9 от най-добрите инструменти в света за онлайн ефекти и редактиране на снимки

инструменти,снимки
Запази за после

Колкото и нещастни и разочаровани да има след затварянето на онлайн редактора за снимки Picnik на 19 април, в интернет пространството съществуват и други страхотни инструменти за работа с изображения и фотографии.

Смърта на популярния онлайн редактор Picnik вероятно предизвика огромно недоволство сред неговите фенове от решението на Google да затрие един от най-добрите си безплатни уеб инструменти в името на консолидацията на бизнеса.

И все пак не съжалявайте, защото в следващите редове ще ви предложа…

…няколко не отстъпващи по нищо варианта за онлайн редактиране на снимки и изображения, в резултат на което търсенето от ваша страна на алтернативи ще приключи веднъж завинаги!

Ще ви изброя няколко варианта на Picnik, които ще са на ваше разположение безплатно и ще са от особено голяма полза на тези от вас, които няма представа как се работи с фотошоп или с друга сложна програма за обработка на изображения.

Важно: онлайн приложенията за работа със снимки, които ще ви предложа са напълно безплатни и всеки един от тях разполага с опцията да си запазите завършената редакция на изображението, което сте качили от собствения си компютър – обратно на него!

1. BeFunky

[sws_divider_line]

инструменти,снимки

Много от вас може би вече знаят за тази услуга, но за да претендира този списък, че съдържа в себе си най-добрите уеб инструменти за работа със снимки, този сайт просто не може да отсъства.

BeFunky – Един от личните ми любимци що се отнася до поставянето на изключително ефектни и красиви филтри и ефекти върху фотографии.

Това е фоторедактор, който освен споменатите филтри ще ви позволи да правите с изображенията си още няколко страхотни неща!

2. iPiccy

[sws_divider_line]

инструменти,снимки

Точно както покойният Picnik, iPiccy притежава тонове от функции за лесно редактиране на любимите ви снимки и изображения директно през любимия ви браузър.

И всичко това без да изисква някакви специални умения. Страхотен, много лесен за използване дизайн. Наистина доста приятен онлайн фото инструмент.

Изобщо не е нужно да се регистрирате, за да го използвате. Отваряте инструмента през браузъра си, натискате големия жълт бутон, качвате снимката си и почвате да се забавлявате….

3. Pixlr Express

[sws_divider_line]

инструменти,снимки

Pixlr Express е инструмент, който влага в себе си най-вече базови инструменти за редактиране, което заедно с простичкият му дизайн го прави бърз и лесен за употреба.

Този онлайн редактор със сигурност има какво да ви предложи за една първична обработка на снимки, особено ако търсите нещо по елементарно и простичко за работа.

4. SumoPaint

[sws_divider_line]

инструменти,снимки

Говорейки за Photoshop, SumoPaint ще ни оферира с много от инструментите за редактиране на снимки, който и гиганта в тази област разполага.

Доста популярен онлайн редактор, който ще ви предложи доста повече опции от до сега изброените приложения.

И ако искате да разполагате с повече възможности за редактиране на снимките ви в онлайн среда – това е вашият инструмент.

5. Thumba

[sws_divider_line]

инструменти,снимки

Докато този виртуален фото редактор на снимки не е визуален, толкова колкото Picnik, Thumba предлага всички основни потребности, необходими за редактиране на снимки и добавянето на някои ефекти към тях.

Освен това създателите му го характеризират като изключително лесен и приятен за използване, интуитивен онлайн инструмент.

Освен това притежава функцията drag and drop, което ще ви позволи да хвърляте снимки в приложението директно от десктопа ви!

След като влезете в страницата на приложението имайте предвид, че ще ви се появи бутон, който ще ви прикани да си инсталирате услугата на Microsoft – SilverLight ако я нямате инсталирана/поне при мен така се получи/.

Но не се притеснявайте.

Просто натиснете въпросния бутон, който ще ви препрати на място, от където да си сложите въпросната услуга, изтеглете я, инсталирайте я на машината си, след което презаредете сайта на инструмента – това е, няма да съжалявате!

6. PsykoPaint

[sws_divider_line]

инструменти,снимки

Тази услуга не е точно в стил Picnik фото редактор, но пък според мен е доста яка за използване, съдържаща в себе си малко по различни способности свързани разбира се отново с изображения.

Отворете сайта на инструмента, натиснете черният бутон с надпис Lets Paint Stuff и изчакайте да зареди. Изберете какво искате да правите и започнете!

Това може би е онлайн редактор за по творчески настроени хора, тъй като в него направо си се рисува…или почти. Имам предвид, че чрез него ще можете да превърнете вашите нормални снимки във все едно рисувани на ръка такива.

инструменти,снимки

И така, изпратете ваша снимка, за да я превърне Psykopaint в красив живопис със стилове от импресионизма и кубизма. След това може да си разпечатате творбата и да си я закачите някъде като истинска картина.

Много добро впечатление ми направи функцията да разглеждате какво представлява всяка четка в реално време, докато решавате коя да изберете!

Не съм си играл много с тази уеб услуга, но допира ми с нея за целите на тази статия ме накараха да си го запазя за по късна употреба, тъй като изглежда, че резултатите, които ще получа ще са доста ефектни.

7. Pixlr

[sws_divider_line]

инструменти,снимки

Още като отворите сайта на този онлайн инструмент ще видите надпис за добре дошли, казващ ви, че това е най-популярния инструмент за онлайн работа с изображения.

Не знам дали е така, но приложението наистина си струва да се види.

Освен меко казано страхотния редактор, който притежава за работа с фотоси, страхотно впечатление ми направи и опцията за вграждане в снимките на ефекти от типа Retro vintage, които лично на мен са ми любимите /вижте заглавната снимка на статията/!

Не пропускайте да се възползвате и от добавките за браузърите Chrome и Firefox, които ще ви помогнат много удобно да снимате екрана на вашият десктоп.

Лично съм ги ползвал и съм много доволен! Инсталирайте си ги от този линк.

инструменти,снимки

Освен всички тези екстри, приложението има и версия за Андроид и iPhone. Горещо го препоръчвам, страхотен инструмент и както пише в сайта му: потребители на Picnik опитайте Pixlr Express.

8. Splashup

[sws_divider_line]

инструменти,снимки

Splashup, наричащ се по-рано Fauxto е много мощен инструмент за редакция и управление на фотоси със солидна интеграция на социални мрежи.

Със своите професионални функции и внедрени иновации разработчиците му целят да го направят лесен и удобен за използване директно от браузъра и дори от десктопа.

Позволява редактиране на няколко изображения наведнъж, работи във всички браузъри, има функции за лесно споделяне на снимки в най-големите социални мрежи и дори притежава свой собствен файлов формат.

Това приложение може да го използвате директно онлайн през браузъра си в удобен прозорец или да си изтеглите Adobe Air версията за вашия десктоп.

9. PicMonkey

[sws_divider_line]

PicMonkey-Free-Online-Photo-Editing

Всъщност тази услуга, построена от някои от истинските създатели на Picnik е определено доста добра, бърза алтернатива за онлайн редактиране на снимки.

И въпреки, че в статията е на последно място, тя е един от моите фаворити в този списък. Ще ви кажа и защо смятам така!

Първо потребителския интерфейс освен красив е и доста лесен за работа.

Плюс това от известно време съм голям фен на базата от безплатни, супер ефектни филтри, които предлага приложението и които добавям към мои снимки /има и платени такива, но може и без тях/.

Всичко това в комбинация с наистина бързата работа на инструмента, го прави един от моите любимци що се отнася до  бърза и ефектна онлайн работа с изображения.

В заключение

[sws_divider_line]

Бележка: не бързайте да си правите изводи за тези услуги само след 5 секундна работа с тях. Изпробвайте ги с ваша снимка и вижте какво могат. Ще останете приятно изненадани от скритите им възможности ако се задълбочите съвсем малко повече от обикновеното сканиране, присъщо за повечето от нас интернет потребителите.

И докато някои от вас все още скърбят за Picnik, както видяхте се постарах да открия за вас няколко други онлайн фоторедактори, за да си помогнете при създаването на ефекти за фотосите си, които примерно ще качвате във фейсбук или в сайта си.

Някои от тях предлагат много лесни начини за работа с изображения и тяхното редактиране, други предлагат страхотни ефекти, филтри и възможност за рисуване, трети комбинират всичко това.

Това според мен са едни от най-добрите подобни уеб приложения в интернет пространството за работа със снимки директно в онлайн среда и ако вие не мислите така полетата за коментари са изцяло ваши. Искрено се надявам един от тях да запълни голямата дупка в сърцето ви, която отвори ликвидирането на Picnik.

P.S. Целта на доста от тези онлайн приложения е да ги използваме, за да си направим ефектна ковър, заглавна снимка за личният ни профил във Facebook или за фен страницата ни там. Точно за тази задача съм подготвил и материала със заглавие: Това Facebook приложение ще ви осигури перфектна снимка за вашият профил. А и още доста неща…, в който също става въпрос за страхотен инструмент за онлайн редактиране на снимки, приложение, което много ще ви помогне в тази посока!

Съжалявам ако съм Ви обидил като не съм посочил вашият любим уеб редактор. Точно затова ще се радвам да споделите в полетата за коментари ако има и други още по-добри алтернативи за онлайн редактиране на фотоси и изображения.

Вижте още и →

[sws_divider_line]

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак