Как бързо и лесно да превърнеш твоят WordPress блог в онлайн магазин

Темата за печелене на пари онлайн е, и винаги ще бъде една от най-горещите теми за дискусия сред потребителите на интернет.

И НЕ може да се говори на тази тема, без да се докоснем до въпроса за изграждането на сайт за електронна търговия-по известен просто като онлайн магазин.

В мрежата има няколко много добри услуги за построяване  на онлайн магазин като Goodsie например. Като цяло тези услуги са удобни и позволяват на всеки да изгради магазина си с лекота.

Но въпреки всичко потребителите НЕ разчитат напълно на тях тъй като там не разполагат с пълен контрол над техния онлайн магазин.

Разбира се има и друга алтернатива, която премахва този недостатък. Можем да използваме любимия на милиони хора и супер лесен за управление WordPress като основна рамка за създаване на сайт за електронна търговия.

Всичко, което Ви трябва е една помощна добавка-един допълнителен плъгин, който да добави спецификите на един е-магазин и подходяща тема/външен вид/ за тази цел.

В статията Top 5 отлични E-Commerce плъгини за WordPress-безплатно сме Ви предоставили най-добрите платени и безплатни плъгини за изграждането на един добър, отговарящ на нуждите ви онлайн магазин.

Както и възможността да си изтеглите и няколко страхотни теми за добрия му външен вид също от тази статия!

Тук обаче ще се спрем по скоро на един от плъгините, чрез който изключително лесно можете да имате за минути свой собствен е-магазин абсолютно безплатно!

И сега ще ви обясним как става това в няколко бързи и лесни стъпки:

E-Commerce Plugin, който Ви е необходим!

E-Commerce Plugin, който Ви е необходим!

Постоянно се изумявам от гъвкавостта на WordPress. Поне за мен, човек който не разбира от програмиране той си е доста гъвкав и постоянно се развива и затова вече е стигнал много по далеч от това само да служи за изграждането на един обикновен блог.

С подходящ плъгин и тема, можете да го промените и да създадете сайт с ограничени само от вашето въображение възможности.

Нашата статия днес изисква добавката /плъгин/ наречена WP e-commerce. С най-новата версия на WordPress можете да го намерите и да го инсталирате директно от вашия администраторски панел без да ви е нужна  FTP връзка и програма.

Но ако все пак сте като мен и предпочитате да си го качите от вашето FTP, можете да го изтеглите първо от тук! А още снимки на панела за настройките на плъгина можете да видите от този линк!

Plugin-Install-WP-e-commerce1

След инсталирането на този плъгин, можете да управлявате различните направления във вашия магазин от менюто в страничната лента, както се вижда на снимката!

Например можете да видите списък с наличните ви продукти от раздела  “Products”

Display-Products

Друго нещо, което можете да направите от това меню е да добавите продукти. Процесът прилича на писането на блог пост плюс няколко допълнителни полета с опции за наличните бройки и цената на съответния продукт.

Нищо сложно, всичко е адски опростено. Стига да имате какво да продавате-това  бих каза е по трудната част!

Add-Products

Най-добрия начин да се научите как да изградите успешен магазин е да се запознаете подробно с плъгина, с настройките, които притежава и да си направите някои експерименти.

Уверете се преди да пуснете каквото и да било за клиенти, че сте тествали всичко. Плащането, доставката и всичко свързано с вашите продукти трябва да е перфектно. Така се гради репутация.

E-Commerce Теми. Дизайна на вашия Е-магазин!

След настройването на плъгина, можете да продължите изграждането на предния фронт на магазина чрез допълването му с подходяща тема и дизайн.

Всъщност има WordPress теми специално проектирани за WordPress сайтове за електронна търговия, които използват WP e-commerce плъгина.

Със сигурност няма да откриете подходящи теми ако решите да ги търсите в официалния сайт WordPress.org/аз се опитах, там няма нищо, което да става за един добър е-магазин/ така че този вариант отпада.

Все пак можете да намерите подходяща тема използвайки гугъл търсачката и след като ги изтеглите на вашия твърд диск /повечето, които си струват са платени/ можете да ги качите през вашето FTP или директно през админ панела на WordPress от секцията „Themes/Install Themes“.

Upload-Themes

Общо взето няма кой знае колко за обяснение по настройките на този плъгин. Всичко става много бързо и лесно, сами ще се уверите.

Хубавото е че плъгина е изключително добре наложен, има много добра репутация като надежден инструмент за онлайн търговия и е напълно безплатен.

Намирането на подходяща, професионално изглеждаща тема обаче е малко по трудната част, тази която може би ще ви струва някой лев.

С новата опция на Google-Google Instant: Instant Previews, външния вид на вашия сайт ще се вижда веднага, направо в търсачката, което налага още по голямата необходимост от наблягането на дизайна.

В случая потребителя още по бързо може да реши дали да влиза във вашия магазин или не. Така че нека да го заинтригуваме с атрактивен дизайн.

Както споменах по горе, професионалните и надеждни теми за един онлайн магазин са платени и някои от тях струват доста пари.

Ако искате няколко безплатни можете отново да посетите статията Top 5 отлични E-Commerce плъгини за WordPress-безплатно където освен най-добрите алтернативи на въпросния плъгин от тази статия, в края и ще намерите и няколко много добри теми за онлайн магазин абсолютно безплатно.

Препоръчвам Ви също и убийствената далавера да си вземете най-добрия онлайн магазин за WordPress-БЕЗПЛАТНО- ShopperPress  Premium V.I.P

Но и с това не свършва всичко безплатно тук!

И в тази статия ще ви предоставя възможността да си изтеглите отново напълно без пари и някои от най-добрите платени алтернативи за теми за е-магазин, с които напълно да оборудвате и да обезпечите технически вашия нов онлайн магазин без да дадете нито лев и въпреки това да е направен и да изглежда напълно професионално!

Платени WordPress E-Commerce професионални теми, Напълно безплатно!

eStore-официален сайт

elegantthemes-estore

Изключително красива тема предназначена за онлайн търговия базирана на WordPress и разработена от фирмата правеща едни от най-добре изглеждащите теми ElegantThemes.

Характеристиките и включват няколко цветови теми, безпроблемно интегриране с популярни плъгини за е-търговия като eShop, Simple PayPal Shopping Cart както и този за който стана въпрос в началото на статията.

Има още и функция за автоматично оразмеряване на изображението, управление на реклами в сайта и още много функции.

Темата се настройва изключително просто особено като се има предвид страхотния админ панел, който притежава и който е запазена марка на ElegantThemes, включващ и няколко много полезни SEO възможности осигуряващи добра видимост на магазина в търсачките.

Виж темата в действие Официална цена-39$    Изтегли Безплатно

Sofa Stockphoto – WP shop with Deposit system

Темата SOFA Stockphoto определено НЕ е направена само за една цел-както пише в заглавието. Тя е направена да се даде възможност на потребителите да продават всички видове, нематериални/цифрови/ стоки.

Продажбата на снимки е само един пример от практиката на нейното използване.

Само си представете колко много други неща можете да продавате: логота, уебсайт шаблони, wordpress теми, илюстрации, картини, програмен код, аудио файлове, програми, картинки, шрифтове, 3D модели, електронни книги и т.н, възможностите са безкрайни.

Всичко, което може да се изтегли като цифров продукт, можете да го предлагате за пари чрез тази тема и плъгина от началото на статията.

Тази тема представлява вашия собствен, личен онлайн пазар. Има вградена система за депозит и работи с всеки PayPal бизнес акаунт.

Депозит системата позволява на потребителите да закупят определен брой кредити, които може да се използват в сайта за закупуването на дигитални стоки.

Мога да ви дам личен пример за сайт, който използвам и който има подобна система за  депозит плащане, това е themeforest.net, от който гепвам повечето платени теми за wordpress и ви ги давам безплатно, включително и тази.

Обзалагам  се че много фотографи, дизайнери, програмисти, хора разполагащи с някакъв цифров продукт с висока стойност ще се възползват да продадат своите неща, вместо да ги погребват на твърдия си диск чрез SOFA Stockphoto!

Официална цена-35$    Изтегли Безплатно

Shop

Елегантна WordPress тема за онлайн търговия създадена от Templatic, която прилича много на магазин на Apple. В началото на страницата включва голям слайдер, който красиво плъзга популярните продукти от вашия онлайн магазин.

Темата се предлага в 5 различни стила:зелено, розово, светло синьо, жълто и лилаво.

На мен лично дизайна и подредбата на продуктите в тази тема много ми допадат, а и с малко пипване от ваша страна може да стане убийствен онлайн магазин.

Страшно много опции и възможности-можете да ги видите на официалната страница по подробно!

Виж темата в действие Официална цена-65$    Изтегли Безплатно

Viroshop – Professional Ecommerce Theme

Много професионално изглеждаща WP ecommerce тема, която ще ви предложи множество функции и функционалност, чрез които да продавате онлайн вашите продукти.

Отличителните характеристики включват генериране на малки картинки на стоките, кошница за пазаруване, слайдер на топ продуктите ви, опция за размер и цвят на стоката ви, бутон за вкарване в списък на желаните продукти и последващото им купуване, PayPal и Google Checkout плащане, опции за доставка, валута, съобщения и много други.

С две думи, много опции, много възможности, страхотен дизайн!

Виж темата в действие Официална цена-35$    Изтегли Безплатно

The Clothes Shop

The Clothes Shop

Много добре проектирана, модерна WordPress тема за електронна търговия с големи снимки и ефекти целящи да запазят интереса на потребителите. На началната си страница темата показва три големи снимки и когато минете върху всяка една, се появява красиво меню с категориите на продуктите, това е изключително красиво и е запазена марка на тази тема.

Можете да видите този ефект от демото на темата.Могат да бъдат качени снимки на един продукт с няколко различни изгледа на специализирана страница за това.

Темата включва още решетъчна подредба на продуктите за отделните категории, 30 различни widgets области, секция за блог статии и още наистина много настройки и възможности. Много красива и подходяща тема за продажба на дрехи!

Виж темата в действие Официална цена-40$    Изтегли Безплатно

WPA Storefront

TF-WPA-Storefront-Ecommerce-Theme-Reduced

Професионална WordPress ecommerce тема, която работи изключително добре с плъгина WP e-Commerce, като резултата е напълно функционална онлайн витрина за продажби.

Голямото слайдшоу с изображения на най-популярните продукти от магазина краси началната страница, както и по малкия плъзгач на снимки с допълнителни точки за продажба.

В долната част на темата са разположени категории на продукти с изображения, които променят цвета си когато потребителя мине върху тях с мишката.

Темата е оборудвана още с възможност за качване на Favicon-а и лого, няколко портали за плащане като Google Checkout, PayPal, Chronpay, много добра SEO оптимизация, много добре ориентирана и към социалните мрежи както и много други неща.

Няма Демо     Официална цена-90$    Изтегли Безплатно

Artshop WordPress Theme

Artshop WordPress темата е създадена за блогъри, които искат да продават продуктите си в световен мащаб, както и възможност да се продават цифрови продукти с възможност за изтегляне след плащане през PayPal.

Специално в този вид дизайн на тази тема основният акцент както се вижда е изкуството, фотографията, а всички други категории продукти са на второ място. Вече се досещате за кого е подходяща тази тема, нали?

Няма демо     Официална цена-30$    Изтегли Безплатно

E-Commerce Templatic Premium Theme

ecommercetemplatic

Една от най-добрите e-commerce теми за онлайн търговия с изключително балансирани и богати функции. Чрез нея ще създадете своя онлайн магазин изключително лесно.

Тя ще трансформира вашата WordPress инсталация в напълно функционален магазин за електронна търговия оборудван със страхотна администрация и управление.

Чрез нея ще можете да използвате WordPress за лесно управление и продажба на материални и нематериални/цифрови/ продукти без никакъв проблем.

Виж темата в действие Официална цена-65$    Изтегли Безплатно

Всички от горепосочените професионални теми са тествани и работят без никакъв проблем!

Тези професионални теми са може би най-популярните в интернет пространството, свързани с направата на онлайн магазин за WordPress /плюс, минус една две/.

Вероятно ще ги намерите на доста места, където ще са страхотно презентирани, но с един недостатък. За да ги притежавате ще трябва да си ги платите.

Тук този недостатък сме го премахнали! Така че решавайте какво ще продавате и започвайте, имате на разположение всичко необходимо за един професионален онлайн магазин безплатно!

Още БЕЗПЛАТНИ РЕСУРСИ за вашия безплатен професионален wordpress онлайн магазин!

Rainbow-Sale

ИЗТЕГЛИ Rainbow Sale /включва PSD файлове, което означава че текста, който виждате на иконите можете да го замените с ваш собствен/

Пакет с професионално изглеждащи икони за вашия онлайн магазин!

ИЗТЕГЛИ Glossy E-Commerce Icon Set

ИЗТЕГЛИ 20 Free Payment Option Icons

В заключение

Плъгина, за който говорихме в началото на статията wp-ecommerce и темите, които видяхте са само една от многото алтернативи, които можете да използвате за да включите вашият WordPress блог в онлайн търговията и да го превърнете в един добре печелещ сайт.

Ако пък и вие знаете още добри плъгини, теми или каквито и да е ресурси по темата моля не се колебайте да ги споделите с нас в коментарите по-долу!

И ако статията ви е харесала и Ви е била полезна със всички тези безплатни ресурси, моля споделетя е във вашата любима социална мрежа, за да стане достояние на повече хора. Благодаря Ви!

Сподели 😍

18
Остави коментар

avatar
9 Comment threads
8 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
ХристоДончоСветослав Димитровmarfilifehackerbg.com Recent comment authors
нови стари харесвани
doncho87
Member
doncho87

Здравей Христо.
Много ми хареса статията и се опитах да инсталирам веднага една от темите за да видя как работи но нещо не се получава дава ми някаква грешка .
Пробвах и с другите но имам сщият пролем.
Трябвали да се направи нещо специялно за инсталацията или………..
Моля за малко помощ.
Благодаря предварително.

Светослав Димитров
Гост
Светослав Димитров

Хареса ми eShop темата, но не могада я инсталирам, понеже е в rar формат, имали начен да стане инстал?

marfi
Гост
marfi

Супер ултра мега доволен съм от WC!

Polikseniya Angelova
Гост
Polikseniya Angelova

Привет, Христо! Ето, че пак от тук намирам отговор на своето търсене. Страхотна статия! Благодаря за което! Сега остава да навляза в работата с wordpress и да си направя онлайн магазинът, който искам. Имам и няколко въпроса: – Спомена за най-нова версия на wordpress – какво имаш предвид? – Може ли някакъв линк, който да ми помогне при работата в тази блог среда, тъй като до момента съм използвала само blogspot.com. – Третият въпрос е свързан с това, какво име ще има онлайн магазинът ми там – има ли някакви ограничения, какво ще е разширението накрая?- с други думи въпрос… Прочети всичко »

Aneliya Angelcheva
Гост
Aneliya Angelcheva

Христо, сигурно ще ти задам много глупав въпрос, но от два дни се опитвам да разделя псд файла с и комърс иконите, но не ми се получава; би ли издал как става магията? Пробвах с кроп и след това премахване на фона с magic eraser, но нещо не ми се получава;

инж. Евгени Йорданов
Гост
инж. Евгени Йорданов

Аааа и аз не съм съгласен. Доста дълго време съм в Уеб бизнеса и последното за което може да послужи едно WP е онлайн магазин. Има доста по-добри и лесни и работещи софтуери насочени в тази посока. Нека оставим WordPress там, където си е – платформа за блогове и/или малки лични уебсайтове.

admin
Гост
admin

Евгени бих казал въпрос на мнение. Аз лично ако правя е-магазин ще е точно на wordpress. Особено ако е само за цифрови продукти. Или пък да обогатя настоящия блог със шопинг карта, пак съм за wordpress! Зависи и от целта, от обема, от възможностите и от парите, които ще струва.Всичко в тая статия е безплатно, естествено че няма да прави чудеса!А и на доста хора им служи като е-магазин да ти кажа, че и май са хиляди :)Сега се сещам за един много известен такъв за продажба на иконки за уеб дизайн! Така че wordpress за мен много си става… Прочети всичко »

Иво Иванов
Гост
Иво Иванов

Съгласен съм, че не е най-доброто решение, но за момента няма и много алтернативи.

Скоро обаче се очаква да излезе разширението WooCommerce – http://www.woothemes.com/2010/11/woocommerce-update/

admin
Гост
admin

Добре дошъл и на теб Иво! И благодаря за информацията. Незнаех че Woo ще правят такова разширение! А какво ще кажете за комбинацията WordPress и Magento?

Калоян К. Цветков
Гост
Калоян К. Цветков

Абе къде са правени снимките на екрана ? Толкова ли нямаще един WP на български 🙂

admin
Гост
admin

E то на тия снимки е елементарен английския, това да ти е проблема, че не е на български!

Калоян К. Цветков
Гост
Калоян К. Цветков

За съжаление трябва да кажа, че все още няма добър WordPress плъгин за електронна търговия: това „wp-e-commerce“ е боза, с която авторите се нядават като ви писне да си купите „пълната“ (по-скоро напълнената)версия, или да ги потърсите за поддръжка.

admin
Гост
admin

Калояне добре дошъл тук! Може и да си прав, но тук става въпрос за човек, който е начинаещ в тия неща и за не толкова високо професионален онлайн магазин. Естествено че ако аз разбирах от програмиране и всичикте му там неща, които са ми необходими за напълно професионален е-магазин нямаше да ползвам wordpress или щях да ползвам поне Shopper Press!

🔘 За Нас

🔘 За Реклама


🔘 Общи условия

🔘 Права за ползване

🔘 Privacy Policy

🔘 Cookies

🔘 Решаване на спорове


LIFEHACK е медия за бизнес и личностно развитие, в която се публикува качествено съдържание по теми като дигитален маркетинг, онлайн бизнес, лидерство, предприемачество, мениджмънт, психология и продуктивност.


Facebook

📩 office@lifehack.bg

Top