27 от най-добрите инструменти и уеб приложения за мисловни карти и брейнсторминг в Света

уеб  пиложения ,брейнсторм
Запази за после

Най-добрият софтуер и онлайн базирани приложения за: Огранизация на вашето маркетинг проучване, диаграма на мозъчна атака с вашия екип, създаване на мисловна карта на вашите идеи, подреждане на цели и приоритети.

Цялостно обезпечение на всичко свързано с  Mindmaps

[sws_divider_line]

Всички сме изпадали в ситуации, в които ни озарява някаква брилянтна идея, след това ни идват и още и още.

В главата ти става каша, мозъка ти ще избухне от опита ти да запомниш, търсиш лист и химикал да надраскаш това, което ти е хрумнало, за да не го забравиш.

Става малко грозно, неподредено. Всичко на листа е хаотично. Прибираш се поглеждаш надраскания лист хартия и се чудиш какво по дяволите означава това! Каква ми беше идеята?

Ако изобщо намериш на какво да запишеш идеята, мислите си, все още имаш някакъв шанс да се сетиш какво ти е хрумнало изведнъж!

За щастие има убийствени софтуерни приложения, които да ни помогнат в тази посока! И хубавото е че повечето от тях са съобразени в голяма степен с това как работи нашия мозък и как най-добре бихме изразили графично мислите и идеите си!

Въпреки че е лесно да намерим всякаква информация, доста трудно се оказва нейното организиране и подреждане според това, което е в главата ни.

Било за бизнес, работа или училище, мисловните карти са ефективен инструмент за организиране на информацията и качествен брейнсторминг.

Независимо дали ви трябва инструмент за организиране на бизнес целите ви, личните ви цели, плановете на фирмата или работата ви по даден проект, в тази статия съм подбрал…

…най-ефективните инструменти в света за подходящо изобразяване и организиране на информацията ви от всякакъв вид под формата на мисловни карти!

Стимулирай мозъка си чрез мисловни карти и софтуер за брейнсторминг

[sws_divider_line]

Мисловните карти или т.нар. mind map са страхотен инструмент за стимулиране на мозъка, обмисляне, подреждане и генериране на повече идеи.

Те ни помагат да създадем няколко на брой идеи, които да обединим в една голяма или обратното. Помагат ни да си подредим мислите и да организираме ума си.

Чрез тях можем да видим как да бъдат свързани различни идеи помежду си и след това да се създадем ефективен план за действие.

Могат да бъдат различни видове, границата е само вашето въображение. Софуерът по долу е както под формата на онлайн уеб инструменти така и десктоп приложения.

Изборът е голям и вие ще си прецените кой начин да използвате/на мен още ми е трудно да си харесам-всички са много добри/.

Чрез приложенията по долу ще може да разполагате с инструменти за много сложни схеми и карти, до най-обикновена бяла дъска, където можете да развихрите въображението си-аз лично този вариант предпочитам, да си драскам!

Някои от тях също така ще ви помогнат и да си сътрудничите и с други хора по време на работа с инструмента-работа в екип от разтояние, ефективно нали?

Почти всички приложения, които съм събрал са безплатни, но има и платени. Не се притеснявайте, платените можете да итеглите също без никакъв проблем.

Имат си всичко необходимо, за да работят на вашия компютър без да се налага да ги плащате. Теглите и инсталирате, без пари!

Всички инструменти са тествани и работят, поне на моя компютър! Не съм ги подреждал по някакъв критерии. Вие ще си прецените кой инструмент ви харесва най-много! Стига приказки, ето ги и тях:

Най-добрите инструменти в света за мисловни карти, провеждане на мозъчна атака и визуализация на всякакъв тип информация

[sws_divider_line]

Не оставяй мозъка ти да гръмне от идеи, подреди ги…

Забележка: Файловете са на публичен сървър до, който всеки би могъл да има достъп и нямащ нищо общо със сайта lifehack.bg. Ако имате проблем с тегленето на някоя програма пишете ми във формата за контакт името на приложението и ще ви отговоря там с решение на проблема доколкото ми е възможно. Повечето файлове са в .rar формат, тоест нужен ви е winrar, за да ги разархивирате! Програмите сам ги тествал и работят при мен, нямат вируси!

1. Xmind PRO

[sws_divider_line]

Xmind PRO

Xmind е десктоп приложение, достъпно в две версии: безплатна и професионална/от тук ще можете да изтеглите и професионалната за без пари/

Инструментът е брилянтен, богат на функции, страхотен за мисловни карти. Интерфейсът е лесен за употреба и може да създава различни схеми и карти на вашата мисъл без това да ви бъде сложно по никакъв начин.

Страшно много ми хареса възможността в самата програма в самата програма да се вмъкне снимка директно от интернет само с дърпане и пускане.

Отваряте вградения браузър в приложението, намирате си желаната снимка и само я хващате и я пускате в мисловната си карта. Убийствена функция, можете да я видите в клипчето отдолу!

Вижте страхотното демо видео на Xmind

Мисловните карти и изобщо всичко, което изобразите като информация може да бъде споделено, вградено в сайт или експортирано под формата на PDF, Word или PowerPoint.

Можете да добавяте и аудио файлове към проекта си. Инструментът притежава и специална опция наречена “Brainstorming Mode”, която ще ви помогне да откриете добри идеи без много усилия.

Стандартната версия на програмата е безплатна, но от този линк ще можете да изтеглите също безплатно и професионалната платена версия, която струва 49 долара на година!

Важно: Антивирусната ви може да изпищи, но това ще е заради пача, чрез който се краква програмата, така че няма проблем!

2. FreeMind

[sws_divider_line]

FreeMind

FreeMind е един уникален инструмент за създаване на мисловни карти без преувеличение/всъщност тук съм събрал само уникални и професионални инструменти/

Този точно е уникален, защото е базиран на Java и работи на почти всички платформи по един и същ начин без проблем. Това е десктоп приложение, което се инсталира на компютъра и е абсолютно безплатно.

Това не бива да ви заблуждава че е беден на възможности, напротив.

Има много добър набор от инструменти нищо че е безплатен както и много на брой клавишни комбинации улесняващи още повече работата с него.

Просто нахвърляте мислите си за секунди. Този инструмент наистина ще ви даде още по висока производителност във вашата работа или личен живот.

Създателите му се гордеят с това че управлението на програмата и навигацията е по-бърза от конкурентите им от MindManager/също убийствен софтуер за мисловни карти, който ще видите по надолу/

Ако вие искате да напишете нова метафизика, без колебание спокойно можете да използвате този инструмент.FreeMind ще ви позволи да запазите личната си база от информация и знания подредени по един много добър начин.

Искате ли постоянно да знаете къде сте, на къде сте се запътили във вашите идеи? Защо не използвате FreeMind и да следите всички неща необходими за това? Изтеглете го от тук безплатно или от този линк!

3. MindMeister

[sws_divider_line]

MindMeister

MindMeister един от най популярните уеб базирани инструменти за картографиране на вашите мисли, планове, процеси и задачи, който не изисква инсталиране на компютъра.

Разполага с меко казано страхотен потребителски интерфейс и предлага набор от инструменти с висока функционалност.

Има режим за Брейнсторминг в реално време и възможност за сътрудничество между колеги в процеса на създаване на идеите и мозъчната атака отново в реално време.

Основната версия е достатъчна, включва доста възможности, но не всички, които притежава бизнес версията. Тук отново можете да споделяте картите си, да ги ескпортирате и т.н

Базовата версия на приложението е безплатна. Изисква само бърза регистрация и можете да го използвате!

4. Mind42

[sws_divider_line]

Mind42

Ако нуждите ви от мисловни карти са най-обикновени и търсите стегнат и прост инструмент за това, то трябва да опитате Mind42.

Безплатно е, има елементарен интерфейс, който ще разберете как работи за нула време.

Mind42222

Ще ви помогне бързо и лесно да започнете да работите с функциите и, така че да си направите една добра мозъчна атака или страхотна мисловна карта, точно така както трябва да го направи един добър инструмент за мисловни карти и брейнсторминг.

С четири думи Mind42 е бърз, лесен ефективен и безплатен! Инструмента е уеб базиран, безплатен и изисква бърза и лесна регистрация!

5. MindJet MindManager PRO 2012

[sws_divider_line]

Mindjet
Този вид софтуер се използват в най-ранния процес на планиране и генериране на идеи, още в зародиша на тяхното развитие.
Подходящ е за използване не само от физически лица, но и от работни групи участващи в огромна гама от прости и сложни проекти, процеси и планиране, както и разработването на различни продукти.
С този софтуер можете да разработвате лесно и бързо вълнуващи теми, както и ежедневни неща като дневния ред на заседанията, финансовото планиране, задачи, онлайн диаграми и др.

Mindjet MindManager е инструмент за мисловни карти от по-високо ниво. Това е софтуер предназначен за бизнес и професионалисти.

Затова е толкова скъп и струва цели 349$! Естествено от тук ще си го дръпнете безплатно, майната им на производителите!

Това високопрофесионално десктоп приложение включва в себе си неща като изготвяне на задачи и проекти, информационни карти, интерактивни табла, мисловни карти и честно казано може да направите чрез него каквото ви фантазия роди!

Всъщност това е пълен софтуерен пакет за разработка на идеи, които можете да визуализирате по всякакъв възможен начин!

Като го отворите, програмата започва с почти празен лист, който можете да запълните с бележки, разклонения с идеи, да добавяте изображения, задачи, линкове, прикачени файлове и др.

Мисловната карта с този инструмент лесно се прехвърля в Microsoft Office. Използвайки MindManager бързо ще превърнете вашите мисли, идеи и процеси във фини документи, завладяващи презентации и печеливши стратегии.

Този софтуер ви дава един по-добър начин да мислите, да организирате факти, да планирате проекти и да съобщавате резултати.

MindManager Pro ще ви помогне идеално да организирате информацията си по начин, подобен на този по който работи вашият мозък!

уеб  пиложения ,брейнсторм

Този продукт е адски професионално направен и затова струва над 300 евро и забележете използва се от над 1,5 млн души, които са си платили за него.

Освен обикновена версия има и платена професионална, като точно нея ще можете да изтеглите последната версия от този линк без да давате нито лев за възможността да се възползвате от този прекрасен и скъп софтуер, абсолютно безплатно.

6. Mindomo

[sws_divider_line]

уеб  пиложения ,брейнсторм

Mindomo работи както като уеб базиран инструмент, така и като десктоп приложение.

Чудесен софтуер за планиране и проследяване на идеи, проекти, планове и задачи, с който ще си помогнете на вас и на екипа ви да работите ефективно върху мисловни карти и проследяването на напредъка от това.

Има безплатна и платена версия!

Страхотен е за управление и планиране на проекти. Възможност за определяне на целите и задачите, създаване на схеми с разбивка на структурите, управление на задачи, ресурси и приоритети, оценяване на резултатите.

Точно на този инструмент интерфейсът на мен лично много ми допадна, а и безплатната версия мисля че е достатъчна за една ефективна работа.

За да използвате уеб варианта се изисква бърза и безплатна регистрация! Ако искате да работите върху идеите си и когато нямате интернет може да изтеглите десктоп приложението от тук!

Ако работите с десктоп приложението и искате да съхраните мисловната си карта ще ви поиска да се свърже със сървъра на онлайн профила ви!

Аз си направих една карта с десктоп приложението, експортнах я в PDF и я записах на компютъра си, получи се страхотно без да е необходимо да се свързвам със който и да било сървър!

7. Freeplane

[sws_divider_line]

freeplane

Freeplane е много мощен, безплатен десктоп инструмент за изграждане на мисловни карти.

Ако Freeplane ви звучи като нещо подобно на вече споменатия инструмент FreeMind, това е защото е преработен и подобрен вариант на същия инструмент.

Създаден е от един от разработчиците на FreeMind и доколкото четох, правейки тази статия е по предпочитан от предишния.

Най-добре да опитате и двете и сами да решите кой е по добър за вас. В зависимост от дизайна, който намерите за по удобен, и с който се работи по лесно, него използвайте!

Изтеглете го от тук без пари и започвайте да го използвате!

8. iMindMap

[sws_divider_line]

ThinkBuzan---Products---iMindMap-Professional

Софтуерът iMindMap според техния сайт е създаден от Tony Buzan, който се предполага че е изобретателя на картографирането на идеи.

Този инструмент ви позволява да създатете цветни карти на вашите идеи идващи от със сигурност креативния ви мозък чрез функцията плъзгане и пускане /drag and drop/

Приложението не е безплатно, но можете да го тествате как работи чрез демо версията му.

За да се уверите в невероятните способности на iMindMap ще ви кажа че той се използва от хиляди училища в света за ускоряване на обучението, както и от огромни компании като НАСА, Уолт Дисни, Майкрософт, Интел, Боинг и др. за разработка на техните иновации и управлението им на проекти.

Този инструмент със сигурност ще ви помогне да да подобрите решенията, които се налага да вземате и решаването на проблемите ви и то за по малко време. Казах че е платен нали!

Така е, но тук можете да го изтеглите и то пълната версия абсолютно безплатно. Иначе базовата му цена започва от 99$ и стига до почти 400$

9.  Aibase

[sws_divider_line]

aibase1

Aibase e креативен мениджър на данни. Той е универсален инструмент за доста неща като: графично оформяне на знания, инструмент за мозъчна атака, редактор на векторни графики, флоучарт инструмент, приложение за мисловни карти, концептни карти и още много др.

Aibase е оптимизиран десктоп софтуер за структуриране на мисли и идеи, както и информационно пространство водещо до много положителни ефекти върху целия ви живот за решване на задачи и управление на проекти.

Този тип инструмент освобождава и облекчава човешката памет по доста добър начин.

Тук се набляга на цветното изобразяване на информацията. Бързата навигация и лесното му използване ви дават възможност да се съсредоточите върху данните, върху мислите си.

Aibase ви дава възможност за решаване на задачи от най-голяма сложност. Тези задачи мога да стигнат до хиляди свързани помежду си документи и части с информация, което си е огромно изискване към човешката памет.

Aibase

Aibase оптимизира и представя информацията с добре познатите дървовидна структура, таблици, форми, бележки, анимации, хипервръзки, дори уравнения.

Целта на това приложение е да се представят знанията няколко пъти по ефективно от традиционните методи. Това със сигурност е инструмент за мисловни карти и изобразяване на идеи от много високо професионално ниво.

Затова е и платен, пълната му версия струва 49 евро. Ако имате идеи в главата си, за тази програма пари не ви трябват!

Има и демо версия, но от този линк ще можете да изтеглите пълната платена версия и да си я ползвате без пари!

10. EdrawMax v4.5

[sws_divider_line]

Edraw

EdrawMax универсален десктоп софтуер за графично представяне на информация, което го прави идеален не само за професионално изглеждащи графики, организационни диаграми, схеми, бизнес класации и процеси, но и за построяване на мисловни карти, работни потоци, моден дизайн, електрически схеми, инжинерни проекти, бази данни и това е само началото на възможноститте на тази програма.

С повече от 4600 вградени векторни графики и символи, съставянето на страхотна информационна графика или мисловна карта не може да бъде по лесно.

Има изключително много и страхотни готови шаблони на графики и презентации, бизнес графики и други примери, които можете да използвате и да създадете страхотен информационен продукт без никакви усилия.

Гарантирам ви че крайният резултат ще е доста впечатляващ, лично съм го пробвал.

Другото предимство е в чудесния интуитивен интерфейс, направен като този на MS Office 2007, а на мен той доста ми допада.

Edraw Max дава възможност на ученици, учители, бизнес професионалисти, надеждно да създадат и публикуват различен тип диаграми чрез които да представят своите идеи.

Edraw Max със сигурност ще ви осигури гъвкаво, лесно, бързо и професионално решение за уникалното представяне на вашите мисли и идеи чрез графики и изображения, с което ще се наслаждавате на вашата работа.

Edraw2

Програмата съдържа и много готови теми, цветови схеми, ефекти и шрифтове за още по атрактивни мисловни карти и брейнсторминг.

С функцията “Теми” можете да промените цялата цветова гама на проекта си само с едно натискане на копчето.

Списакът с възможностите на този софтуер беше прекалено дълъг, за да го напиша целия, затова ще ви оставя да ги разберете сами, със сигурност ще останете впечатлени.

Този продукт е платен, струва не малките 99$, но може да го пробвате чрез демо версията му. Аз обаче в тази статия няма да ви карам да плащате нищо, а ще ви предоставя напълно функционалната portable версия на програмата, която не се нуждае от инсталиране нито от заплащане, въпреки че е абсолютно цялата версия.

Теглите я без пари от тук, и вече можете да я използвате с абсолютно всичките и функции, без да я инсталирате! Супер нали?

11. MindGenius

[sws_divider_line]

mindgenius3

MindGenius е бизнес софтуер за мисловни карти, който ще ви помогне да изкарате идеите си от главата си и да ги превърнете ако не в реалност, то в една добра мисловна графика.

Чрез него ще придобиете ясна представа за това какво трябва да се направи в определен случай свързан с нова идея или процес и да предприемете успешни действия в правилната посока.

MindGenius е използван от повече от 600 000 потребители в целия свят, както от големи организации така и от по малки във всички сектори на индустрията. Използвайки програмата ще намерите:

  • 1.как бързо и лесно да организирате идеите в главата си
  • 2. Уникалният уксплорър на изследователски карти, липсата на който в другите подобни продукти прави работата с тях по трудна
  • 3. Различни бизнес функционалности за управление на задачи, което ще ви позволи по добро разбиране на идеите, добавяне на приоритети към тях, различни действия и средства за вашата мисловна карта.

Поддържа висока функционалност чрез работата му със стандартни приложения като MS PowerPoint, Excel, Word и Adobe PDF.

Това е доста скъп продукт особено бизнес версията. Цената и започва от 235 долара за сингъл лиценз. Точно нея ще имате възможност да изтеглите от тук безплатно!

Да ви е честита пълната версия на MindGenius, безплатно!

12. MindMapper Professional Edition

[sws_divider_line]

mindmapper

MindMapper е приложение, което ще ви помогне за визуализацията на вашите идеи и мисли и ще ви научи на малко повече професионализъм в работата ви. Използва се също за генериране, структуриране и класифициране на идеи, процеси, задачи, планове и тн.

Тази програма може да се използва като мощно помощно средство при проучването на пазари, организации, разрешаването на проблеми и вземането на решения.

MindMapper с приятелски настроения си интерфейс е едно от най-ефективните инструменти, с който ще превърнете мимолетните си, неорганизирани мисли и идеи в един структурирана и подредена мисловна карта.

Цената на този високо-професионален и суперкачествен софтуерен продукт за мисловни карти е 249$. Но, можете да го изтеглите безплатно платената професионална версия от този линк-добра сделка нали?

13. ConceptDraw Mindmap

[sws_divider_line]

ConceptDraw Mindmap

ConceptDraw е програма, с която веднага ще уловите това, което си мислите и ще можете да правите това, което планирате. Тоест това е софтуер за една много по висока продуктивност.

ConceptDraw е мощно приложение за бизнеса и личната ви по висока производителност, което осигурява визуална организация и достъп до информация на физически лица и организации.

Това е може би един от най-популярните инструменти, които изброихме до тук. Някои от възможностите му са създаване на визуални диаграми и картографиране на вашите мисли, които се управляват и създават по изключително лесен начин.

Има техники за мозъчна атака, които ви дават възможност на хора и екипи да генерират множество интересни и креативни идеи, които впоследствие да вградят в производствен процес или просто в собствения си живот.

Цената на този продукт започва от 299$ за сингъл лиценз! Вече знаете нали, можете да изтеглите пълната платена версия безплатно от този линк /и тук е възможно заради crack-a на програмата да изпищи антивирусната/!

14. PersonalBrain Professional

[sws_divider_line]

TheBrain

PersonalBrain подобно на останалите приложения за мисловни карти може да включва различни прости и сложни схеми на идеи и мисли от вашия мозък изобразени във софтуера чрез различни видове прикачени файлове, уеб страници, хипер връзки, изображения, екселски таблици и още много други.

Идеята на PersonalBrain е свързване на мисли в условията на динамичен визуален интерфейс, които могат да бъдат организирани по начин по избор и които идеи хората ще могат да подредят и разберат много по добре.

Сценариийте на използване на този софтуер са толкова различни, колкото мозакът ви може да роди.

Можете да си направите презентации, родословия, изследвания, това са само част от примерите за използване на PersonalBrain.

Този инструмент се предлага в три версии: базова безплатна версия,Core Edition и професионална версия. Всяка версия от първата до последната предлага все повече и повече функции, които да са ви на разположение.

От сайта можете да изтеглите безплатната версия, а от този линк може да изтеглите професионалната версия абсолютно безплатно, струваща цели 249 долара!

15. SmartDraw 2012

[sws_divider_line]

уеб  пиложения ,брейнсторм

Точно както текстообработващите добри програми ни помагат да създадем прекрасно форматирани и оформени текстове и документи, процеса на визуализация на идеи и мисловни карти дава възможност на всеки да създаде и представи визуално своите мисли със страхотно качество и ефект също толкова лесно!

Точно това прави софтуерът SmartDraw.

Това приложение автоматизира създаването на графики, правенето на брейнсторминг до такава степен, че всеки обикновен потребител може да го направи и едновременно с това да получи добри резултати за минути.

Този тип приложение ще ни помогне, когато погледнем информацията си, представена чрез него визуално, веднага да видим ключовите идеи, връзки и моменти между всичко, което ни е било в главата.

SmartDraw-2010

Това ще ни помогне вместо да четем досадни дълги списъци и отчети, за нула време да нахвърляме най-важното под формата на красива схема или диаграма с помоща на картини, графики, фигури, текст, снимки и каквото се сетите!

За да ни е още по лесно с този софтуер, SmartDraw включва специализирани шаблони за 70 различни видове визуализации/можете да видите подробно описание на шаблоните и как изглеждат от този линк/!

Цената на продукта е 197$, но от lifehack.bg можете да изтеглите платената версия от 2012г от този линк безплатно, изисква да имате инсталиран .net framework!

Това  със сигурност е един от фаворитите ми, страхотен интерфейс, много инструменти, лесен за работа!

16. Visual Mind 11 Business

[sws_divider_line]

visual mind

Visual Mind повишава вашата продуктивност както в личния ви така и в професионалния ви живот.

С помоща на интелигентната сървър технология на програмата, няколко души могат да работят върху една мисловна карта без проблем в реално време и така да увеличат значително своята продуктивност и резултат.

Графичните техники във Visual Mind позволяват на потребителите лесно и бързо да обменят идеи, мисли и информация. Visual Mind е много добро средство за творчески сесии.

Мозъчната атака е много по лесна, когато участниците могат да споделят един и същ графичен инструмент за целия процес.

vm11

Организирането и структурирането на идеите става още по лесно като се използват многобройните функционалности на Visual Mind.

Помага ви да си сътрудничите в реално време без необходимост от допълнителни физически срещи, тоест значително намалява разходите ви, както и ви позволява да бъдете по изобретателни чрез по доброто прилагане на метода мозъчна атака!

Цената на един от лидерите в мисловните карти и брейнсторминга започва от 249$ за бизнес версията. От този линк ще можете да изтеглите именно нейния платен вариант абсолютно безплатно!

Лично аз бих ви препоръчал този продукт, някак си ми допадна малко повече!

18. Dabbleboard

[sws_divider_line]

dabbleboard

Dabbleboard: Още една страхотна уеб базирана бяла дъска за вашите идеи и мозъчна атака. Ако предната беше наистина добра, тази тук е страхотна.

Разполага с малко повече инструменти и възможности. Безплатна е, изисква само регистрация

19. Stixy

[sws_divider_line]

stixy

Stixy: Тази дъска за виртуални бюлетини ще ни позволи да добавяме, споделяме и менажираме бележки от уеб пространството, както и бележки със задачи, снимки, документи и списъци със задачи по един бих казал супер як начин, с дърпане и пускане.

Получава се нещо като кулаж от идеи, бележки и снимки! Приложението е уеб базирано, абсолютно безплатно, изисква само бърза регистрация. Може да го пробвате веднага още преди да се регистрирате!

20. Twiddla

[sws_divider_line]

twiddlashot

Twiddla: С всяка изминала програма, за която пиша в тази статия все повече се обърквам коя ми харесва повече, просто защото всички са страхотни.

Казвам го това защото тази бяла дъска надмина всичките ми очаквания. Това уеб приложение наистина е едно страхотно място, където да си драскаш, рисуваш, пишеш всичко, което ти идва на ум.

Можете да използвате тази бяла дъска с приятели и колеги, но също така е наистина страхотно виртуалното пространство да започне разработването на собствените си идеи от нулата.

Освен че е абсолютно безплатно, не изисква дори и регистрация!

21. GQueues

[sws_divider_line]

GQueues

GQueues: Този инструмент е малко по различен. По скоро е приложение за организиране на вашите задачи, планове, срещи, нещо като таск менажер.

Ако имате Google акаунт може да използвате този инструмент за менажиране, споделяне и управление на задачи и списъци! Влизате с акаунта си и почвате да го ползвате абсолютно без пари!

Просто трябва да го удобрите, за да се инсталира в профила ви в Google…

22. Listthings

[sws_divider_line]

listthings

Супер бърз, безплатен и абсолютно лесен за използване – Listthings: Дъска на която да добавяте от тия жълтите готини лепливи бележки.

Изключително опростено уеб приложение, което може да ви е от полза да си пишете бележки, да си ги подреждате само с дърпане на мишката. Регистрирате се набързо и го ползвате безплатно.

Понякога силата е в простите неща, това важи и за този инструмент! Регистрирате се и ползвате…

23. Visual Understanding

[sws_divider_line]

vue

Visual Understanding Environment (VUE) e проект с отворен код.

Идеята му е да помогне потребителите си в създаването на гъвкави инструменти за управление и интегриране на информация в графичен вид, изобразяването на мисли, идеи, цели и планове като ресурси в обучението и научните изследвания.

Продукта е насочен като помощник в преподаването. Предоставя гъвкава визуална среда за структуриране, представяне и споделяне на цифрова информация в графичен вид.

Инструментът е напълно безплатен, може да го изтеглите от тук, като първо трябва само да се регистрирате!

24. Creately

[sws_divider_line]

creately

Уеб приложението Creately може да се използва във всички сектори, във всякакви дейност. Както от физически лица, така и от корпоративни екипи, разработчици, софтуерни архитекти, студенти и учители имащи нужда от приложение за различни диаграми, схеми и т.н

Можете да опитате продукта без никаква регистрация и ако искате да го използвате по пълноценно трябва само да се регистрате за безплатния акаунт.

За още повече функции и възможности има платен вариант.

25. Cytoscape

[sws_divider_line]

cytoscape

Cytoscape е платформа с отворен код, софтуер за визуализиране на сложни мрежи и интегриране на всякакъв вид таблични и графични данни под формата на мисловни карти.

Много добър безплатен инструмент за целта на тази статия! Можете да го изтеглите от тук!

26. DIY Chart

[sws_divider_line]

charts-graph

DIY Chart е уеб базиран, лесен за употреба и мощен онлайн инструмент за създаване на интерактивни диаграми и графики от статични или динамични данни.

Само с няколко кликвания ще можете да генерирате професионално разработена диаграма. Разполага с впечатляващо много типове диаграми, като бар диаграми, диаграми в колони, точкови диаграми, линейни диаграми и още много.

Начина да го използвате безплатно е да си направите регистрация от тук и готово, вече можете да си направите първата диаграма безплатно и да я споделите!

Има и платен вариант за още повече възможности, макар че според мен безплатните ще са ви достатъчни в повечето ситуации.

27. TreeSheets

[sws_divider_line]

TreeSheets
Подходящ за всякакъв вид организация на данни, като списъци със задачи, календар, управление на проекти, мозъчна атака, организиране на идеи, планиране, събиране на данни в графичен вид, представяне на информация.

Бих казал една от най-добрите алтернативи от безплатните инструменти. Може да го изтеглите и да го инсталирате на вашия компютър напълно безплатно от този линк!

28. Cayra

[sws_divider_line]

уеб  пиложения ,брейнсторм

Cayra притежава всички качества на софтуер за мисловни карти. Позволява дори да имате няколко мисловни карти на една и съща страница, има и добър ергономичен дизайн.

Можете да поставяте снимки, хипер връзки, линкове към файлове, дати ако задачата е управление на проекти и др. Инструмента е много лесен за употреба и доста ефективен относно темата на тази статия.

Можете да изтеглите приложението за вашия десктоп напълно безплатно от тук! Изисква инсталиран .net framework 3

В заключение

[sws_divider_line]

И така, отне ми доста време да събера най-доброто и да го предоставя безплатно за теглене в областта на софтуера за осъществяване на мозъчна атака /mindmapping/, изобразяване на идеи, управление на процеси и изобщо каквото се сетите че може да се изобрази.

Но вярвам че си заслужаваше.

От вас се очаква само да ви идват гениални идеи. За останалото вече имате на разположение страхотни безплатни програми за мисловни карти.

Надявам се че инструментите в този дълъг списък са ви харесали. Още веднъж да повторя че програмите, които са за десктоп инсталиране работят без проблем, тествал съм ги всички и сега ще се залявам да ги трия от компютъра си 🙂

Ако се затруднявате да инсталирате някоя платена програма, използвайте безплатните им алтернативи. Разликата не е чак толкова огромна, но въпреки всичко зависи от целите за които ще ги ползвате.

Силно Ви препоръчвам ако някоя от платените програми Ви е харесала, да си я купите! Някои от приложенията за успешното им инсталиране изискват да имате на разположение на компютъра си .net framework.

Ако съм пропуснал някой инструмент, който също си заслужава внимание в този списък, съжалявам. Може да го споменете в полето за коментари!

Ако статията ви е харесала, моля подкрепете я като я споделите във вашите любими социални мрежи, за да може да достигне до повече хора/а и аз да понатрупам повече трафик разбира се :)/ Благодаря Ви!

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак