ВЛЕЗ В КЛУБА
ВЛЕЗ В КЛУБА
blisk

Blisk – мечтата на всеки уеб разработчик

Запази за после

Наличието на огромно количество разнообразни мобилни устройства с различен размер на екрана кара уеб разработчиците да тестват създадените от тях сайтове на всяка една платформа с различен размер на екрана поотделно. Край на това неудобство!


В началото на 2014 година двама братя се заемат с не леката задача да улеснят работата на милионите уеб разработчици по целия свят създавайки крос браузър.

Blisk е безплатен браузър за десктоп, създаден специално за уеб разработчици, които искат да тестват своите проекти, без да се налага да се чудят как изглеждат сайтовете им на различните мобилни устройства като смартфони, таблети и различните браузъри.

Реклама в lifehack

Ето и част от функциите, които притежава:

  • Дръжте под око всички мобилни устройства;
  • Синхронно скролване;
  • Автоматично опресняване;
  • Възможност за скрииншот и видео запис;
  • Класически инструменти за разработчици.

Браузърът е емулатор на голям набор от популярни мобилни устройства, което помага на разработчиците при тест на код. По този начин разработчикът вижда как даден сайт работи на смартфон, таблет или компютър.

Може да тества сайта, отваряйки два прозореца в един екран, като единият показва емулирането на устройството в реално време.

lifehack mobile

Разработчикът може да вижда какво се случва с елементите в страницата при едновременно скролване. Тоест движейки страницата в единия прозорец, наблюдава какво се случва в прозореца с емулатора, без постоянно да превключва различните страници.

Функцията за автоматичното опресняване избавя разработчиците от необходимостта да рефрешват страницата след въвеждане на някакво изменение. Браузърът автоматично презарежда уеб сайта, когато HTML или CSS текст в страницата се промени. Вградените аналитични инструменти ни дават информация за грешки в скрипта, ресурсите, които не успяват да се заредят, а също така за съвместимост с различните видове браузъри.

Притежава страхотна възможност за правене на снимки на екрана (screenshots) с едно щракване на мишката, както и писането на бележки по тях.

Браузърът има и инструменти за проследяване на дефекти като Bugzilla, интеграция на приложения за съвместна работа – Trello и Asana, както и Google Drive и TFS.

Функцията за скрииншот е много удобна, тъй като позволява на разработчиците да документират технически проблеми с по-голяма лекота.

Споделяйте бъгове с вашия екип по-ефективно от всякога. Blisk съхранява автоматично всички снимки на екрана в облачния диск, което позволява на членовете на вашия екип да имат достъп до тях, когато пожелаят.

Функцията за анализ следи вашия код за всякакви въпроси, браузърна съвместимост, проблеми със скоростта и опасения за качеството. Това допълнително пести време и предупреждава разработчиците за грешки в рамките на техния код в реално време.

Към този момент браузърът е достъпен само за потребители на операционна система Windows, но се планират версии и за Mac и Linux.

Пробвай Blisk >>

hristoБележка от Христо: За да сте сигурни, че сайта ви се вижда перфектно на мобилни устройства, ще ви препоръчам още няколко приложения: mobiletest.me – може би най-често използвания от мен емулатор след blisk, пробвайте и Responsivator, където може и ръчно да си зададете резолюция, ако липсва такава във вече посочените инструменти.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Виж всички

👤   Log In / Профил

🔰   Абонамент за Мастърхак

📗   Библиотека с книги

🏆   VIP зона с курсове

☎️   0878 977 107

==========

🔐   Секретна група

💻   Инструкция за групата

ℹ️   Инфо за клуба

🎯   За Реклама


🔘   Cookies

🔘   Общи условия

🔘   Права за ползване

🔘   Privacy Policy

🔘   Решаване на спорове


LIFEHACK е медия за бизнес и личностно развитие, в която се публикува качествено съдържание по теми като дигитален маркетинг, онлайн бизнес, лидерство, предприемачество, мениджмънт, психология и продуктивност.


Facebook

📩 office@lifehack.bg

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак
СПЕСТИ 300 лв и вземи 3 нови БОНУСА на стойност 200 лв...
4.7 / 5 от 1300+ човека
10
дни
10
часа
10
минути
10
секунди

СПЕСТИ 300 лв и вземи 3 нови БОНУСА на стойност 200 лв...