ТОП 10 програми за управление на проекти [работете бързо и с лекота]

програми,управление на проекти

Традиционните офиси бавно, но сигурно си отиват.

На тяхно място идват виртуалните системи за управление на задачи и процеси, които все повече се налагат като начин на работа.

В тази връзка намирането на добра система за управление на малък и среден бизнес онлайн е все по-важно. Събрахме някои от добрите безплатни софтуери, които може да използвате за организация на малък до среден екип и дори за личния си живот.

Wrike – уеб базиран софтуер


програми,управление на проектиWrike е едно от добрите решения, когато става въпрос за интегриране на имейл с управление на проекти. Всичко в него се върти около индивидуалните задачи, които тук трябва да се разглеждат като мини проекти. Разбира се, може да извършвате различни операции, да създавате папки, да прикачвате файлове, да споделяте и т.н.

wrike

За разлика от други инструменти за управление на проекти, всичко, от което се нуждаете се намира на една ръка разстояние.

В рамките на платформата можете да споделяте файлове, да възлагате задачи и срокове, както и да проследявате времето по проекти на индивидуални членове на екипа.

Една от слабостите на този уеб базиран софтуер е, че ще имате нужда от малко време, за да свикнете.

Освен платен вариант, има и безплатен, който е доста приличен.


Slack – уеб базиран

slack

За Slack авторитетното онлайн издание The Verge написа, че е убиецът на имейла. Като инструмент за управление на екипи и проекти той се справя страхотно. Репутацията му бележи своя връх в областта, в която е позициониран този онлайн софтуер. Поради отличните си възможности за лесно споделяне на файлове и удобни интеграции с Zoom и Google drive е доста популярен избор за доста компании.

В началото Slack може и да ви се стори доста объркан и да си помислите, че ще загубите голямата картина в организирането на задачите, но колкото повече се задълбавате и колкото повече го използвате, ще се убедите, че възможностите му за управление на оперативната работа са изключително полезни и вършат страхотна работа.

Slack притежава всичко необходимо, от което ще имате нужда при комуникацията с екипа: удобен дизайн и чат, възможност за лесно организиране и изпълнение на приоритети.

Безплатната версия ще ви даде наистина доста възможности, а платената започва от $7.25 на месец за потребител.

Slack Hack: може да автоматизирате доста от рутинните си задачи в Slack чрез IFTTT – линк към рецептите.
Вижте и ръководството ни за IFTTT 


PIPEFY – управление на бизнес процеси

програми,управление на проекти

Pipefy е мощен, безплатен помощник за управление на бизнес процеси, който премахва доста от неудобствата при сортиране и организиране на работните ви ангажименти. Можете да използвате предварително дефинирани шаблони за всичко: от процеси на продажби, разработване на софтуер, до стратегията за маркетинг чрез съдържание. 

Pipefy работи, като разделя задачите в организацията на отделни под-раздели, наречени pipes (тръби).

Идеята тук е, че може да си направите шаблон, чрез който системата да работи по определен начин – организирайки работата ви по предварително зададения “тръбопровод”.

Първоначално може и да ви е малко объркващ с множеството си възможности, но след като му хванете “цаката”, работата ви ще тече потече наистина гладко, поемайки контрола на дейностите в бизнеса ви.


ТОП безплатни услуги за управление на задачи:

Ако държите да разполагате с най-добрия инструментариум за управление и организиране на всякакви задачи, създаването на планове и проекти, разгледайте тази статия, в която събрахме топ приложенията за целта.

В нея ще намерите услуги като Asana, Trello, Swipes, Wri.pe, Evernote и т.н.


Todoist (Web-Базиран, Безплатен)

програми,управление на проекти

Todoist е пълен с характеристики за предстоящите ви задачи и за мениджмънт на проекти инструмент, който е много добре структуриран за лично управление на проекти. С него лесно можете да сортирате и управлявате задачите си в настоящите си проекти с различни подлисти и други опции, както и да определяте срокове за всичко.

Todoist се интегрира с Gmail и можете лесно да прехвърляте и местите файлове по проектите, по който работите. За да го ползвате е необходимо само да направите бърза и лесна регистрация.


ClickUp – всичко на едно място

програми,управление на проектиClickUp е напълно адаптивно онлайн софтуерно решение, позволяващо персонализиран подход към вашите проекти.

Той е изключително подходящ за екипна работа и управление, за споделяне на задачи и онлайн проследяване на резултатите.

Това, което го прави един от най-добрите софтуерни инструменти за управление е това, че всичко се случва в една платформа – чат, задачи, файлове и процеси. ClickUp позволява лесно създаване, изтегляне и персонализиране на отчети.

Можете да създавате план-графици на екипа, да проследявате напредъка на проекти и да имате общ преглед на проекта на високо ниво.

Притежава и добре функциониращо мобилно приложение.


Tom’s Planner (Web-Базиран, Безплатен)

програми,управление на проекти

Ако обичате да визуализирате проектите си и графиките са голяма част от вашата работа, то тогава Tom’s Planner много подходящ за вас. Той е страхотен, интуитивен инструмент за планиране, който работи, като личен асистент за вашите проекти.

За разлика от повечето подобни приложения има акцент върху лекотата на употреба, особено е фокусирана работата с мишката за промяна на данните в приложението. Tom’s Planner може да представи страхотно диаграми на Gannt с периоди от време и зависимости. Предлага и опции за персонализиране като цветове и икони.

Можете да го тествате от тук и да се уверите, че е отделено специално внимание на функционалността на десния бутон на мишката. Приложението разполага с богат набор от функции, които ще задоволят нуждите ви от подреждане на информацията за вашата работа.


OneNote/Evernote

Битката между тези два инструмента е доста оспорвана.

Tяхнатa основна роля e органайзер и инструмент за създаване на различни списъци и бележки със задачи.

програми,управление на проекти

OneNote е част от офис пакета на Microsoft Office и предлага отлични възможности, като приложение за управление на проекти и изобщо каквото се сетите – бележник, разделяне на информацията на персонализирани страници и подстраници, oпции за рисуване и още.

OneNote е платен, но това не ни пречи да ви дадем линк да си го дръпнете и да го ползвате без пари, като инсталирате офис пакета можете да изберете да се инсталира само OneNote, ако вече имате останалата част от Microsoft Office.

програми,управление на проекти

Evernote е web и мобилно базиран инструмент за управление на проекти, който е предпочитан избор на много хора. Също и наш фаворит.

Evernote отдавна е лидер, когато става въпрос за водене на бележки и синхронизирането му с различни устройства. По отношение на функционалността, трудно ще намерите инструмент с толкова възможности, макар напоследък получава критики по отношение на по-високата цена, безплатната и версия е доста подходяща за мнозина.

Ако вече ползвате Evernote за организирането на работни проекти и задачите свързани с тях, знаете колко е лесно и удобно за работа.

За да използвате Evernote е необходимо първо да си направите профил в сайтa, което става доста бързо и след това да изтеглите приложението за вашия десктоп или мобилно приложение и да влезете с данните от акаунта си и можете да го ползвате навсякъде. 

Basic варианта, който е безплатен позволява да синхронизирате информация между две устройства, но не можете да запазвате бележки в офлайн режим.


Remember the milk (Web-Базиран, Безплатен)

програми,управление на проекти

Да не забравим за млякото!

Изключително популярно приложение за управление на ежедневните ви активности като срещи, задачи, нотификации и т.н

Изисква бърза регистрация, за да се ползва инструмента. Може би в началото ще ви е малко странен, но бързо се свиква с него и като нищо да стане неизменна част от вашата работа и планиране.

Управлението на задачите е бързо, поради супер интуитивния интерфейс. Организирате списъците си по приоритети и поставяйте крайни срокове и напомняния на различни устройства. Удобно за споделяне на задачи.


Zoho (Web-Базиран, Безплатен)

програми,управление на проекти

Zoho е инструмент с изключително голям набор от опции и възможност за безплатно използване. Безплатния план включва опция за работа на трима потребители. Част от нещата, които ще ви предложи Zoho са календар, имейл услуга, богат текстов редактор, редактор на таблици като ексел, място за планиране и писане на бележки и напомняния, приложения за работа екип, органайзер, приложения за презентации.

Разполага с лесна настройка и опция за персонализиране, така че да отговаря на изискванията на всеки един бизнес. Лесно се интегрира с продукти, като Mailchimp, Google Analytics и QuickBooks.

Има и опция за офлайн достъп до вашите документи в профила ви и синхронизиране.


Искате ли да растете, независимо от обстоятелствата?

Това са 3 начина, с които мога да ви помогна:

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак

Влез в клуба c голяма oтcтъпĸa и oгpoмни подаръци: 3 мeceцa FRЕЕ
+ най-полезната книга FREE

Еднократна оферта
Последни бройки
Влез в клуба с голяма отстъпка и подаръци: