ВЛЕЗ В КЛУБА
ВЛЕЗ В КЛУБА
скрийншотове ,Microsoft snip

Microsoft Snip – прави живи скрийншотове

Запази за после

След тази статия, ще имате в ръцете си най-новия инструмент на Microsoft, чрез който ще правите супер скрийншоти с възможност за вкарване на глас. Нека видим какво всъщност може тази мощна иновация в снимането на екрана…

Необходимостта от инструмент за създаване и споделяне на скрийншотове съществува не само при блогърите, IT-журналистите и уеб-дизайнерите.

Всеки потребител понякога има нужда да му бъде показано случващото се на екрана, когато има нужда от помощ или да се демонстрира нещо интересно или непознато. Нека ви дам и един личен пример с баща ми. Той не разбира от интернет и компютри и затова често има нужда от съдействие, когато се опитва да си вгради субтитрите на филма или да влезе в някоя уеб услуга.

По телефона обясненията са трудни, да не кажа невъзможни, а с това приложение направо ще се родим – аз, защото ще мога по-лесно да му обясня (и ще спестя куп нерви) и той, защото ще ме разбере много по-добре.

Новото приложение на Microsoft Snip ще ви помогне не само да снимате съдържанието на екрана , но и да добавите към него гласов коментар.

Snip

В Windows вече съществува вградено приложение за снимане на екрана и нанасянето на бележки с молив или маркер върху скрийншота, наречено Snipping Tool. Безплатният софтуер Snip обаче има по-широки възможности и може да се използва не само за работа със снимки, но и за обмен на рисувани на ръка скици.

Голямото предимство на Microsoft Snip е, че имате възможност не само да оставяте пояснителни бележки по скрийншотите или бялата дъска, но и да записвате целия процес, коментирайки го с вашия собствен глас.

След стартиране на софтуера, най-напред е необходимо да изберете работната площ (екран, чист лист или камера) от появяващият се горе черен панел.

След това готовото изображение отива във вградения редактор.

Image-2_1440700977

Там наборът от инструменти е ограничен – моливи с различен цвят и гумичка. Това е достатъчно, за да отделите важните места и да направите необходимите бележки.

Освен това, както вече споменахме може да добавите и гласов коментар – за целта натиснете бутона с формата на микрофон в левия горен ъгъл.

След приключването на редакцията пред вас ще се появяват бутони за преглед, запис и споделяне на скрийншота.

Можете да го изпратите по електронната поща, да публикувате връзката в удобен за вас вариант или да получите код за вграждане в уеб страница.

В последния случай видео скрийншота ще изглежда примерно така.

Microsoft Snip е прекрасен помощник за всички, които искат да споделят мислите, коментарите, проблемите и креативните находки със сътрудници или приятели.

Възможността да покажете процеса на редактиране в динамична среда плюс гласови бележки позволява много по-пълно да изразите идеите си, за разлика от използването на обикновени статични снимки на екрана.

В момента програмата е в етап на тестове, така че в бъдеще можем да очакваме появата на допълнителни полезни инструменти и функции в Microsoft Snip, които да се конкурират с така популярния и удобен Skitch на Evernote.

[su_button url=”https://mix.office.com/en-us/snip?previewvrg” target=”blank” style=”flat” background=”#3376BC” color=”#ffffff” size=”11″ center=”yes” radius=”0″ icon_color=”#ffffff”]Изтегли Microsoft Snip[/su_button] [su_spacer size=”30″]

Бонус за тези, които четат до края: това е още един страхотен инструмент за скрийншоти. Използвам го от край време на служебния си лаптоп и определено бих казал, че е адски мощен. Да, не може да прави видео, както Snip, но пък в инструментариума му има куп други полезни инструменти – ограждане с квадрати, кръгове, анотиране със стрелки, замъгляване, отбелязване с жълто и много други. Как се казва ли? Името му е Green Shot, безплатен е и може да го изтеглите от този линк.

Greenshot

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Inline Feedbacks
Виж всички

👤   Log In / Профил

🔰   Абонамент за Мастърхак

📗   Библиотека с книги

🏆   VIP зона с курсове

☎️   0878 977 107

==========

🔐   Секретна група

💻   Инструкция за групата

ℹ️   Инфо за клуба

🎯   За Реклама


🔘   Cookies

🔘   Общи условия

🔘   Права за ползване

🔘   Privacy Policy

🔘   Решаване на спорове


LIFEHACK е медия за бизнес и личностно развитие, в която се публикува качествено съдържание по теми като дигитален маркетинг, онлайн бизнес, лидерство, предприемачество, мениджмънт, психология и продуктивност.


Facebook

📩 office@lifehack.bg

По-умни и по-богати от вчера само за 5 мин. на седмица
Инструменти и похвати за амбициозни експерти и предприемачи. Изпращан всяка седмица до 17 000+ човека
0 лв за сега. Може да бъде платен в бъдеще.
По-умни от вчера само за 5 мин. на седмица
Изпращан до 17 000+ човека
Идеи и похвати за амбициозни експерти и предприемачи.
0 лв за сега. Може да бъде платен в бъдеще.

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак
-50% ОТСТЪПКА + пълен достъп до всичко →
10
дни
10
часа
10
мин.
10
сек.
Най-желаният абонамент за Мастърхак с -50% ОТСТЪПКА + пълен достъп до всичко