ВЛЕЗ В КЛУБА
ВЛЕЗ В КЛУБА
wordpress

18 от най-добрите места за WordPress – твоят блог заслужава да бъде уникален!

Запази за после

Така, най накрая си решил да започнеш със свой собствен блог и да навлезеш в света на блогосферата със WordPress базиран сайт.

Инсталираш си го без проблем, слагаш си една хубава безплатна тема или пък вземаш една платена-безплатно от един скромен сайт като lifehack.bg, пишеш няколко статии.

И след няколко дена ти става адски скучен твоичкия ти сайт и хващаш гадния синдром наречен „Блогът ми изглежда като всички останали“ и започваш да търсиш варианти за някой креативен начин да направиш сайта си нещо по специално, нещо уникално.

Казвам го това, защото аз постоянно страдам от този синдром за съжаление. Все нещо не ми харесва и не мога да си намеря място от този факт!

И точно за това в тази статия ще ти помогна по пътя ти да направиш блогът си нещо уникално като ти покажа поне според мен 18 от най-добрите места, в които можеш да намериш WordPress уроци, хакове, теми и вдъхновение.

Сайтове, които ще отведат блога ти до нивото, което заслужава.

1. Yoast

Yoast

Сайтът Yoast е домът на блогъра и разработчик Joost dе Valk. Той има създадени над 20 плъгина за WordPress и редица други инструменти за уебмастъри и онлайн маркетинг.

Ако търсите плъгин за SEO или нещо с което да следите трафика в сайта си, Joost със сигурност има това от което имате нужда. Можете да намерите още доста страхотни плъгини от този уебмастър за вашия WordPress блог.

Ако смятате себе си за малко по напреднали в  правенето на сайтове чрез WordPress, ви предлагам да прочетете и неговото ръководство „Guide To Higher Rankings For Your Blog“. Със сигурност ще видите разлика в трафика си ако приложите само някои от съветите , които ви е показал в това ръководство-написано е много добре и се разбира лесно.

Аз лично използвам Breadcrumbs плъгина, като и самата ми тема е направена така че да е пригодена за него, което означава че и други разработчици му се доверяват и оценяват полезността на това което прави.

Освен това спазвам почти всичко, което е посочил като основа за един блог и съм доста доволен. Остава да го опитате и вие!

2. WPBeginner

WPBeginner

Начинаещ ли ст в WordPress? Може би сте използвал друга платформа за менажиране на вашето съдържание в уеб като Drupal или Joomla, а сега искате да опитате и за какво става дума в WordPress?

За хора като вас ще ви предложа перфектното място за начинаещи за тази система за управление на сайтове!

WPBeginner предлага съвети, плъгини, инструменти, ресурси и много интересни предложения за потребителите на WordPress.

Вижте секцията Tutorials/уроци/, която ще ви покаже доста ценни неща как да персонализирате блога си.

Предпочиташ да научиш WordPress на собствения си блог? Ако сте начинаещи и имате нужда от основна информация вижте ръководството „Beginners Guide“ и ще станете експерт преди да сте се усетили!

3. WPSwitch

WPSwitch

WPSwitch е нещо като място с едни от най-добрите Premium WordPress теми. С други думи ако търсите много добра тема със страхотен дизайн, хакове или уроци за WordPress-това е мястото което трябва да посетите.

В WPSwitch са съсредоточени теми/themes/ от най-известните дизайнери в света. Ако имате сериозно отношение към вашият нов сайт и искате да го направите един стойностен проект с професионален външен вид и тема, вие буквално не трябва да ходите никъде другаде, това е вашето място. Страхотен сайт!

4. WordPress Tavern

WordPress Tavern

WordPress Tavern е процъфтяваща общност насочена към всичко свързано с WordPress. На страниците на този сайт ще откриете ревюта, новини,скрийнкастове, гост публикации в блога от членове на общността, ресурси, уроци и още много други неща.Всяка седмица в подкастите се се дискутират горещи теми, може да ги следите.Много добър сайт!

5. WpRecipes

WpRecipes

WpRecipes е чудесно място да намерите бързи, точни и ясни рецепти за WordPress. Когато наистина се нуждаете от това малко парченце код, за да направите нещо определено, тези удобни и малки статии в сайта ще ви свършат чудесна работа.

Мисля че този сайт е за по напреднали потребители, тъй като много от рецептите с хакове и трикове изискват гмуркане в морето от код, което честно казано лично на мен все още ми е много много непознато.

Но ако при вас не е така, този сайт е чудесен избор за готови парчета код със много добри трикове. Има и форум към сайта, където можете да зададете въпрос и да получите помощ с някоя рецепта!

6. WordPress.tv

WordPress.tv

WordPress.tv-това е вашият чудесен визуален ресурс за всички неща свързани с WordPress. Има стотици видеоклипове от сорта на „Как да…“, покриващи солидна гама от теми, които ще ви помогнат да имате по-добър блог.

Ако сте пропуснали да гледате някой от WordCamp-ите, може да видите някои от ораторите там и техните лекции присъсствали на събитието.

7. WP Topics

WP Topics

WP Topics публикува фийдове с новини само от утвърдени сайтове за WP, които предоставят полезна и смислена информация и съдържание което често се обновява.

Тук ще намерите най-подходящите WordPress новини, полезни уроци и доста влиятелни мнения на гласове от вселената на WordPress-и всичко това концентрирано на едно място.

Този ресурс трябва да се види от всеки, който иска да бъде в течение с последните тенденции в WordPress

8. Weblog Tools Collection

Weblog Tools Collection

Ако някога сте използвали WordPress вероятно сте виждали новинарската емисия от този сайт да минава през администраторската страница на вашия блог.

Този сайт включва най-новите плъгини, теми и новини за WP.

Това е чудесен ресурс за начинаещи, тъй като получават актуална информация с нови теми и плъгини, които правят блогването и администрирането му много по лесно. Силно препоръчвам този сайт в арсенала ви от ресурси.

9. WordPress Hacks

WordPress Hacks

WP Hacks е място за обсъждане на всичко свързано с WordPress.

В допълнението към присъстващото голямо разнообразие от теми като преглед на различни плъгини, WordPress Hacks е създаден и с цел да осигури и информация и за най-новите хакове, новини, съвети, трикове и статии от рода на „как да…“ препоръки свързани с работата с различни трикове с програмен код! Страхотен сайт!

10. Hongkiat WordPress Category

Hongkiat WordPress Category

Ако сте някакъв вид Уеб гуру, в даден момент задължително трябва да посетите блога Hongkiat. При посещението на този страхотен блог за уеб дизайн е абсолютно задължително да предприемете и пътуване до категорията му за WordPress.

Hongkiat покрива широк спектър от теми свързани с направата на вдъхновяващ дизайн за вашия блог както и целия път по неговото хакване.

Ако сте фен на WordPress на всяко едно ниво, това определено е място на което ще искате да отидете. Лично на мен това ми е един от любимите сайтове-много вдъхновение, много WordPress, много дизайн…

11. Pro Blog Design

Pro Blog Design

Друг мой много любим сайт! В Pro Design Blog пишат за уеб дизайна и по специално за блог дизайна, кодиране и WordPress.

Темите в сайта обхващат доста технически неща, които трябва блогърите да знаят, така че да могат да получат най-доброто от техните блогове.

Заради името на тази статия задължително трябва да прегледате категорията му и за WordPress, тъй като там се предлагат множество хакове, най-добрите плъгини, които можете да ползвате, както и супер техники за дизайн, които можете да приложите и за вашия блог.

12. WPSeek

WPSeek

WordPress търсачка за разработчици и автори на теми свързани с дизайна на блога-това е всичко за което става въпрос в сайта WPSeek.com

В него можете да намерите всички видове откъси от код за WordPress /code snippets/използвайки търсачката в сайта. Това включва различни функции, шаблони и др.

Определено бих казал че това е място за по напреднали разработчици занимаващи се с WordPress.

13. WP Engineer

WP Engineer

В WP Engineer трима души, които обичат WordPress, ни показват различни начини да направим нашият WordPress базиран блог малко по-добър, по удобен, по гъвкав, по различен или накратко с една дума да го направим-страхотен.

Тук ще намерите някои много задълбочени съвети и трикове, с които наистина да изградите един добър блог. Някои от тях са много прости като за начинаещи, а други бъркат доста дълбоко  до мозъка на костите на WordPress и са за по напреднали.

14. Instantshift

Wordpress - instantShift

Убийствен сайт! Instantshift съдържа изключително много теми свързани с направата на един сайт! Тъй като не разбирам от код, най-много ми допадат дизайнерските вдъхновения в него.

И разбира се във връзка с тази статия задължително посетете и категорията свързана с WordPress.

В нея ще намерите много полезни трикове, уроци, красиви теми и хакове. Извън темата ви препоръчвам да го разгледате целия, страхотен ресурс предлагащ теми за още много различни неща свързани с направата на уеб сайт!

15. Blog Perfume

Blog Perfume

Както можете да видите и от описанието, което създателите на този сайт са си сложили, това е място, където са събрани най-добрите WordPress теми, плъгини и блог ресурси.

На страниците му наистина може да намерите изключително професионални материали за блогване от по високо ниво, което прави живота на собствениците на сайтове базирани на WordPress доста по лесен и най-важното, съдържа неща, които наистина ще ви откроят от останалите!

Къде можем да намерим вдъхновение за нашия WordPress дизайн?

16. We Love WP

We Love WP

17. WP Inspiration

WP Inspiration

18. WP Float

WP Float

Е в кой сайт отидохте и намерихте хакове, уроци и дизайнерско вдъхновение за вашия WordPress?

Ако имате любимо място за WordPress, но не го виждате тук, споделете го с нас, разкажете ни за него малко повече в коментарите по-долу! А ето и още едно страхотно място с може би най-добрите сайтове за wordpress в света!

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Inline Feedbacks
Виж всички

☎️ 0878 977 107

🔰 Стани член на клуба

👤 Вход / Профил

📗 Библиотека

🏆 ВИП зона

🌀 Поднови абонамент

==========

🔐 Секретна група

💻 Инструкция за групата

ℹ️ Инфо за клуба

📺 Обиколка на Мастърхак

🔄 Автоматичен абонамент

🎁 Подари абонамент

⭐️ Отзиви за клуба

🎯 За Реклама

🦉 За Нас


🔘 Общи условия

🔘 Права за ползване

🔘 Privacy Policy

🔘 Cookies

🔘 Решаване на спорове


LIFEHACK е медия за бизнес и личностно развитие, в която се публикува качествено съдържание по теми като дигитален маркетинг, онлайн бизнес, лидерство, предприемачество, мениджмънт, психология и продуктивност.


Facebook

📩 office@lifehack.bg

Научи как да постигаш повече 2 пъти по-бързо
100 специално подбрани принципа и инструмента
Научи как да постигаш повече 2 пъти по-бързо
100 специално подбрани принципа и инструмента
1. Въведи имейла си 2. Отвори пощата си 3. Потвърди абонамента си 4. Изтегли книгата
*Безплатно е
1. Въведи имейла си 2. Отвори пощата си 3. Потвърди абонамента си 4. Изтегли книгата

Възстанови паролата:

Вход за клуб
Мастърхак