По-атрактивен Pinterest профил с един простичък, но симпатичен трик

Съвсем нов, горещ Pinterest трик за повече видимост на профила ви: днес забелязах, че вече можем да зададем конкретен образ за покритие на всяка една дъска в профилите ни в Pinterest:

За да зададете корица за дъската, която искате да има по голяма видимост, просто отворете профила си там и с мишката преминете над по голямото изображение на дъската.

Ще забележите да ви се появява надпис Edit Board Cover.

След като го натиснете ще имате възможност да прелистите из между всички изображения, които сте пин-вали в съответната дъска и да изберете едно, което ще бъде корицата на тази дъска.

Нагласете го така, че да пасва на предвиденото място за корица и натиснете бутона Set Cover.

Така избраното изображение ще бъде винаги видимо и ще бъде емблема на съответната дъска, а няма да се променя всеки път с последната снимка, която сте добавили в нея.

И така, разбира се трика по-долу все още е актуален и ще добави още по-голяма атрактивност на профила ви. С по-горното обновление на социалката просто се улеснява една от стъпките, които следват….

Ако сте от редовните ни читатели вече сигурно сте разбрали, че този трик, за който ви разказах преди време в статията  Брандирайте вашият Pinterest профил с един простичък, но доста ефектен трик вече не може да бъде използван.

Но на мен хич не ми допада да имам не-актуални статии въпреки непрекъснатите промени в социалките, на които вече трудно успяваме да смогнем – едно си отива друго идва и това нон стоп.

И точно затова сега ще ви покажа как след последните промени в Pinterest и наличието на профилни страници, отново ще можете доста бързо да си спретнете малко по-добро представяне на вашите интереси, бизнес или хоби, които поствате там.

Единственото, което ви трябва за целта е софтуера за обработка на изображения Фотошоп /има го във всички  торенти/, два PSD файла направени лично от мен с подходящите размери и солидна доза въображение!

Но нека първа да видим видеото към урока, което направих за целта /продължителност само 5 минути/:

Видео представяне на целия трик: вижте как се прави!

В линковете по-долу ще можете да си изтеглите напълно готови въпросните файлове, чрез които да заместите вашите си изображения и така да си направите брандирането точно според вашата си марка или личност!

Изтегли: PSD файл с голямо изображение

Изтегли: PSD файл с малките, 4 изображения

Сигурен съм, че доста от вас ще пожелаят да направят ефект, който да се разполага на цялата площ на дъската, а не както съм го направил в моя профил.

Точно затова за тях съм подготвил и PSD файл, който представлява цялостното изображение на въпросната дъска с обединени голяма и малка снимка така, че да можете да използвате абсолютно цялата площ!

Изтегли: PSD файл с изображението на цялата дъска

Стъпките накратко

 1. Първо гледайте видеото, за да ви е по лесно!
 2. Теглите файловете от линковете отгоре
 3. Отваряте ги с Фотошоп
 4. Тази стъпка е изцяло за вас – оформяте ги както решите, че искате
 5. Запазвате голямото изображение под формата на снимка
 6. Нарязвате малката картинка на 4 равни части /вижте видеото/
 7. Създавате си нова дъска, която ще стои в началото на профила ви в Pinterest
 8. Качвате първо малките изображения в дъската-  качете ги отзад напред
 9. На последно място качвате голямото изображение.
 10. Премествате борда в началото, за да стои като емблема на профила ви

В тази дъска, която ще показва вашата марка не трябва да качвате нищо друго повече или да ре-пинвате изображения там, тъй като ще се наруши целостта на търсения ефект!

Вижте ефекта нагледно в моят профил в Pinterest…

Надявам се да ви е било полезно всичко това и да си създадете наистина впечатляващо цялостно брандиране на личния ви профил в социалната мрежа Pinterest.

А аз се надявам да няма поне скоро повече промени, които да правят подобни статии след известно време безполезни.

Ще се радвам да споделите как се  е получило при вас, като постнете линк към профила си в коментарите под статията, а и ще съм ви признателен ако я подкрепите като я споделите във вашите социални мрежи, а защо не и в Pinterest!

А пък ако искате да знаете всичко за работата, настройките и възможностите на Pinterest, задължително прегледайте обширната статия:  Новата мода Pinterest: Всичко, което трябва да знаете за него!. А ако търсите професионален плъгин за тази социалка, който да вградите в wordpress сайта си вижте и Внимание: Съвсем нов и още пресен-професионален Pinterest плъгин за WordPress, от където ще можете да си го изтеглите напълно безплатно

 •  
 •  
 •  
 • Здравейте! Приветствам вашата инициатива и хъс!
  Моля за инфо, къде изчезнаха лайк бутоните за всеки ПИН?

 • 🔐 Вход за клуба

  📗 Библиотека

  🏆 ВИП зона

  🧰 ВИП Tools

  🔥 Facebook група

  🔴 За Реклама

  🦉 За Нас


  🔘 Общи условия

  🔘 Права за ползване

  🔘 Privacy Policy

  🔘 Cookies

  🔘 Решаване на спорове


  LIFEHACK е медия за бизнес и личностно развитие, в която се публикува качествено съдържание по теми като дигитален маркетинг, онлайн бизнес, лидерство, предприемачество, мениджмънт, психология и продуктивност.


  Facebook

  📩 office@lifehack.bg

  >
   

  -40% отстъпка за клуба | Практически ръководства, ресурси, секретна общност Научи повече →