Приложения за най-бързото, лесно и продуктивно писане, редактиране и споделяне на текст в Света

редактиране на текст

Запиши, съхрани и сподели най-важните си бележки онлайн-бързо, лесно и Безплатно! 8 от най-добрите онлайн приложения за споделяне на текст и бележки!

Когато става дума за споделяне на текст онлайн, като послание, писмо или бързо съобщение, обикновено продпочитаме за това да използваме мейла си.

Въпреки това ако искаме много бързо да споделим кратък откъс, изречение или цитат, добър параграф от статия, който ни е харесал или изобщо някаква част от текст-да отваряме пощата си, за да го споделим е бавно, а и може да нямаме адреса на човека, който ни трябва.

Това никак не е ефикасен начин когато става дума за бързина и леснота. Отнема прекалено много време ако става въпрос просто за някакакъв си обикновен текст.

Вместо да съставяме ново мейл съобщение, да търсим мейл адреса на човека с когото искаме да обменим текстовата информация тук ви предлагам 8 от най-добрите онлайн услуги, с които споделянето на текст и бележки в интернет никога не е било толкова лесно и продуктивно, а начинът им на използване просто не може да бъде по лесен! Ето ги и тях:

1. NotePub: лесно създаване и споделяне на бележки

notepub бързо и лесно споделяне на текст онлайн

NotePub е уеб приложение за съхранение и споделяне на бележки. Ще призная че първото впечатление не беше добро, тъй като началната страница изглежда прекалено претрупана.

Но след като го използвате веднъж, ще разберете че това наистина един всеобхватен инструмент, който прави точно това, което казва!

Регистрацията е бърза и безплатна и не изисква да въвеждате мейл адреса си. Само си избирате потребителско име и парола и вече можете да го ползвате.

Можете да създадете бележка, да поставите картинка, да криптирате данните, да си създадете списък със задачи и дори може да се върнете в предишна версия на стара бележка ако нещо сте объркали, за да я редактирате.

Има и опция за споделяне на бележката и в социалните мрежи Facebook и Twitter. Този инструмент има малко повече възможности от някои от останалите и е чудесен избор ако ви трябва приложение за текст с повече опции!

Характеристики:

 • Създаване на бележки. Публикуване в блогове, уикита или форуми
 • Възможност за вкарване на снимки, текст и връзки /линкове/
 • Създаване на бележки със задачи от типа to-do
 • Споделяне и сътрудничество с други хора чрез инструмента
 • Шифроване на данните преди да ги изпратите с  Notepub.
 • Връщане на предишна, по-стара версия на вече създадена бележка

3. TextSave: Бързо съхрани и сподели текста си онлайн

TextSave: Бързо съхрани и сподели текста си онлайн
TextSave предлага бърз и лесен начин да запазите и споделяте текст онлайн. Приложението представлява все едно използвате стандартния notepad на уиндоуса ви или програма с бележки за залепване само че онлайн.

Просто въведете или поставете текста, който искате да запазите и да съхраните и натиснете бутона save. TextSave незабавно ви дава линк към страница където се намира този ваш текст.

От там можете да го споделите с други хора или да имате самите вие онлайн достъп до него от други места. Изключително лесно, бързо и удобно!

Характеристики:

 • Запазване и споделяне на текст онлайн
 • Без ограничения в броя на знаците, които ще въведете
 • Лесно споделяне чрез генериране на персонален линк за всяка ваша бележка
 • Без Регистрация

4. TinyPaste : Бързо споделяне на всякакъв текст чрез генериране на линк

TinyPaste : Бързо споделяне на всякакъв текст чрез генериране на линк

Просто копирате и поставяте някакъв текст и получавате кратка връзка, линк, който сочи към този текст, като така го прави изключително лесен за споделяне.

Можеш да поставиш този линк в Twitter, мейл пощата си, да го добавяте в чат съобщения, изобщо навсякъде. Разбира се винаги можете да изпратите текста си по мейл пощата както си знаете, но TinyPaste го прави много по лесно.

Особено за текст, който трябва да бъде споделен с няколко души отново и отново. Страхотен избор е за сайтове като Twitter, където събощенията са ограничени до 140 символа!

tinypaste

Сигурен съм че доста от нас използват за основно сърфиране в интернет браузъра Mozilla Firefox! Точно за това от  TinyPaste са направили и страхотна добавка/add-on/ за него.Където чрез нея се интегрира опцията “вземи линк за всеки маркиран текст” в менюто ви!

Работи директно от всяка страница на този браузър. Маркирайте текста, кликнете с десния бутон и готово, получавате линк.  Отново супер бързо и лесно!

Не е необходима нито регистрация нито нищо! Веднага след тази статия си го добавих към Firefox-a. Страхотен инструмент!

5. HeyPasteIt: Едно от най-лесните за ползване

HeyPasteIt: Едно от най-лесните за ползване приложения за споделяне на текст онлайн

HeyPasteIt ви позволява лесно да поставите и споделите текст онлайн.

Прегледах това приложение за обмен на текст и се оказа изключително лесно за работа, едно от най-простите е!

Въведете или поставете някакъв текст и натиснете “Paste online” и незабавно ще получите персонален URL адрес на който се съдържа вашият текст.

Без презареждане на страници, всичко става за миг и се случва на една единствена страница.

Можете да получите достъп до текста по всяко време онлайн или да го споделите с други хора само чрез изпращане на URL адреса, който се генерира от приложението.

Характеристики:

 • Споделяне на текст онлайн
 • Безплатно, без регистрация
 • Просто поставяте текста и вече имате доспът до него онлайн от където пожелаете
 • Споделяне на текста с други хора чрез генериране на URL адрес

6. ÜberNote-направи си лесно бележка онлайн и я сподели-нещо повече от Notepad

ÜberNote-направи си лесно бележка онлайн и я сподели-нещо повече от Notepad

Много от нас в даден момент имаме нужда от способността да си припомним важни бележки или идеи.

Независимо дали са записани и отбелязани на хартия, на компютъра или се съхраняват в мозъка ни имаме нужда да си ги припомним, за да могат все пак да ни бъдат полезни.

Тук идва и онлайн приложението ÜberNote. Това е универсален бележник и отличен мениджър на информация, която е достъпна навсякъде за вас, където има интернет!

Какво може да прави ÜberNote?

Почти всичко! Потребителите му могат да го използват за много неща като например: задачи, контакти, инструмент за запазване на ценни линкове, клипове, пароли, документи, отбелязване на срещи, готварски рецепти и бележки разбира се!

Изобщо всичко, което може да се направи с един текст ÜberNote го може!Голямото предимство на онлайн приложението е че всичко това може да се съхрани на едно място както и да имате достъп до нещата навсякъде!

Online Web Notes - UberNote
Защо ÜberNote?

ÜberNote е бърз, лесен, умен, безплатен и до него имате достъп само вие, тоест това е вашият ЛИЧЕН интернет бележник!

Можете да прикачвате файл до 5мб, както и снимки!Има и добавка за Firefox! Изключително приятелски и лесен за употреба интерфейс, който изобщо няма да ви затрудни.

В момента няма ограничения на броя на бележките, които можете да съхраните в ÜberNote. Както всичко в lifehack.bg, и това приложение е абсолютно безплатно, нищо че е толкова добро.

ÜberNote e отличен избор за водене на бележки и тяхното редактиране!

[sws_divider_line]

А вие как организирате вашите бележки онлайн, какъв начин за споделянето им използвате? Има ли приложение по добро от изброените, което сме пропуснали? Моля споделете вашите мисли по въпроса…

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак
Отстъпки и подаръци за над 450 лв с годишен абонамент за Мастърхак 
ЕДНОКРАТНА ОФЕРТА
4.8 / 5 от 2000+ човека
ПОСЛЕДНИ БРОЙКИ

Отстъпки и подаръци
за над 450 лв с годишен абонамент за Мастърхак

ЕДНОКРАТНА ОФЕРТА