най-добре и по възможно най-атрактивния начин.

Вижте и галерията от сайта на плъгина с демонстрация на демо сайтове, където можете да видите как характеристиките на този инструмент оживяват.

Но както и повечето неща в живота, колкото и да е добър, все пак плъгина има и  някои отрицателни страни.Ecwid използва  Ajax  за почти всичко, така че SEO оптимизацията ще бъде леко засегната и потребителите, които нямат  включен JavaScript няма да могат да използват сайта базиран на този плъгин.

Но не позволявайте това да ви спре тъй като по това вече се работи и има три решения на сайта на добавката, които могат да ви помогнат от СЕО гледна точка, които можете да видите тук, така че това не може да се нарече някакъв съществен минус!

2. eShop

[sws_divider_line]

eshop

eShop е друга пълна e-commerce система за WordPress. Тя също е безплатна и напълно функционална шопинг e-карта за вашия онлайн магазин.

Админ панела за настройки на плъгина е изключително прост за работа и използване, а добавянето на продукти, описанието на продукти и проверката на статуса на поръчките няма как да бъде по лесен.

eshop_admin

Цялата система има възможност за много добра персонална найстройка от потребителя, за да направите продуктите ви да изглеждат страхотно.

Worm Sign T-Shirts и A La Modern са два онлайн магазина, от които можете да проверите и да видите как работи този страхотен плъгин и как може да изглежда след персонализация от страна на потребителя.

worm_signa_la_modern

3. WP e-commerce

[sws_divider_line]

wp_ecommerce

Това е друго безплатно решения, което може да използвате във вашия онлайн бизнес ако сайтът ви е базиран на WordPress.

WP e-commerce е едно от най-използваните плъгини за е-търговия в интернет пространството и има много повече функции и възможности от eShop и ако е-магазина ви ще е малко по претенциозен използвайте именно този плъгин.

Тази добавка заслужава да се нарече изключително, wordpress базирано e-commerce решение . Някои много комплексни, сложни и стабилни сайтове го използват, което е още една гаранция за неговата добра работа.

Например  IconDock и City Surf използват този инструмент, за да правят своя бизнес, и се справят доста добре бих казал.

icondock

city_surf

С WP e-commerce,можете да приемате ръчни плащания, плащания чрез PayPal Payments Standard, PayPal Payments Pro, PayPal Express Checkout, Google Checkout и Chronopay.

Има също и златна версия на шопинг картата, която ви дава още повече функции и възможности, както и допълнителни начини за плащане.

Единствения недостатък е принтирането на фактури. Има опция за настройка на фактурата, но все още можете да я видите и принтирате само чрез браузъра, което в крайна сметка не е чак такава болка за умиране.

4. Shopp

[sws_divider_line]

shopp

Shopp е отличен, и почти съвършен плъгин за е-търговия разработен за WordPress, но тук това съвършенство обаче си има и цена и тя започва от $55.

За тази цена можеш да си купиш сингъл лиценз за софтуера, и тогава ще можеш и да си вземеш и екстра плъгини като различни допълнителни методи за разплащане, различни модули за доставка до клиентите и приоритетна поддръжка от сайта производител.

Може би щом видите че е платен плъгинът, ще го избегнете и ще се насочите към безплатните версии. Може и да сбъркате може и да не сбъркате, но според мен 55 долара за стартирането на бизнес и за изключително добра система, която ще обработва поръчките и плащанията са просто меко казано нищо и никакви пари за всички тези важни функции, които ще протичат във вашия е-магазин.

Само за читателите на lifehack.bg-ПОДАРЪК ОТ НАС:

Изтеглете този платен плъгин абсолютно БЕЗПЛАТНО

DOWNLOAD Shopp_v1.0.17-пълна версия

Плъгинът е изключително лесен за инсталиране и използване, притежава страхотен изчистен интерфейс, с какъвто не се отличават безплатните версии.

Подръжката от сайта е много добра, има също и голям обем документация, която също ще ви напътства в настройването на модула, има също така и форум където се обсъждат различните проблеми свързани с него в официалния сайт.

Препоръчвам ви да разгледате портфолиото на официалния сайт на плъгина с различни сайтове, които го използват, а също така разгледайте и тези два страхотни сайта търгуващи и правещи бизнес чрез този инструмент Soigneur и Gourmet Candle Co.

soigneur

gourmet_candle_company

При тестването на този плъгин не е открит никакъв съществен недостатък, който да си заслужава да се споделя.

5. PHPurchase

[sws_divider_line]

phppurchase

PHPurchase е друг платен плъгин струващ $49 за стандартна версия и $99 за професионална. Подобно на Shopp, изглежда по качествен и по лесен за употреба от безплатните си колеги.

Още една изненада от нас-тук, от нашия скромен сайт можете да го изтеглите абсолютно безплатно без да плащате нито цент!!!

DOWNLOAD wp_phpurchase_2.1.2-пълната версия

Той има подобни характеристики на изброените си алтернативи по горе, но приема и няколко допълнителни плащания включващи PayPal Website Payments Standard, PayPal Website Payments Professional, PayPal Express Checkout, eProcessing Network, Chase Paymentech, Quantum Gateway и Authorize.net.

Системата се отличава със страхотни възможности за персонализиране и сайтовете WeGraphics and Hydrapak са два чудесни примера как и вие можете да направите сайта си да изглежда страхотно след като използвате страхотните възможности на този плъгин за онлайн пазаруване.

Като цяло това е един много добър плъгин за е-търговия и много подходящ инструмент, който ще направи бизнеса ви малко по-лесен.

При тестването не е открит някакъв проблем, но естествено сигурно има и някой и друг бъг, просто може ние да не сме го открили!

wegraphics

hydrapak

В заключение

[sws_divider_line]

Избирането на подходящо e-commerce решение зависи от това, колко пари искате да изкарате и да спестите /разбирасе ако изкарате, е-търговията никак не е лесна и проста работа/, от какво се нуждае вашият онлайн бизнес, от какви решения има нужда, за да работи нормално и с колко знания разполагате в стартирането, развитието и персонализирането на е-магазини.

Всички тези решения, които изброихме по горе са страхотни за малки и средни проекти, подходящи са за един не толкова голям набор от различни типове продукти и услуги, но много е вероятно да не са никак подходящи за голям онлайн магазин предлагащ хиляди продукти на своите страници.

За този вид големи проекти е по добре да се огледате за други решения и платформи като Magneto, Zen Cart, или Shopify.

Но ако вече разбирате от WordPress и знаете как да го използвате,и вашите нужди не са като тези на Amazon.com примерно, и искате бизнесът ви да се интегрира добре с вашето съдържание на блог например-използвайте e-commerce плъгините за WordPress, които подробно разгледахме.

Бонус:

[sws_divider_line]

3 безплатни теми за WordPress, предназначени за онлайн магазин, които можете да изтеглите веднага:

1. AppCloud

appcloud-banner

Характеристики:

 • – Чисти и професионален външен вид
 • – Интегрирана подръжка на плъгина WP E-commerce
 • – Javascript слайдшоу
 • – Продукти на фокус
 • – Най сваляни
 • – Най-продавани
 • – Форма за контакт
 • – Валиден CSS и XHTML
 • – Добавен плъгин за  регистрация
 • – Преглед на продукти по категории
 • – Продуктово търсене
 • – Widget лента и други

Изтегли

2. Dangdoot

dangdoot-badge

Както и предната безплатна тема, DangDoot идва с много възможности които ще опростят живота ви. Дори и да нямате никакъв опит с WordPress, няма проблем. Потребителският и  панел на темата е толкова лесен за използване, че дори можете да отворите онлайн магазина за няколко минути след изтеглянето на темата. Особено като се има предвид и страхотните плъгини изброени по горе в статията-означава че имате на разположение почти всичко необходимо от техническа гледна точка!

e-commerce,безплатно,wordpress,плъгини

Характеристики:
– Изчистен, опростен, страхотен външен вид
– WP e-commerce интеграция
– Javascript слайсшоу
– Thumbnail изображения за категориите продукти
– Показване на настоящи албуми
– Бъщеди продукти или т.нар Featured Products
– Показване на най-продаваните
– Валиден CSS и XHTML
– ИЗглед на продуктите по категории
– Продуктово търсене в сайта
– Widget сайдбар
– Няколко места за Ad реклами
– Блог

3. Kelontong

kelontong

Това според създателите на тази тема е начин да имате красив онлайн магазин, който наистина продава. Валидизирана за всички известни браузъри и съвместима с тях, тази тема дава пълен контрол върху персонализацията на всяка нейна част.

Kelontong-preview

Характеристики:
– Естествено изчистен и професионален външен вид
– Интеграция с WP e-commerce
– Javascript слайдшоу
– Очакван бъдещ продукт на заглавната страница
– Вградена контактна форма
– Валиден CSS и XHTML
– Вграден плъгин за регистриране на потребители
– Организиране на продуктите по категория
– Продуктово търсене в сайата
– Widget сайдбар
– Блог

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак

Влез в клуба c голяма oтcтъпĸa и oгpoмни подаръци: 3 мeceцa FRЕЕ
+ най-полезната книга FREE

Еднократна оферта
Последни бройки
Влез в клуба с голяма отстъпка и подаръци: