Как бързо и лесно да превърнеш твоят WordPress блог в онлайн магазин

wordpress,онлайн магазин

Темата за печелене на пари онлайн е, и винаги ще бъде една от най-горещите теми за дискусия сред потребителите на интернет.

И НЕ може да се говори на тази тема, без да се докоснем до въпроса за изграждането на сайт за електронна търговия-по известен просто като онлайн магазин.

В мрежата има няколко много добри услуги за построяване  на онлайн магазин като Goodsie например. Като цяло тези услуги са удобни и позволяват на всеки да изгради магазина си с лекота.

Но въпреки всичко потребителите НЕ разчитат напълно на тях тъй като там не разполагат с пълен контрол над техния онлайн магазин.

Разбира се има и друга алтернатива, която премахва този недостатък. Можем да използваме любимия на милиони хора и супер лесен за управление WordPress като основна рамка за създаване на сайт за електронна търговия.

Всичко, което Ви трябва е една помощна добавка-един допълнителен плъгин, който да добави спецификите на един е-магазин и подходяща тема/външен вид/ за тази цел.

В статията Top 5 отлични E-Commerce плъгини за WordPress-безплатно сме Ви предоставили най-добрите платени и безплатни плъгини за изграждането на един добър, отговарящ на нуждите ви онлайн магазин.

Както и възможността да си изтеглите и няколко страхотни теми за добрия му външен вид също от тази статия!

Тук обаче ще се спрем по скоро на един от плъгините, чрез който изключително лесно можете да имате за минути свой собствен е-магазин абсолютно безплатно!

И сега ще ви обясним как става това в няколко бързи и лесни стъпки:

E-Commerce Plugin, който Ви е необходим!

[sws_divider_line]

E-Commerce Plugin, който Ви е необходим!

Постоянно се изумявам от гъвкавостта на WordPress. Поне за мен, човек който не разбира от програмиране той си е доста гъвкав и постоянно се развива и затова вече е стигнал много по далеч от това само да служи за изграждането на един обикновен блог.

С подходящ плъгин и тема, можете да го промените и да създадете сайт с ограничени само от вашето въображение възможности.

Нашата статия днес изисква добавката /плъгин/ наречена WP e-commerce. С най-новата версия на WordPress можете да го намерите и да го инсталирате директно от вашия администраторски панел без да ви е нужна  FTP връзка и програма.

Но ако все пак сте като мен и предпочитате да си го качите от вашето FTP, можете да го изтеглите първо от тук! А още снимки на панела за настройките на плъгина можете да видите от този линк!

Plugin-Install-WP-e-commerce1

След инсталирането на този плъгин, можете да управлявате различните направления във вашия магазин от менюто в страничната лента, както се вижда на снимката!

wordpress,онлайн магазин

Например можете да видите списък с наличните ви продукти от раздела  “Products”

Display-Products

Друго нещо, което можете да направите от това меню е да добавите продукти. Процесът прилича на писането на блог пост плюс няколко допълнителни полета с опции за наличните бройки и цената на съответния продукт.

Нищо сложно, всичко е адски опростено. Стига да имате какво да продавате-това  бих каза е по трудната част!

Add-Products

Най-добрия начин да се научите как да изградите успешен магазин е да се запознаете подробно с плъгина, с настройките, които притежава и да си направите някои експерименти.

Уверете се преди да пуснете каквото и да било за клиенти, че сте тествали всичко. Плащането, доставката и всичко свързано с вашите продукти трябва да е перфектно. Така се гради репутация.

E-Commerce Теми. Дизайна на вашия Е-магазин!

[sws_divider_line]

След настройването на плъгина, можете да продължите изграждането на предния фронт на магазина чрез допълването му с подходяща тема и дизайн.

Всъщност има WordPress теми специално проектирани за WordPress сайтове за електронна търговия, които използват WP e-commerce плъгина.

Със сигурност няма да откриете подходящи теми ако решите да ги търсите в официалния сайт WordPress.org/аз се опитах, там няма нищо, което да става за един добър е-магазин/ така че този вариант отпада.

Все пак можете да намерите подходяща тема използвайки гугъл търсачката и след като ги изтеглите на вашия твърд диск /повечето, които си струват са платени/ можете да ги качите през вашето FTP или директно през админ панела на WordPress от секцията “Themes/Install Themes”.

Upload-Themes

Общо взето няма кой знае колко за обяснение по настройките на този плъгин. Всичко става много бързо и лесно, сами ще се уверите.

Хубавото е че плъгина е изключително добре наложен, има много добра репутация като надежден инструмент за онлайн търговия и е напълно безплатен.

Намирането на подходяща, професионално изглеждаща тема обаче е малко по трудната част, тази която може би ще ви струва някой лев.

С новата опция на Google-Google Instant: Instant Previews, външния вид на вашия сайт ще се вижда веднага, направо в търсачката, което налага още по голямата необходимост от наблягането на дизайна.

В случая потребителя още по бързо може да реши дали да влиза във вашия магазин или не. Така че нека да го заинтригуваме с атрактивен дизайн.

Както споменах по горе, професионалните и надеждни теми за един онлайн магазин са платени и някои от тях струват доста пари.

Ако искате няколко безплатни можете отново да посетите статията Top 5 отлични E-Commerce плъгини за WordPress-безплатно където освен най-добрите алтернативи на въпросния плъгин от тази статия, в края и ще намерите и няколко много добри теми за онлайн магазин абсолютно безплатно.

Препоръчвам Ви също и убийствената далавера да си вземете най-добрия онлайн магазин за WordPress-БЕЗПЛАТНО- ShopperPress  Premium V.I.P

Но и с това не свършва всичко безплатно тук!

И в тази статия ще ви предоставя възможността да си изтеглите отново напълно без пари и някои от най-добрите платени алтернативи за теми за е-магазин, с които напълно да оборудвате и да обезпечите технически вашия нов онлайн магазин без да дадете нито лев и въпреки това да е направен и да изглежда напълно професионално!

Платени WordPress E-Commerce професионални теми, Напълно безплатно!

[sws_divider_line]

eStore-официален сайт

elegantthemes-estore

Изключително красива тема предназначена за онлайн търговия базирана на WordPress и разработена от фирмата правеща едни от най-добре изглеждащите теми ElegantThemes.

Характеристиките и включват няколко цветови теми, безпроблемно интегриране с популярни плъгини за е-търговия като eShop, Simple PayPal Shopping Cart както и този за който стана въпрос в началото на статията.

Има още и функция за автоматично оразмеряване на изображението, управление на реклами в сайта и още много функции.

Темата се настройва изключително просто особено като се има предвид страхотния админ панел, който притежава и който е запазена марка на ElegantThemes, включващ и няколко много полезни SEO възможности осигуряващи добра видимост на магазина в търсачките.

Виж темата в действие Официална цена-39$    Изтегли Безплатно

Sofa Stockphoto – WP shop with Deposit system

[sws_divider_line]

wordpress,онлайн магазин

Темата SOFA Stockphoto определено НЕ е направена само за една цел-както пише в заглавието. Тя е направена да се даде възможност на потребителите да продават всички видове, нематериални/цифрови/ стоки.

Продажбата на снимки е само един пример от практиката на нейното използване.

Само си представете колко много други неща можете да продавате: логота, уебсайт шаблони, wordpress теми, илюстрации, картини, програмен код, аудио файлове, програми, картинки, шрифтове, 3D модели, електронни книги и т.н, възможностите са безкрайни.

Всичко, което може да се изтегли като цифров продукт, можете да го предлагате за пари чрез тази тема и плъгина от началото на статията.

Тази тема представлява вашия собствен, личен онлайн пазар. Има вградена система за депозит и работи с всеки PayPal бизнес акаунт.

Депозит системата позволява на потребителите да закупят определен брой кредити, които може да се използват в сайта за закупуването на дигитални стоки.

Мога да ви дам личен пример за сайт, който използвам и който има подобна система за  депозит плащане, това е themeforest.net, от който гепвам повечето платени теми за wordpress и ви ги давам безплатно, включително и тази.

Обзалагам  се че много фотографи, дизайнери, програмисти, хора разполагащи с някакъв цифров продукт с висока стойност ще се възползват да продадат своите неща, вместо да ги погребват на твърдия си диск чрез SOFA Stockphoto!

Официална цена-35$    Изтегли Безплатно

Shop

[sws_divider_line]

wordpress,онлайн магазин

Елегантна WordPress тема за онлайн търговия създадена от Templatic, която прилича много на магазин на Apple. В началото на страницата включва голям слайдер, който красиво плъзга популярните продукти от вашия онлайн магазин.

Темата се предлага в 5 различни стила:зелено, розово, светло синьо, жълто и лилаво.

На мен лично дизайна и подредбата на продуктите в тази тема много ми допадат, а и с малко пипване от ваша страна може да стане убийствен онлайн магазин.

Страшно много опции и възможности-можете да ги видите на официалната страница по подробно!

Виж темата в действие Официална цена-65$    Изтегли Безплатно

Viroshop – Professional Ecommerce Theme

[sws_divider_line]

wordpress,онлайн магазин

Много професионално изглеждаща WP ecommerce тема, която ще ви предложи множество функции и функционалност, чрез които да продавате онлайн вашите продукти.

Отличителните характеристики включват генериране на малки картинки на стоките, кошница за пазаруване, слайдер на топ продуктите ви, опция за размер и цвят на стоката ви, бутон за вкарване в списък на желаните продукти и последващото им купуване, PayPal и Google Checkout плащане, опции за доставка, валута, съобщения и много други.

С две думи, много опции, много възможности, страхотен дизайн!

Виж темата в действие Официална цена-35$    Изтегли Безплатно

The Clothes Shop

[sws_divider_line]
The Clothes Shop

Много добре проектирана, модерна WordPress тема за електронна търговия с големи снимки и ефекти целящи да запазят интереса на потребителите. На началната си страница темата показва три големи снимки и когато минете върху всяка една, се появява красиво меню с категориите на продуктите, това е изключително красиво и е запазена марка на тази тема.

Можете да видите този ефект от демото на темата.Могат да бъдат качени снимки на един продукт с няколко различни изгледа на специализирана страница за това.

Темата включва още решетъчна подредба на продуктите за отделните категории, 30 различни widgets области, секция за блог статии и още наистина много настройки и възможности. Много красива и подходяща тема за продажба на дрехи!

Виж темата в действие Официална цена-40$    Изтегли Безплатно

WPA Storefront

[sws_divider_line]

TF-WPA-Storefront-Ecommerce-Theme-Reduced

Професионална WordPress ecommerce тема, която работи изключително добре с плъгина WP e-Commerce, като резултата е напълно функционална онлайн витрина за продажби.

Голямото слайдшоу с изображения на най-популярните продукти от магазина краси началната страница, както и по малкия плъзгач на снимки с допълнителни точки за продажба.

В долната част на темата са разположени категории на продукти с изображения, които променят цвета си когато потребителя мине върху тях с мишката.

Темата е оборудвана още с възможност за качване на Favicon-а и лого, няколко портали за плащане като Google Checkout, PayPal, Chronpay, много добра SEO оптимизация, много добре ориентирана и към социалните мрежи както и много други неща.

Няма Демо     Официална цена-90$    Изтегли Безплатно

Artshop WordPress Theme

[sws_divider_line]

wordpress,онлайн магазин

Artshop WordPress темата е създадена за блогъри, които искат да продават продуктите си в световен мащаб, както и възможност да се продават цифрови продукти с възможност за изтегляне след плащане през PayPal.

Специално в този вид дизайн на тази тема основният акцент както се вижда е изкуството, фотографията, а всички други категории продукти са на второ място. Вече се досещате за кого е подходяща тази тема, нали?

Няма демо     Официална цена-30$    Изтегли Безплатно

E-Commerce Templatic Premium Theme

[sws_divider_line]

ecommercetemplatic

Една от най-добрите e-commerce теми за онлайн търговия с изключително балансирани и богати функции. Чрез нея ще създадете своя онлайн магазин изключително лесно.

Тя ще трансформира вашата WordPress инсталация в напълно функционален магазин за електронна търговия оборудван със страхотна администрация и управление.

Чрез нея ще можете да използвате WordPress за лесно управление и продажба на материални и нематериални/цифрови/ продукти без никакъв проблем.

Виж темата в действие Официална цена-65$    Изтегли Безплатно

Всички от горепосочените професионални теми са тествани и работят без никакъв проблем!

Тези професионални теми са може би най-популярните в интернет пространството, свързани с направата на онлайн магазин за WordPress /плюс, минус една две/.

Вероятно ще ги намерите на доста места, където ще са страхотно презентирани, но с един недостатък. За да ги притежавате ще трябва да си ги платите.

Тук този недостатък сме го премахнали! Така че решавайте какво ще продавате и започвайте, имате на разположение всичко необходимо за един професионален онлайн магазин безплатно!

Още БЕЗПЛАТНИ РЕСУРСИ за вашия безплатен професионален wordpress онлайн магазин!

[sws_divider_line]

Rainbow-Sale

ИЗТЕГЛИ Rainbow Sale /включва PSD файлове, което означава че текста, който виждате на иконите можете да го замените с ваш собствен/

wordpress,онлайн магазин

Пакет с професионално изглеждащи икони за вашия онлайн магазин!

ИЗТЕГЛИ Glossy E-Commerce Icon Set

wordpress,онлайн магазин

ИЗТЕГЛИ 20 Free Payment Option Icons

В заключение

[sws_divider_line]

Плъгина, за който говорихме в началото на статията wp-ecommerce и темите, които видяхте са само една от многото алтернативи, които можете да използвате за да включите вашият WordPress блог в онлайн търговията и да го превърнете в един добре печелещ сайт.

Ако пък и вие знаете още добри плъгини, теми или каквито и да е ресурси по темата моля не се колебайте да ги споделите с нас в коментарите по-долу!

И ако статията ви е харесала и Ви е била полезна със всички тези безплатни ресурси, моля споделетя е във вашата любима социална мрежа, за да стане достояние на повече хора. Благодаря Ви!

Възстанови паролата:

Логни се в
Мастърхак

Влез в клуба c голяма oтcтъпĸa и oгpoмни подаръци: 3 мeceцa FRЕЕ
+ най-полезната книга FREE

Еднократна оферта
Последни бройки
Влез в клуба с голяма отстъпка и подаръци: